Odločitve
Ti imaš pa resnično rad živali oziroma te zanimajo, jaz sem pa mislila, da blefiraš.
Saj znajo biti ženske tudi nevarne, pa se jim moški ne izogibajo v loku. ;))
Steve Irwin je ljubil nevarnost. Nekateri so enostavno te sorte.
Lev je precej egoistično bitje. Zato si naj drugi kar sami lovijo. :-)[/quote]
Lov za zabavo. Drugo je recimo lovec, ki dobro pozna naravo, jo ima rad, uživa v njej (recimo ve, kdaj skoti srna mladiče, pozna vsako poljsko in gozdno ptico…) in ji več da nazaj (krmljenje po zimi), kakor vzame.
Zakon reciprocnost. Takoj me zatrete, zato sem pripravljen na protiudarec.
Zakon reciprocnost. Takoj me zatrete, zato sem pripravljen na protiudarec.[/quote]
Dvoboj točno ob 12.00? 🙂
Menim, da si zelo mlada… :D[/quote]
Dobra! :)) No, tista serija mi je najbolj ostala v spominu.[/quote]
No ja.. Meni National Geographic, pa Animal planet tudi zelo sedeta, ampak to so relativno nove stvari zame, če pomislim, da sem odraščal ob oddajah “Boj za obstanek” v dopoldanskem času na ZG1…
Pa današnja mladež vsekakor ve kdo je Steve Irwin (njegove oddaje sem gledal z otrokoma 😉 ), veliko jih pa ne ve kdo je David Attenborough… Torej mlada si, definitvno! 😉
Dobra! :)) No, tista serija mi je najbolj ostala v spominu.[/quote]
No ja.. Meni National Geographic, pa Animal planet tudi zelo sedeta, ampak to so relativno nove stvari zame, če pomislim, da sem odraščal ob oddajah “Boj za obstanek” v dopoldanskem času na ZG1…
Pa današnja mladež vsekakor ve kdo je Steve Irwin (njegove oddaje sem gledal z otrokoma 😉 ), veliko jih pa ne ve kdo je David Attenborough… Torej mlada si, definitvno! ;)[/quote]
Zg1….obradio Djelo Hadziselimovic.
Pa današnja mladež vsekakor ve kdo je Steve Irwin (njegove oddaje sem gledal z otrokoma 😉 ), veliko jih pa ne ve kdo je David Attenborough… Torej mlada si, definitvno! ;)[/quote]
Zg1….obradio Djelo Hadziselimovic.[/quote]
Ojej, potem pa nisi tako mlada! 😀
Zg1….obradio Djelo Hadziselimovic.[/quote]
Ojej, potem pa nisi tako mlada! :D[/quote]
To je le razgledanost. ☺ V spominu mi je ostal zaradi nenavadnega priimka.
Ojej, potem pa nisi tako mlada! :D[/quote]
To je le razgledanost. ☺ V spominu mi je ostal zaradi nenavadnega priimka.[/quote]
O, ja… razgledanost. Šibka točka današnje mladine…
Mogoče je tudi to ena izmed odločitev. 🙂
Sicer pa o resničnih odločitvah lahko govorimo, ko se človek zavestno odloči na podlagi prepoznavanja lastnih nezavednih vzorcev, zaradi katerih se je znašel v neki situaciji.
Sledenje tem neozaveščenim vzorcem ter posledično ponavljanje življenjskih situacij, je le slepo sledenje pridobljenim vzorcem iz otroštva in to nima nič skupnega z odločitvami, ampak je le znak duhovne stagnacije, zaradi katerih človek ostaja na nekem nivoju ter se sooča vedno bolj ali manj celo življenje z enakimi ali istimi problemi.
Mogoče je tudi to ena izmed odločitev. 🙂
Sicer pa o resničnih odločitvah lahko govorimo, ko se človek zavestno odloči na podlagi prepoznavanja lastnih nezavednih vzorcev, zaradi katerih se je znašel v neki situaciji.
Sledenje tem neozaveščenim vzorcem ter posledično ponavljanje življenjskih situacij, je le slepo sledenje pridobljenim vzorcem iz otroštva in to nima nič skupnega z odločitvami, ampak je le znak duhovne stagnacije, zaradi katerih človek ostaja na nekem nivoju ter se sooča vedno bolj ali manj celo življenje z enakimi ali istimi problemi.[/quote]
Robi, ti si se pretvoril v filozofa a la Matjažko. :))
A lahk zaupaš česa norega si se lotil? Kaj zate pomeni zanemarljiva škoda?
Na kak način si zagotoviš “way out”?
Sem relativno mlad in bi se rad kaj nauču.
A lahk zaupaš česa norega si se lotil? Kaj zate pomeni zanemarljiva škoda?
Na kak način si zagotoviš “way out”?
Sem relativno mlad in bi se rad kaj nauču.[/quote]
Kaj norega? Npr. odšel sem v gozd, za nekaj dni, spal na prostem, s sabo sem vzel le nož, vžigalnik. In plastenko vode. Toliko, da vidim, če zmorem. Isto sem naredil tudi pozimi in poleti na morju.
