Odločba o znižanem plačilu vrtca – NUJNO NUJNO
Spoštovani,
Danes sem ugotovila očitno zmoto pri odločbi za znižano plačilo vrtca, ki jo izdaja Občina.
Omenjena napaka je bila tudi že v odločbi, ki je bila izdana leto dni nazaj. Takrat sem posumila v napako in poklicala na občino, ter povedala problem. Delavka pa je rekla, da tako kot ona dobi podatke jih vpiše in da ne vidi nobene napake. In s tem me je odpravila. Tako, da potem sem smatrala, da je vredu in se nisem pritožila v 15 dnevnem roku.
Ko sem pa sedaj videla, da je isti problem nastal pri letošnji odločbi sem začela poizvedovati in videla, da imam prav jaz. Na letošnjo odločbo se bom nemudoma pritožila.
1. Zanima me, če lahko za odločbo iz leta 2010 obnovim postopek ali kaj vem kako se pravno temu reče in če je to res možno, me zanima na kaj se moram sklicevati oz. kakšen razlog navesti v obnovitvenem postopku.
2. V katerih primerih so možni obnovitveni postopki?
Hvala vam za čimprejšni odgovor.
Pozdravljeni!
Upravni postopek, ki je končan z dokončno odločbo, se obnovi:
1. če se zve za nova dejstva ali se najde ali pridobi možnost uporabiti nove dokaze, ki bi bili mogli sami zase ali v zvezi z že izvedenimi in uporabljenimi dokazi pripeljati do drugačne odločbe, če bi bila ta dejstva oziroma dokazi navedeni ali uporabljeni v prejšnjem postopku;
2. če je bila odločba izdana na podlagi ponarejene listine ali krive izpovedbe priče ali izvedenca ali kot posledica kakšnega dejanja, ki je kaznivo po kazenskem zakonu;
3. če temelji odločba na sodbi, pa je sodba pravnomočno spremenjena, razveljavljena ali odpravljena;
4. če se odločba organa, ki je vodil postopek, opira na kakšno predhodno vprašanje, pa je pristojni organ pozneje to vprašanje v bistvenih točkah drugače rešil;
5. če je bila izdana za stranko ugodna odločba na podlagi njenih neresničnih navedb;
6. če je pri izdaji odločbe sodelovala uradna oseba, ki bi morala biti po zakonu izločena;
7. če je izdala odločbo uradna oseba pristojnega organa, ki je ni imela pravice izdati;
8. če kolegijski organ, ki je izdal odločbo, ni odločal v sestavi kot je predpisana z veljavnimi predpisi, ali če za odločbo ni glasovala predpisana večina;
9. če osebi, ki bi morala biti udeležena v postopku kot stranka ali stranski udeleženec ni bila dana možnost udeležbe v postopku;
10. če stranke ni zastopal tisti, ki jo po zakonu lahko zastopa, če stranke ni zastopal zakoniti zastopnik, po zakonu pa bi jo bil moral zastopati ali če pooblaščenec stranke ni imel pooblastila, razen če je stranka kasneje odobrila procesna dejanja.
Upravičenec lahko predlaga obnovo postopka v enem mesecu od dneva, ko je zvedel za obnovitveni razlog, ko je mogel navesti nova dejstva, predložiti nove dokaze,…, najkasneje pa v treh letih od dokončnosti odločbe.
Kot sem lahko razbrala iz vašega sporočila, ste ta enomesečni subjektivni rok za vložitev predloga za obnovo postopka zamudili, saj ste za nepravilnost vedeli že ob vročitvi lanske prvostopenjske odločbe.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.