Najdi forum

Splash Forum Koronavirus ODKRILI PRVO OKUŽBO S KORONO PRI NAS

ODKRILI PRVO OKUŽBO S KORONO PRI NAS

Samo so se v naslednjih korakih zelo potrudili.
Če je v Ljubljani “taka štala” za en primer in se prikriva podatke o lokaciji, zdravniku in časovnica … pomeni le, da če je več primerov ali če se ta razširi je misija nemogoče oziroma katastrofa vse kar sledi.
Reši se kdor se more!
[/quote]

Podatke skrivajo zato, ker jim to da čas, da zakrijejo sledi, kdo od “uradnih oseb” je zajebal – s tem rešujejo svoje riti in stolčke na katerih sedijo.
Ob tem se menjava vlada – novi so zainteresirani, da si prigrabijo čim več pozicij, poravnajo stare račune, bivša vlada in njen krog pa hoče ohranit čim več “svojih” po ustanovah, tako da smo jim mi zadnja skrb…

No ja, uradno ga imamo ja, čeprav neuradno je pa že okoli 10 dni, dolgo so prekrivali.

Nisem žabar – ker živim v “okolici Ljubljane”. Avtor je navajal, da naj bi se pisalo da je bil v ZD v “okolici Ljubljane”…Upam, da ti je to sedaj kot “ne-žabi” razumljivo malo bolj, kaj pomeni “okolica Ljubljane”…..Vredi te?
[/quote]

Direktor našega ZD je izjavil da iz našega ZD NI bil danes nihče napoten v Infekcijsko kliniko. Tako da iz Kamnika ni

Kazejo v Slo ze dva ..

naka, pa ne. še niti tega enega ne trenutno 05.03.2020 ob 00:17 uri:

https://experience.arcgis.com/experience/685d0ace521648f8a5beeeee1b9125cd

https://www.delo.si/novice/slovenija/minister-sabeder-bo-podal-izjavo-v-zvezi-s-koronavirusom-285594.html?utm_source=delo_push&utm_medium=push_notification&utm_campaign=notification

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Jaz odgovarjam temu, ki trdi, da WHO na uradni strani piše, da imamo že dva.. Pa ni res… ker ni označeno niti, da imamo že enega….. Očitno se njihov delovnik in update začne ob 8h zjutraj CET.

Drugače sem pa zelo razočaran…če sme prav razumel, naj bi iskali oziroma stopili v stik z osebami, ki naj bi bile z njim v stiku šele danes (je že četrtek), morali bi to narediti včeraj. Morali bi objaviti takoj kdo to je in javno pozvati vse, ki so bili v stiku z njim v zadnjih dneh, da naj pokličejo na to in to številko.

In halo, ne vedo sploh, kako je prišel v Slovenijo iz Italije, ja vprašajte ga, vlak, avto, bikicel, jadralno padalo (prosti po Dončiću starejšem)?

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

naka, pa ne. še niti tega enega ne trenutno 05.03.2020 ob 00:17 uri:

https://experience.arcgis.com/experience/685d0ace521648f8a5beeeee1b9125cd
[/quote]
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Piše Poljska in Slovenija novi državi, ki imata po enega okuženega, okužen je v bolnici, ni še podatka je okužen se pozdravil ali umrl.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
[/quote]
Površnost, površrnost pri branju: ti lepiš “worldometer” podatke . jaz pa pišem o uradni spletni strani WHO. 😀 Worldometers nima zveze z uradno stranjo WHO 😀

V Italiji so objavili osebno ime pacienta št. 1 (Mattia), od prvega umrlega pa ime in priimek (Trevisan).
Kar je seveda smiselno v začetni fazi širjenja okužbe, da se (samo)prepoznajo ljudje, ki so bili v kontaktu.
To bi morali storiti tudi naši tj. objaviti osebno ime. Je.beš varstvo os. podatkov, če gre za varovanje splošnega zdravja in življenj.

Se lahko bojimo, da je ta trenutni morda samo žrtveno jagnje, da so bile okužbe lahko že mnogo prej. Napirmer tako, ko posumiš, da si lahko tudi med okuženimi, da si “fasal” v lokalni trgovini ( vešš, da se nisi gibal nikjer drugje, da nisi bil v stiku z nikomer, ker si bil zadnji čas tudi izoliran, delaš od doma napirmer, živiš sam; gibal pa si se po domačem kraju po trgovinah, lokacijah, kjer je bilo opaziti mnogo obolelih pretekla dva meseca ( oni so bili lahko kjerkoli in bili v striku s komerkoli, tudi iz kriznih območij Italije inpd), kašljalo mnogo mnogo ljudi, čed 14 dni pa dobiš pa občasno tak napad suheha kašlja ob večerih, oblivanje tresenja kot pri vročini. Pa dva dni nič, pa potem spet.. Kot da se ti nekaj kuha. glavobol dobiš. Občasen.
Pa spet dva dni nič, pa kar naenkrat huda bolečina v ledvicah, ,kot da bi ti jih želelo ven odtrgat.. Spet glavobol,..Ko zakašljaš ( suh dražeč ašelj) imaš v ustih tak občutek krvi, jo zavohaš, na trenutke tudi težko zadihaš….. Pa dva dni nič, potem pa spet, enako. Se zamisliš. In čakaš, kaj bo še v naslednjih dneh, ali boš poklical v ZD, ali ne bo potrebno. Pa nisi bil nikje na potovanjih, res z nikomer v stiku, ker živiš sam v svojem domovanju, samo po lokalnih trgovinah po hrano v zadnjih 14ih dneh, po obljudenih trgovinah ala Hofer in Lidl.