Zanemarljiva škoda pa pomeni, da te ne stane veliko, da nikogar ne poškoduješ, ne fizično ne psihično.
Way out? Premisliš do kam lahko reči pelješ, da ti ne bo reč spolzela iz kontrole in se ne bo zgodil zgornji stavek z obratnim pomenom.
Če si mislil, da sem kdaj počel kake kriminalne reči ali varal bižnje, si se pač zmotil. Takih reči ne počnem.
A so te teme za ustvarjanje kakšnih tabel, manjkajočih podatkov?
Jaz sem pa tista, ki najprej naredim, šele potem premišljujem o posledicah. Ravno nekih katastrofalnih napak ne delam.
Vedno in povsod zaupam svojim instinktom, je pa res da sem bik po horoskopu in je to nekaj vsakdanejga za nas. Tudi hoja po robu je zelo prisotna, dolgotrajna hoja po robu, velikokrat tudi na kariernem področju. Pusti posledice vendar se splača. Pri meni je tako da nekaj je, ali pa nekaj ni, vmesnih poti ni. Če zaserjem pač to sprejmem kot del sebe
Vsak malce razgledan človek ve, da so horoskopi larifari.
Podobno (zadnje čase). Ne za vse stvari, seveda ne, včasih je potrebno imeti vklopjen tudi razum. Vendar se slabo počutim, če nekaj ne morem narediti, pa se mi zdi, da bi to (kar bi lahko naredila), koristilo. Vsem, ne samo meni.
Načrtno ali po trenutnem vzgibu? Torej, si razmišljal o tem, kako boš to naredil, ali pa si samo dobil idejo (vzgib) in v naslednjem trenutku (nekaj minut) šel in to naredil ?
Podobno (zadnje čase). Ne za vse stvari, seveda ne, včasih je potrebno imeti vklopjen tudi razum. Vendar se slabo počutim, če nekaj ne morem narediti, pa se mi zdi, da bi to (kar bi lahko naredila), koristilo. Vsem, ne samo meni. [/quote]
Ahh razum. Sem tolk zverzirana bit bjonda, da se mi oprošča 🙂
A pol se velikokrat slabo počutiš? Ker jaz v prvi vrsti gledam nase, ajde še na svoje otroke, kri pa to…vsi ostali pa.. so v drugem planu. Brez slabe vesti to počnem.
Načrtno ali po trenutnem vzgibu? Torej, si razmišljal o tem, kako boš to naredil, ali pa si samo dobil idejo (vzgib) in v naslednjem trenutku (nekaj minut) šel in to naredil ?[/quote]
Hm, dobil idejo ob gledanju nekega filma, Bear Grylls je bil takrat verjetno še v vojski in ni snemal svojih dokumentarcev…
Seveda nisem šel kar takoj, ampak po tem, ko sem si to lahko privoščil. Je bilo pač treba obveznosti podelat prej. Prej sem prebral (še v JNA) tudi priročnik za “Perživljavanje”… Če vse to upoštevaš, lahko rečeš, da sem to načrtoval.
Najbrž smo vsi dali skozi čase, ko je vsak zase mislil, da je najpametnejši na svetu. Ampak ti cajti so zdaj mimo, ane? Sčasoma ipak ugotoviš, da več glav več ve. Sploh če so te pametne in ti želijo dobro. To je bila zame ena težjih lekcij v življenju, samo sem se je naučila. Tako zdaj ne gre, ne da bi slišala mnenje partnerja, mojih zlatih sestric, najboljše prijateljice, v zadnjem času čedalje bolj pogosto tudi sinovo. Pač ne od vseh hkrati, ampak odvisno za kaj gre. In seveda ne za vsako bedarijo, ampak predvidevam, da sprašuješ za kakšne resnejše življenjske korake in premike in ne za kakšno banalno stvar ??
Zanimivo. Meni je pa recimo v krogu tistih, ki jih imam rada in ki imajo radi mene, najmanj pomembno kako se počutim jaz.
Zanimivo. Meni je pa recimo v krogu tistih, ki jih imam rada in ki imajo radi mene, najmanj pomembno kako se počutim jaz.[/quote]
Margot, dolgo časa sem tut jaz takole delala, pol pa ugotovila, da sem važna in pomembna tut jaz sama. In če jaz nisem zadovoljna, ni variante, da se bodo drugi okoli mene glih dobro počutili. So trenutki, ko se ve, kdaj me je treba pustiti na miru. Ni zaman tist rek pusti lava, dok spava.
Zanimivo. Meni je pa recimo v krogu tistih, ki jih imam rada in ki imajo radi mene, najmanj pomembno kako se počutim jaz.[/quote]
Margot, dolgo časa sem tut jaz takole delala, pol pa ugotovila, da sem važna in pomembna tut jaz sama. In če jaz nisem zadovoljna, ni variante, da se bodo drugi okoli mene glih dobro počutili. So trenutki, ko se ve, kdaj me je treba pustiti na miru. Ni zaman tist rek pusti lava, dok spava.[/quote]
A to pomeni, da če se ti dobro ne počutiš se tudi drugi ne bodo pa magari načrtno porušiš vzdušje?.. :/
Forum je zaprt za komentiranje.