Odlična pomoč za mastno kožo
V puberteti sem dobila mozolje. Mislila sem si, da bodo že izginili, se držala raznih navodil glede higiene in upala, da se vse to kmalu konča. No pri 29 letih se še vedno ni nič zgodilo, čeprav (se mi je zdelo) sem že vse poskusila.
In zdaj “čudež”: kontracepcijske tablete DIANE 35, ki so namenjene prav ženskam s problematično kožo. Predpiše jih ginekolog, jemljejo se enako kot vse ostale kontracepcijske tablete. POMAGAJO! Seveda ne takoj, a moram reči, da je že po nekaj mesecih koža čisto drugačna.
Priporočam vsem, ki že tako ali tako jemljete tabletke, pa tudi drugim. Zna se sicer zgoditi, da tabletk ne prenašamo dobro in se pojavijo stranski učinki, a se splača poskusit. Jaz sem bila prvi mesec bolj zaspana, a je minilo…
No lepo, da so tebi pomagale. Jaz imam prav tako probleme s kozo. Ker sem slisala, da pomagajo sem, ko sem zacela jmat k.t., zahtevala Diane. Sedaj jih jemljem ze vec kot eno leto, pa ne bi mogla reci, da mi kaj posebno pomagajo. Zal. Pac moja izkusnja.
P.S. Ampak pa nisem imela nobenih stranskih ucinkov.
OJLA!
Stara sem 20 let in sem dve leti jemala Diane 35,ravnotako kot ve,zaradi problematične kože.Pred dvema mesecema sem jih nehala jemati,ker mi je bilo vsak večer po zaužitju tablete slabo.Moram povedati,da se mi je koža v tem času precej izboljšala,vendar pa dolgotrajnega učinka nimajo.V teh dveh mesecih odkar jih ne jemljem več,so se problemi s kožo vrnili.Full sem razočarana in ne vem kaj naj naredim;slabosti ne prenesem več,tudi zredila sem se za 10kg,po drugi strani pa sem bila presrečna zaradi lepe kože!Ginekologinja mi je sedaj predpisala Logest.A mogoče kakšna od vas jemlje te in ali imajo res tudi te tablete pozitiven učinek na kožo?Ali se je kakšna od vas tudi zredila zaradi Diane?
L.P,Manja
Živjo!
Manja, jaz imam zelo podobne izkušnje kot ti.
Tudi jaz že precej časa jemljem Diane in s kožo od takrat nimam težav. Vmes sem za par mesecev prekinila jemanje in stanje se je poslabšalo. Zelo nerada jemljem tabletke, ker sem malo skeptična glede posledic na dolgi rok. Sem pa se tudi jaz zredila v tem času kot praviš ti, Manja. Čeprav se ukvarjam s športom, kile zelo težko zgubljam, zdi se mi kot da bi (verjetno zaradi tabletk) voda in maščobe zastajale v telesu. Ali imaš ti tudi tak občutek? Poleg tega so se mi pojavile tudi kapilare po nogah, kar je zelo neprijetno…Nasploh KT ne vplivajo dobro na vene se mi zdi..to me tudi skrbi.
Manja, kakšne pa so te Logest tabletke? Ali so mogoče manj agresivne? Imajo kljub vsemu kontracepcijski učinek?
Lp. Ines
Živjo INES!
Očitno imava zelo podobne probleme,saj tudi sama zaman hujšam,s športom pa se ukvarjam še več kot prej.Poleg kil se mi je pojavil tudi celulit in nasploh sem zdaj zafrustrirana še zaradi tega.Tabletke Logest mi je gin.predpisala šele predvčerajšnjim tako ,da jih še nisem poskusila.Rekla pa mi je,da imajo še manjšo vsebnost hormonov in da pozitivno vplivajo na kožo.So pa seveda kontracepcijske-namenjene zaščiti.Več o tem pa ti ne bi znala povedati.Gotovo pa je ,da imajo kontracepcijske tabletke tako pozitivne kot tudi negativne učinke tako kot vse kar dandanes užijemo,zato se s tem ne obremenjuj preveč!
L.P,Manja
Živjo Manja!
Kakorkoli obrnemo, so v KT hormoni, ki pač vplivajo tudi na celulit in težo… Jaz bi še najraje slišala, da obstaja kako zdravilo, ki ni hormonsko. Pri dermatologu nisem bila že kar nekaj časa..Ti si bila kaj vmes? Me prav zanima, če obstaja sploh še kaka alternativa KT. In to taka, ki bi imela trajen učinek, ne samo takrat, ko jih jemlješ… Joj, zdej pa že sanjarim 🙂
Lepo se imej!
Ines
Ej punce, men je tale med.over.net ful vsec…Sicer sem ga sele danes odkrila, ampak zdej bom pomojm skoz hodila gledat kaj je kj novga…
Za vas imam eno dobro pa eno slabo novico…
Sama jemljem Logest pa mi ne pomagajo pri problematicni kozi. Ampak so pa kr precej blage tabletke, nism se zredila, pa vse normaln funkcionira. Tko da so v redu, jemljem jih pa zdej ze vec kot 2 leti. Sm pa rekla da bom zdej pila vec vode, ker baje dobr vpliva na in sicer vodo z limono…sej itak vsi pravjo kako pomembna je voda in jest jo ful premal popijem.
No, dobra novica je pa ta da sem pred kaksnih tednom v Lekarni kupila od Matisa Mandarin paste, k jo naneses na posamezen mozolj in ti ga izsusi. Zaenkrat se mi zdi da res deluje, ker tud kar cutis, kako ti kozo mal napne, pa fajn je tud to, da se zlo hitr po nanosu posusi in se ne razmaze.
LP.