odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja
Lepo pozdravljeni!
23.2.2012 sem dobil po pošti domov sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljena.24.2.2012 sem takoj odšel v zdravstveni dom ter se naročil na pregled,ki ga potrebujem za odlog o prenehanju veljavnosti.Zanima me sledeče.Naročili so me šele 13.3.2012,ker drugi termin nikakor ni možen.Ali še lahko 13.2.2012 vložim vlogo glede nato,da jo lahko vložiš 15 dni po pravnomočnosti sodbe,ki bo pravnomočna 2.3.2012 če so moji izračuni pravilni jo lahko vložim do 17.3.2012? Zanima me predvsem zaradi pregleda,ker sem iz koroške in bi se moral naročiti pri kakšni drugi ustanovi. Najlepša hvala!
Pozdravljeni, nemudoma se naročite v drugi ustanovi za kontrolni zdr. pegled ali pa pospešite zadevo tam kjer ste naročeni. Če vloge za t.i pgoojno kazen glede v.d ne boste oddali v roku (8dni+15dni=23dni po prejemu sodbe) in NUJNO z opravljenim zdravniškim pregledom Vam bodo vlogo zavrgli oz. jo sploh ne bodo obravnavali in boste izgubili v.d.. Kakor slišim iz “terena” se najhitreje opravi kont. pregled v Zdravstvenem domu Celje, Gregorčičeva 5, 3000 Celje. Naj bi naročali v dveh dneh. Na spodnjem naslovu imate tudi ostale ustanove, ki so pooblaščene za te preglede. http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/mz_dokumenti/delovna_podrocja/javno_zdravje/pravilnik_vozniki_2012/lokacije_pooblascenih_050112.pdf
Vsekakor doktorju navedite, da se Vam mudi. Če Vam ne bo uspelo me kontaktirajte dokler je še čas. Lp
Pozdravljeni, Vi imate čas za oddajo vloge 23 dni od prejema sodbe. Torej 8 dni od poteka pravnomočnosti sodbe (če se ne pritožite) in 15 dni za oddajo vloge za pogojni odvzem. 12 dan ni prepoznno vendar mislim, da ne boste dobili zdr. pregled v enem dnevu. Oz. opravili ga boste v enem dnevu vendar rezultati in končna listina ne bo izdana isti dan. kakor imam izkušnje se dobi listina cca 5-10 dni po opravljenem pregledu. Preverite pri zdravniku. Kakor sem omenil bo lažje če me kontaktirate. Lp
Lepo pozdravljeni!
Danes mineva 15 dan odkar sem biv na sodišču kjer je sodnica ugodila moji prošnji za odlog o prenehanju veljavnosti v.d.Povedala je,da domov dobim sklep o odloku kjer bo pisalo tudi katerega programa se bom morav udeležiti(edukacijska delavnica).Poslati moram tudi kopijo o prijavi na delavnico.Ali bi moral to poslati preden dobim odločbo ali 15 dni po odločbi?.In kdaj lahko odločbo pričakujem.hvala!
Potrdilo o vpisu na program pošljite čim prej na pristojno sodišče. Verjetno Vam je sodnica naložila tudi rok do katerega morate opraviti eduak. delavnico. V tem roku jo morate opraviti in poslati potrdilo na sodišče v nasprotnem vam bo v.d. prenehalo veljati. lp
Pozdravljeni,
velikokrat se zgodi da kršitelji ne uspejo zdravniškega pregleda opraviti v roku ki jim ga sodišče določi. V takem priemru se predlog kljub temu odda in se navede da bo predlagatelj za odlog izvšitve naknadno dostavil ta izvid o kontrolnem zdravniškem pregledu. V primerih ki smo jih vodili za naše stranke je sodišče vedno upoštevalo dejstvo, da je gneča v zdravstvenih ustanovah in da pač ne gre tako hitro. Se je pa tudi že zgodilo, da smo za naše stranke pridobili potrdilo iz Zdravstvene ustanove, da je predlagatelj- kršitelj v postopku zdravniške obravnave glede vrnitev vozniškega dovoljena. Nakar smo sodišču poslali to potrdilo, original zdravniški izvid pa kasneje.
V našem podjetju vam sestavimo predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja in predlog za odlog izvršitev odvzema vozniškega dovoljenja. Pomagamo vam tudi v celotnem postopku glede pregledov in opravljanjem edukacijskih delavnic, tečajev varne vožne in vse ostalo povezano s tem postopkom.
Več si lahko preberete na naši spletni strani http://www.pravo-mediacija.si/novice, kjer je podrobneje opisan postopek glede pridobitve izpita oziroma odloga izvršitve odvzema.
