Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odležite svoje bolezni, ali ne?

odležite svoje bolezni, ali ne?

Sem bolna, tri dni sem imela 38 vročine, sedaj pa dva dni ne več, vendar če kaj naredim, me obliva vročina, dva dni sem bila na bolniški, jutri pa grem v službo, čeprav sem dobila v nedeljo antibiotike. V službo pa grem, ker ……….. so danes takšni časi …… še dobro, da sem v pisarni, da ne bom na kakšnem prepihu.

Sedaj me pa zanima, a ve odležite celotno bolezen, ali samo malo, ali kar “laufate”?

Jaz kakšne prehodne stvari kar prehodim, no sedaj sem pa 4 dni mirovala, ker mi za drugo ni bilo. Najbolj pa me je mučilo, ker je po dolgem času zunaj sonček, toplo, jaz pa ne morem ven. Saj bi mogoče za kakšnih 10 minut šla, ampak piha, pa ne upam …….

Kako pa kaj ve?

Lep pozdrav in čimmanj bolezni

Navadno sem kar v pogonu. Pa si vsakič rečem, da bom naslednjo odležala doma. Pa sem spet v službi.
Prejšnji petek so mi izruvali zob, pa je del korenine ušel v sinuse. Sem dobila antibiotik. Sem bila pridna in sem bila 5 dni doma. Priznam, da so me kar močno prestrašili, kakšne so lahko posledice. Sedaj pa že španciram po službi in se sekiram, kaj bo v petek, ko grem na stomatološko nazaj.
Sem bila pa v dneh ko sem bila doma zelo striktna in nisem hodila ven. Je bil najbolj razočaran pes, ki je navajen, da ga vsak večer peljem na sprehod. Mož in hčerki so me pa postrani gledali, kaj se grem, saj nisem na smrt bolana. Ne kašljam, ne kiham in mi ne manjka pol glave. Samo eno lice imam taka kot hrček in prijetno rožnate barve. Pa še z računalnika sem jih pregnala in sploh nočem ven iz hiše, da bi imeli malo mir pred mano.
Pa še smeti so morali sami nest ven in v trgovino so morali sami, pa oči je moral otroke razvažat po prostovoljnih dejavnostih. Če sem doma bi vsaj to lahko naredila.
Kakšno je mnenje v službi sploh nisem vprašala. Mi je že šef povedal, da je on prišel naslednji dan v službo, ko so mu zob izruvali. To pa sploh ni tak problem.

hojla, tudi mene trenutno muči kašelj, ampak sem v službi….(saj se vidi, ane), ker se sicer počutim v redu, neprespana, ampak bom že nadoknadila…drugače pa nisem veliko bolna, pravzaprav mi je zase škoda bolniške, ker je še prehitro kateri od otrok bolan:(( sem imela pa pred leti obdobje pogostih angin in sem se vedno prerekala z zdravnico, če moram res šele čez en teden priti na kontrolo, dokler mi ni enkrat rekla, da lahko tudi prej, samo na lastno odgovornost….to me je malo streznilo, pa saj, kdo pa še danes ve ali sem bila 5 ali 8 dni odsotna. Skratka, se nagibam k mnenju, da je treba bolezen odležati. Svet se bo itak vrtel naprej…….

Bolezen odležim, če imam vročino, ker se takrat res mizerno počutim. Ko pa sem malo bolje (približno po treh dneh) in dobim željo, da bi šla ven grem v službo. Službe ne mrzim in mislim, da če imam toliko energije, da bi hodila ven potem mi tudi služba ne škodi. Mene zdravnica sama vpraša kako dolgo se mi zdi, da bom moralal ležati. Je pa res, da nisem bila že kakih pet let bolna in sem že skoraj pozabila kako je, če si doma in se malo pocartaš.

Enako kot ve, za otoka si vzamem bolniško, zase pa………..z vročino, kašljem, bolečinami, pa še kar rinem v službo. Cajtam se s čajčki, oljem 31, kopeli………, vse le na bolniško ne. Pa še to tudi počivat ne grem, me kar panika grabi če sem bolna.

lp

Skoraj nikoli nisem. Kar sem mi zadnje leto maščuje. Namreč, zaradi neprebolevanja in nepočivanja imam sesut imunski sistem, tako da me povozi vsak virus in to 3krat huje kot sina, tako da je ponovno izbruhnila astma, tako da … se nenehno počutim utrujena in brez energije.
Punce, posvetite se sebi in svojemu telesu. To velja tudi za bolezni. Nihče, niti svet, se ne bo ustavil za en dan, ki si ga bomo privoščile v počivanju.
T. – trenutno na prisilnem dopustu

Kolikor se le da, odležim!

