ODKRILI PRVO OKUŽBO S KORONO PRI NAS
Obveščajo, da je potrebno zdravnika poklicati, če smo bili v Italiji in imamo sedaj vročino.
Ok.
V naši občini je 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tujcev.
Kar nekaj jih slo ne govori ali zelo slabo.
Ne vem, če hodijo po ita, ampak vseeno.
Kaj pa, če prva identifikacija korone ne bo ita, ampak se bo pojavljala pri nas?
Kaj potem z vsemi, ki ne bodo vedeli, da je treba zdravnika poklicati? Kaj romi? Ti so že tako kar naprej v ambulantah?
Pa tisti, ki nimajo avta, da bi šli na vstopno točko? Pa stari ljudje?
Se lahko bojimo, da je ta trenutni morda samo žrtveno jagnje, da so bile okužbe lahko že mnogo prej. Napirmer tako, ko posumiš, da si lahko tudi med okuženimi, da si “fasal” v lokalni trgovini ( vešš, da se nisi gibal nikjer drugje, da nisi bil v stiku z nikomer, ker si bil zadnji čas tudi izoliran, delaš od doma napirmer, živiš sam; gibal pa si se po domačem kraju po trgovinah, lokacijah, kjer je bilo opaziti mnogo obolelih pretekla dva meseca ( oni so bili lahko kjerkoli in bili v striku s komerkoli, tudi iz kriznih območij Italije inpd), kašljalo mnogo mnogo ljudi, čed 14 dni pa dobiš pa občasno tak napad suheha kašlja ob večerih, oblivanje tresenja kot pri vročini. Pa dva dni nič, pa potem spet.. Kot da se ti nekaj kuha. glavobol dobiš. Občasen.
Pa spet dva dni nič, pa kar naenkrat huda bolečina v ledvicah, ,kot da bi ti jih želelo ven odtrgat.. Spet glavobol,..Ko zakašljaš ( suh dražeč ašelj) imaš v ustih tak občutek krvi, jo zavohaš, na trenutke tudi težko zadihaš….. Pa dva dni nič, potem pa spet, enako. Se zamisliš. In čakaš, kaj bo še v naslednjih dneh, ali boš poklical v ZD, ali ne bo potrebno. Pa nisi bil nikje na potovanjih, res z nikomer v stiku, ker živiš sam v svojem domovanju, samo po lokalnih trgovinah po hrano v zadnjih 14ih dneh, po obljudenih trgovinah ala Hofer in Lidl.
[/quote]
Povsem enako kar opisujes. Bila bolna v zacetku januarja..vrocina,glavobol,hud suh kaselj, odpiranje balkona sredi noci za zajeti zrak, boleca ledvica in zdaj kot ti pravis..
Mogoče pa je tujec, pa zato nočejo objavit. Vsekakor jih to ne odvezuje odgovornosti. Če jih je okužil “samo” 5, pa je teh 5 šlo domov in jih okužilo x itn., smo lahko kmalu že pri več sto…groza v glavnem, še posebej, ker nismo prva država s korono in bi lahko marsikaj preprečili s preventivnimi ukrepi.
Če je z mano kaj narobe, tudi grem v zd, pa tam počakam. Kličeš lahko tudi dan ali dva, preden se sestra oglasi. Če pa se že, pa ni variante, da te poveže z zdravnikom. Nazadnje mi je tako postavila diagnozo preko telefona, naročila pitje čajev, jaz pa s pljučnico. Toliko o pripravljenosti našega zdravstva. Zdaj in sicer.
Najbrž bomo med tistimi državami, ki bodo krepko dvignile svetovno povprečje smrtnosti virusa. Vsaj en primat, razen seveda primatov, ki sedijo na oblastniških stolčkih.
Korupcija, plenjenje države, podkupljeno sodstvo, nam gre pa lepo od rok.
Danes zjutraj berem, da je bil verjetno koužen v Maroku, pripotoval za avionom v IT, NE VEDO, katerim, NE VEDO, kako je prišel do SLO, NE VEDO, ali se je s kom družil itd.itd. Kajje to?? Ga ni nihče vprašal?? Je v komi, da ne govori>? Od testiranja ob cca 21h je preteklo že več kot 10 ur. Neverjetni so !!
Par dni sem klicala osebno zdravnico od moza, da prestavim en pregled, ko tam nisem dobila nikogar, sem za vsak slucaj probala se dve stevilki od drugih zdravnikov v ZD. No, niti enega nisem dobila na tefon. Toliko o tem, da se poklice, predno prides v ambulanto. Predno dobis koga, lahko ze crk.nes.
Se ne cudim, da gre folk osebno tja.
Verjetno je tip prišel z javnim prevozom v slovenijo, naši strokovnjaki zdaj študirajo kako naj se ljudem zlazejo. Da po enem dnevu ne vedo s kakšnim prevozom je prišel v Slovenijo, da se je okužil v Maroku,tam pa eden okužen in se ta v bolnici….naši so res budale od budal…zdravnik tudi v izolaciji, a ne vedo kdo je bil pri zdravniku se tisti dan….
Včeraj so mediji pisali Maročan. Saj nisem zmešana. Pisali so Maročan.
[/quote]
Ne, pisali so, da je prišel iz Maroka. Ti sama pa si sklepala, da je Maročan.
Kaj sem jaz, ko se vrnem iz Ikee iz Gradca, Avstrijka?
Pa ko se vrnem iz smučarskega dopusta v Franciji, sem Francozinja?
Ali pa ko se vrnem iz službenega potovanja v USA, sem Američanka?
In tako tudi slovenski državljan, ki se vrne iz potovanja v Maroku, ni Maročan in ne moreš tako sklepati.
In ne, nikjer nisem sinoči prebrala, da je Maročan, samo to, da se je vrnil iz Maroka.