Se lahko bojimo, da je ta trenutni morda samo žrtveno jagnje, da so bile okužbe lahko že mnogo prej. Napirmer tako, ko posumiš, da si lahko tudi med okuženimi, da si “fasal” v lokalni trgovini ( vešš, da se nisi gibal nikjer drugje, da nisi bil v stiku z nikomer, ker si bil zadnji čas tudi izoliran, delaš od doma napirmer, živiš sam; gibal pa si se po domačem kraju po trgovinah, lokacijah, kjer je bilo opaziti mnogo obolelih pretekla dva meseca ( oni so bili lahko kjerkoli in bili v striku s komerkoli, tudi iz kriznih območij Italije inpd), kašljalo mnogo mnogo ljudi, čed 14 dni pa dobiš pa občasno tak napad suheha kašlja ob večerih, oblivanje tresenja kot pri vročini. Pa dva dni nič, pa potem spet.. Kot da se ti nekaj kuha. glavobol dobiš. Občasen.
Pa spet dva dni nič, pa kar naenkrat huda bolečina v ledvicah, ,kot da bi ti jih želelo ven odtrgat.. Spet glavobol,..Ko zakašljaš ( suh dražeč ašelj) imaš v ustih tak občutek krvi, jo zavohaš, na trenutke tudi težko zadihaš….. Pa dva dni nič, potem pa spet, enako. Se zamisliš. In čakaš, kaj bo še v naslednjih dneh, ali boš poklical v ZD, ali ne bo potrebno. Pa nisi bil nikje na potovanjih, res z nikomer v stiku, ker živiš sam v svojem domovanju, samo po lokalnih trgovinah po hrano v zadnjih 14ih dneh, po obljudenih trgovinah ala Hofer in Lidl.
[/quote]

Saj se strinjam. Tudi mislim, da smo zamudili primeren čas in je gotovo že več okuženih. A jaz sem tule gor itak že označena za državnega sovražnika, ker da povzročam paniko.

So pa zanimivi opisani sindromi, mislim da ima podobne, morda malo milejše, kar nekaj ljudi na našem koncu. Kašelj, zbadanje v prsih, glavobol. Če pa kličeš zdravnika, nisi kandidat, ker nisi prišel z okuženih področij. In če nimaš vročine nad 38 tudi ne.

[/quote]

Tipke na bankomatu,v dvigalu,kljuke,stikala,denar,nakupovalni vozički/košare…..s tem se lahko okužiš.

Tipke na bankomatu,v dvigalu,kljuke,stikala,denar,nakupovalni vozički/košare…..s tem se lahko okužiš.
[/quote]

Nič od tega v uporabi ni bilo – sem doma cca 1 mesec, delam od doma, ne hodim nikamor naokoli, samo v trgovinah cca 4x zadnji mesec, resnično, pa še to ne v velikih trgoviskih centrih – iz namena izogiba virusa Niti banke, pošte, nič. Niti podpis poštarju na tistem ročnem POS terminalu za priporočene pošiljke, ker imam narejeno tako, da mi vse razen po ZUPu vrže v nabiralnik – pošte po ZUPu ni bilo zadnje dva meseca. Samo obisk trgovine za nakup živeža, pa še to zlaganje v svoj cekar, nobene vozičke ali košare. Plačilo z bančno kartico na POS terminalu trgovine, brez dotika kartice, nobenega tipkanja. Jasne so mi vse poti okužbe. Najbolj nevarna in zanesljiva je pa aerosolna okužba, tega je pa tudi v trgovinah dovolj. Na to nimaš vpliva, niti v trgovin, ker ne več, kdo je kisnil kašljal, dovolj je 5 minut pred teboj, da ga niti ne vidiš – če ne nosiš torej maske, si izpostavljen aerosolom tudi v trgovini.

Meni je pa čisto logično, da povedo čim manj. Kaj ste zblazneli? Poglejte kakšno paniko delate? Lepo je bilo rečeno, da ljudi, ki so bili v tistem času v čakalnici obveščajo. Zakaj bi mogla vesoljna Slovenija vedeti? A da boste še bolj paničarili in klicarili 24/7 v bolnice in zd. domove, ker ste dvakrat zakašljali? Lepo je eden doktor rekel. Korona nas ne bo pobila, neumnost nas bo.

7 je potrjenih pa si zatiskajte oči kolikor si jih hočete.

Gotofi smo!

Spolnil?

Desničarji ste res kar nekaj! Morate res v vsako temo vtakniti tega vašega JJ? Kaj vse hodi po slovenski zemlji!

Jaz sem pa kašljala zaradi kazeina, pa zbadal me je tudi – kot primer lol.

Ne konzumiram nobenega “kazeina”, ker ne konzumiram nikakršnih dodatnih beljakovin in beljakovinskih alias kazeinskih pripravkov za fitnes napirmer, ne tablet in kapsul ali karkoli podobnega s kazeinom -če na to “pointaš”. Niti ne konzumirampretirano navadnih “beljakovinskih živil”. Nič takega ne konzumiram, kar bi vplivalo na ledvici, dovolj tekožine – ne kadim, niti ne konzumiram alkohola. De nada.

Daj nehaj največja panicarka na MONu.
Kavčdrkarca.

Kako je prišel iz letališča do Ljubljane?
GoOpti, reden bus, Flixbus?

Ko se je prejšnji teden okuženi sprehajal v Ikei v Italiji, so baje takoj obvestiti vse, ki so nakupovali v Ikei.

New Report

Close