Prehlade prebolim stoje. Le če je res hudo in imam hudo vročino obležim za kakšen dan potem pa spet akcije. Vem, da to ni prav in da se mi bo maščevalo. Vendar v današnjih časih in pri dveh majhnih otrocih ne gre drugač. V bolniški sem zelo malo za sebe skoraj nič ker imam vedno pred seboj kaj če zboli otrok in bom morala ostati doma.
Čim hitreje se pozdravi in skok na sonček. Do takrat pa lp.

No, saj to je to, da pokasiram vsako virozo od hčerke in sem kar naprej nekaj prehlajena, ali pa me boli grlo, …..to vse prehodim, sedaj pa sem imela 38 vročine, to pa ne gre, tko da sem čez vikend ležala, pa še dva dni, jutri pa grem.

Dam prav tistim, ki rečejo, “da se bo svet itak vrtel naprej”, ampak kaj, ko pa mi nekak ne da, da bi bila doma. Pač nisem take sorte. Eni pa si še izmišljujejo, da so lahko doma. Ljudje smo si zelo različni.

Odležim ko je najhuje (visoka vročina) potem pa kar v službo, pa čeprav še jem antibiotike.

Jaz bolezen enostavno moram odležat, ker že ob rahli vročini, ko večina ljudi še normalno funkcionira, jaz ne morem stat na nogah ampak padam tudi v nezavest in podobno.

Dokler sem bila še sama je še šlo, ko so me doma “pedenali” in mi kuhali čajčke, zdaj ko imam otročka pa res ne vem, kako bi poskrbela zanj. Zaenkrat še nisem bila bolna, odkar sem mami (trkam na les), ampak nikoli ne veš…

Čim več zdravja vsem!!!

ma gremo kar v službo,sedaj me kar naprej lovi prehlad nahod,kašelj in si pravim da bo potrebno obležati a kaj ko je tudi pri meni tako kot pri vseh za miškota ni problema gren v bolniško zase pa…
čimanj prehladov vsem

Jaz pa kar odležim. Ne sicer vsake virozice, ampak večinoma si kar vzamem tisti teden dni in počivam. Vsaj kar se tiče službe, kako pa to izgleda z otroki pa itak veste… No, jaz imam to srečo, da si ponavadi lahko vsaj del svojega dela vzamem domov in po dveh, treh dneh, ko mi je malo bolje, kaj za službo naredim tudi doma. Da nimam slabe vesti in da zaprem usta morebitnim nergačem, ki bi mi želeli šteti dneve bolniške…

Ojej, že dolgo ne 🙂 Žal ne gre.

Na zalost ne… enkrat se mi bo mascevalo… hja. Ker kar mislim, da se bo svet podrl, ce ne bom imela vse pod kontrolo.. Trapasto… Bo potrebno malce vec mislit na to starajoce telo…hehehe…

Ceprav (ze trkam) se moram pohvalit, da me od nosecnosti zdravje kar drzi…. Samo kaksen prehladek… in virozica… toktoktok…
Drzte se.. S.

Vzdržim samo kakšen dan, potem pa spet na noge. Večinoma vse prehlade, viroze in gripe prebolevam stoje. Na “stara leta” bom pa verjetno polna besa nad svojo lahkomiselnostjo.

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

NIKOLI!!!mojega pa mal glava boli pa mormo vse skakat okoli njega-uf….

Mene so pa že iz službe poslali domov. :-)) So ugotovili, da je ceneje, da mene par dni ni, kot da pokiham in posmrkam celo firmo in nas pet obleži. Grem pa delat, ko ta hudo mine. Nimam pa praktično nikoli vročine, tako da me tudi zdela ne.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Odvisno, kolk me zloži. Če imam vročino, ostanem doma. čeprav zdaj malo težje, ker “šparam” bolniško za smrkolina. Kadar me zloži tista ta smrkava gripa, pa iz obzirnosti do drugih ostanem doma. Sovražim namreč ljudi, ki mi ves dan kihajo in kašljajo v ksiht!!!!

pa še opozorilo: moj mož je 3 tedne nazaj konkretno okusil, kaj naredijo prestane viroze (tiste prebolete na nogah!): najprej sum na infarkt, na koncu pa “samo” vnetje osrčnika. Tko da, ne se hecat!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

V večini primerov sem v preteklosti kar tiščala in tiščala in kot zombi hodila v službo (kjer so me včasih kar spodili domov). Včasih sem šla kakšen dan prej domov, čez popoldne poskusila poležati, piti čaj in zdravila, pa naslednji dan v službo … Pa se mi je krepko maščevalo. En tak “prehladek” sem tako pred leti pritiščala v konkretno pljučnico, med katero sem neke noči pomislila, da sedaj čisto resnično verjamem, da se od pljučnice da umreti. Tiste noči sem se odločila, da se tako ne morem iti več. Ob tisti moji pljučnici je potem preventivno dobil antibiotike tudi sin, ker se mu je prehlad že stopnjeval v gripo in se je pediatrinja ustrašila, da bo tudi on tak revež, kot sem bila sama. Od takrat naprej z vročino ostanem doma. Ko sem o vsem skupaj govorila s svojo zdravnico, je kar malo vzrojila. Rekla mi je, da je zadnji čas, da mislim tudi nase in da moram vedeti, da obstaja malo morje ljudi, ki si bolniško omislijo že zaradi šumenja v ušesih, zaradi občutka, da jih šef ne razume in podobno.

