Najdi forum

Odločba

Na odločbi iz zzzs-ja imam odobreno bolniško zaradi “nezmožnosti za delo (bolezen)”, na kateri piše; “Da moram biti v času zadržanosti z dela na svojem domu in mirovati. Odsotnost z doma je dovoljena le ob odhodu na zdravniški pregled ali predpisano terapijo.”

Kakšen je postopek, če ob obisku kontrole nisem na svojem domu?
Kakšne so nadaljne sankcije?
In, kaj to pomeni mirovanje na svojem domu?

Osebna zdravnica je mnenja, da v kolikor se bolje počutim, grem lahko tudi na sprehod. (V odločbi tega ni napisano!!!) Kolikšno težo ima njeno mnenje?

Zahvaljujem se vam za čimprejšni odgovor.

Mirovanje na domu po mojem pomeni ravno to, da pač ne hodite ven razen k zdravniku. Če gre že za stalež nad 30 dni, potem mnenje vaše osebne zdravnice ni več merodajno, saj vas ni ona napotila v stalež. Kakšen bi bil postopek v primeru kršitev, pa ne vem – odvisno od pravil, ki veljajo pri vašem delodajalcu. Ponekod imajo posebne dogovore, v katerih je določeno, kdo in na kakšen način lahko spremlja morebitne kršitve zdravnikov navodil. Lahko so določene tudi sankcije za tako kršitev – praviloma v podjetniški kolektivni pogodbi.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Tudi jaz imam takšno odločbo.
Nosečnost ni rizična, na bolniško me je dala gin zaradi določenih težav, ki so se pojavile v nos. in za katere je priporočljiva hoja in zaradi neprimernega delovnega mesta za nosečnico. (imela je list, na katerem je pisalo, kakšno delo ni primerno za nosečnico)
Ali se naj pritožim?
Polnega delovnega časa z takšnim tempom, kot je v službi nisem več sposobna opravljati.
Ali je mirovanje na domu splošni odgovor na vsako odobreno odsotnost z dela?
Ali lahko grem glede na to odločbo na predavanja v materinsko šolo?

Če je mirovanje kar tako pavšalno navedeno v odločbi, v bistvu pa zaradi vašega zdravstvenega stanja sploh ni potrebno, potem se vsekakor pritožite. Glede dovoljenih aktivnosti pa je najbolje vnaprej preveriti, kaj se sme in kaj ne, pri tisti osebi oz. organu, ki je omejitev zapovedal.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Kontaktirala sem z osebno zdravnico, ki mi je v kartoteko napisala, da mi glede na diagnozo priporoča sprehode v naravi. A je to dovolj? Ona meni, da je.
Ali naj napiše pritožbo?
(V odločbi mi še vedno piše mirovanje na svojem domu.)

Kartoteka ni dovolj, vas zavezuje odločba, v kateri je zapisano, kaj morate in česa ne smete delati.

Lep pozdrav,
Katarina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close