Pokličte lahko tudi na našo brezblačno številko 080 30 12 ali 030 637 351.
Lp,
Tina, PMA, d.o.o.
Če pa bi kdo rad konkretnejšo pomoč in svetovanje pri sestavi predloga za odlog ali za vrnitev začasno odvzete vozniške, mi lahko piše na [email protected].
Pozdravljeni,
stroški kontrolnega zdravstvenega pregleda so okoli 150,00 EUR. Odvisno tudi od ustanove. Če se vam mudi vložiti predloga, glede na rok ki ga imete je potrdilo dovolj s tem da morate sodišču nemudoma ko opravite pregled posredovati original izvid. V kolikor izvida ne boste posredovali bo sodišče vlogo zavrglo.
Za večinformacij lahko pokličete na 080 30 20 ali 030 637 351
Lep pozdrav,
Tina
Stroški kontrolnega zdravstvenega pregleda so različni. V Ljubljani (npr. ZD Center) so 120 EUR, v Novem mestu 126 EUR, npr. v Mariboru pa 142 EUR.
Za zdravniško spričevalo se povsod čaka v povprečju po 10 dni (razen če imaš veze…), treba pa je računati tudi s čakalno vrsto za pregled. Ko se prijavite v vrsto lahko dobite potrdilo, ki ga omenjate , a je izdaja potrdila dodatno plačljiva (16 EUR, kot za vsa zdravniška potrdila).
Če želite, se lahko pozanimam, kje v vaši bližini najhitreje in najceneje opravite kontrolni zdravstveni pregled. Moj mail je [email protected]
Živjo,
Jaz sem včeraj prejel 16 točk na 3 točke podlage, torej sedaj 19, kar pomeni, da gre izpit oziroma bom mel pogojni vozniški izpit, če bodo moj predlog sprejeli.
Prosil bi če lahko preverim postopek, ki je pred menoj in me nekdo popravi, kjer se bom zmotil..
1) počakam, da prejmem sklep o odvzemu vozniškega dovoljenja. Kok časa bo to okvirno trajalo in ali mi do takrat dovoljenje normalno velja (vzeli so mi ga le za 24 ur). Ali lahko v tem času že karkoli naredim? Se npr kr vnaprej prijavim na zdravniški pregled ?
2) napišem kaj se je zgodilo in zakaj bi blo fajn, da mi ne vzamejo izpita in to skupaj z izvidi priporočeno pošljem na sodišče, ki mi je poslalo sklep. A naj bi ta predlog za odlog izvršitev odvzema vozniškega dovoljenja.zgledal kaj posebnega ali je najbolje, da vse napišem s svojimi besedami lepo po domače?
3) čakam na odgovor oziroma na najboljše … koliko časa se ponavadi čaka na ta odgovor?
hvala za vaše odgovore!
Pozdravljeni, tako, kot ste navedli zadevo. Torej glede na čakalne dobe za opravljenje kontrolnega zdr. pregleda predlagam, da se kar prijavite na termin. Ko boste dobili obvestilo o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.), morate v roku 23 dni poslati priporočeno vlogo za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Sestavljena naj bo jasno in kot ste navedli po “domače”. Torej ognite se raznih zakonov in praks. Navedite, da se strinjate s prekrški in da se zavedate kazni. Hkrati navedite zakaj potrebujete v.d itd. Glede odobritve oz. kdaj boste dobili odgovor je odvisno od sodišča koliko je zasedeno. Približno dobite odg. v roku cca treh mesecev, lahko prej, lahko kasneje. Lp
Oj,
hvala za odgovor, imam pa še tale vprašanja …
1) koliko časa običajno rabijo, da mi pošljejo sklep o prenehanju veljavnosti izpita (od zadnjega prekrška)
2) ali lahko opravim zdravniški pregled preden dobim ta sklep
3) ali sem v obdubju od sklepa in končnega odgovora od sodišča brez vozniškega dovoljenja, ali mi normalno velja?
hvala že vnaprej!
Pozdrav, običajno potrebujejo cca od 3 do 4 mesece. Zdravniški pregled lahko opravite pred tem. Vozniško dovoljenje (v.d.) Vam velja do pravnomočnosti sodbe oz. obvestila o prenehanju veljavnosti v.d. Lp
Spoštovani,
vsekakor je treba najprej počakati na Sklep o prenehanju veljavnosti VD in nato ravnati v skladu s pravnim poukom v tem sklepu. V kolikšen času dobite sklep je odvisno od sodišča, lahko le nekaj dni, lahko pa tudi več mesecev.