Tako, kadar me kuha vročina, ostanem doma; pika, konec.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Moj šef pravi, da prehlad, če počivaš (ostaneš doma) traja 7 dni, če pa letaš okrog pa en teden. In ga ne briga prav dosti, če imaš vročino ipd. Januarja me je ena viroza totalno sesula (visoka vročina, porabila sem na tone robčkov), 4 dni sem bila doma, v petek pa sem morala v službo, da “smo uredili nekaj stvari” (šefove besede), da je šel lahko on naslednji dan za en teden SMUČAT.

Še moj prispevek k temi, ki vas bo morda prestrašil, da boste bolj resno jemale viroze in druga prehladna obolenja. Moje nepreležane viroze so v kombinaciji z veliko stresa v službi napadle mojo ščitnico in sicer sem zbolela za redko obliko vnetja ščitnice. Začelo se je tako, da sem se zelo slabo počutila dalj časa (kakšna dva meseca) in imela mejno temperaturo ( okrog 37) in rahle bolečine v vratu. Nadaljevalo se je v bolnišnici, kjer so me zdravili s kortikosteroidi ( saj veste- dobiš obraz podoben lubenici), bolj ali manj uspešno, in ves čas sumili avtoimuno obolenje.
Naj skrajšam – bolniški stalež tri mesece, popolna ozdravitev še kasneje.
Baje sem imela veliko srečo, ker zadeva ni bila avtoimuna, lahko bi se nadaljevala v kronično z odpovedjo ščitnice itd…
Torej? Ko si bolan – v posteljo!!!!

Pa še nekaj – poskrbite za sprotno sproščanje stresa. Nakopičene težave, skrbi, bolečine in tegobe, ki jih tlačimo in tlačimo, pa ne razrešimo, rade pripeljejo do avtoimunskih bolezni.
Torej? Nobene težave pod preprogo!
Veliko zdravja vsem!

tudi jaz sem prehlajena hodila v službo. Z rdečim olupljenim nosom in rdečimi očmi in tono robcev. Tudi, ko sem bila noseča in prehlajena – isto.
Potem sem se pa odločila, da tako ne gre več.
1. v službi ne moreš dat vse od sebe
2. služba mi ne bo prav ni hvaležna, če si bom uničila zdravje. V bistvu jih to sploh ne briga.
3. ker imam stabilno zaposlitev si to tudi lahko privoščim. Navsezadnje pa sem stabilno slabo plačana.
Res pa je, da če bi morala na račun tega, da obdržim službo hoditi takšna na delo, bi razmišlala tudi o tem, koliko je moje življenje in zdravje zame pomembno. Torej bi razmišljala o zamenjavi in o vsem, kar bi bilo potrebno za to storiti – šolanje, izobraževanje…
Piko na i pa je pravzaprav naredil nek zdravnik, ki mi je odsvetoval takšno početje (ne moj osebni) in tudi obrazložil možne dolgotrajne posledice takšnega početja – od kardiovaskulasnih naprej.
Torej, ne špilajte se in pazite nase.

Ja, sedaj odležim dan, dva in sem OK. Prej se mi je pa zadeva vlekla tudi do mesec dni, me na koncu totalno sesula, da sem ležala zelo dolgo, pa še sestavljala sem se potem minimalno 2 tedna. Me je izučilo 🙂
LP in čim več zdravja,T.

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Vedno sem in bom tudi v bodoče. To pa iz dveh razlogov. Če sem bolna sem nezanesljiva in slabo delam, česar si ne morem in ne smem privoščit in drugo, ker sem “solidarna” do soljudi in tako ne “trosim” svojih bacilov naokoli.
Ko sem se tako nekoč nalezla od (vam podobne) sodelavke tako, da sem potem ležala tri tedne, sem do takih popolnoma neusmiljena. Od mene se je potem nalezel še moj mož in na koncu še otrok. Tako sem manjkala v službi skoraj cel mesec. Ko sem se vrnila v službo sem ji take napela….
Svet se ne bo ustavil in nobena firma ne bo propadla, če boste bolezen odležale in se vrnile na delovno mesto takrat, ko boste zdrave in sposobne delat.
Pomislite še na to kako se razburite, kadar vidite, da kakšna mami pripelje svojega smrkajočega otroka v vrtec in kako se takrat bojite okužb…

New Report

Close