Lahko se sicer predhodno že prijavite na zdravniški pregled, vendar se vam, odvisno od sodišča, lahko zgodi, da sklepa še kar nekaj časa ne boste prejeli, zdravniško spričevalo pa naj ne bi bilo starejše od treh mesecev. Kolikor mi je znano v Murski soboti ni čakalnih dob in se kontrolni zdravstveni pregled lahko opravi takoj oziroma v nekaj dneh.
V predlogu sodišču za odločitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja morate natančno navesti zakaj vozniško dovoljenje potrebujete in priložiti tudi ustrezna dokazila. če ste po 24 urah vozniško dovoljenje dobili nazaj, vam velja tudi v času od izdaje sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja do odločitve sodišča o predlogu. Če vašemu predlogu ne bo ugodeno boste s strani sodišča obveščeni o izvršitvi prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, tako da potem točno veste s katerim dnem boste morebiti vrez veljavnega VD.
Suzana G.
Jaz sem imel pred časom tudi izkušnjo z odvzemom izpita. Napihal sem (0.62), in na kraju so mi odvzeli izpit. Dobil sem tudi kazen 1200 EUR (!!!) in to je bil edini tak hujši prekršek, ki sem ga kdajkoli storil. Kasneje sem se malo pozanimal kaj lahko storim, da mi izpita kljub vsemu ne bi odvzeli. Opravil sem zdravniški pregled in spisal predlog za odlog prenehanja veljavnosti izpita. Čisto po domače, tako kot sem mislil, da je prav. In tudi sem napisal točno in po resnici zakaj izpit rabim. Po cca. treh tednih sem dobil sklep, da se moj predlog zavrne, ker da naj “…zgolj na podlagi podatkov navedenih v predlogu ni moč pričakovati, da predlagatelj prekrškov ne bo več ponavljal. Predlagatelj ni v ničemer izkazal stopnje…” in potem skoraj pol A4 strani o tem zakaj sodišča s predlogom nisem prepričal.
V glavnem, izpit bom moral ponavljati, pa me zanima, ali bom moral vse ure še 1x odvoziti in koliko okvirno stane vse skupaj, če se izpit ponavlja?
Jaz sem imel pred časom tudi izkušnjo z odvzemom izpita. Napihal sem (0.62), in na kraju so mi odvzeli izpit. Dobil sem tudi kazen 1200 EUR (!!!) in to je bil edini tak hujši prekršek, ki sem ga kdajkoli storil. Kasneje sem se malo pozanimal kaj lahko storim, da mi izpita kljub vsemu ne bi odvzeli. Opravil sem zdravniški pregled in spisal predlog za odlog prenehanja veljavnosti izpita. Čisto po domače, tako kot sem mislil, da je prav. In tudi sem napisal točno in po resnici zakaj izpit rabim. Po cca. treh tednih sem dobil sklep, da se moj predlog zavrne, ker da naj “…zgolj na podlagi podatkov navedenih v predlogu ni moč pričakovati, da predlagatelj prekrškov ne bo več ponavljal. Predlagatelj ni v ničemer izkazal stopnje…” in potem skoraj pol A4 strani o tem zakaj sodišča s predlogom nisem prepričal.
V glavnem, izpit bom moral ponavljati, pa me zanima, ali bom moral vse ure še 1x odvoziti in koliko okvirno stane vse skupaj, če se izpit ponavlja.
Pozdravljeni, žal boste morali opravlajti vse od začetka razen prve pomoči. Torej, kot razumem že imate opravljen kontrolni zdravniški pregled. Za pridobitev vozniškega dovoljenja (v.d.) boste morali opraviti še tečaj cpp v šoli vožnje, teoretičen del izpita na izpitnem centru (i.c.), 22 ur vožnje v šoli vožnje in izpitno vožnjo t.i “glavno vožnjo” na i.c. Verjetno so Vam na zdr. pregledu naložili še, da opravite varno vožnjo ali psihosocialno oz. eduakcijsko delavnico. Tudi to bo potrebno opraviti. Pri nas stane paket “povratnik”, v katerem je vse našteto okrog 500€ vse ostalo takse, delavnice itd. lahko nanesejo zraven še cca 300€ Torej skupna št. je okrog 800€. Prvo pomoč Vam ni potrebno ponovno opravljati, ker velja. Morate pa imeti izkaznico od prve pomoči. Če jo nimate, lahko na RK, kjer ste opravljali prvo pomoč, naročite dvojnik, ki stane 24€ in se ga čaka cca 10dni. Morda bo lažje, če me konataktirate. Lp
Pozdravljeni!
Zadeva:
Pred dvema dnevoma sem bil na obravnavi za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Sodnica je izrekla odobritev in predlagala edukacijske delavnice. Izrekla je tudi, da moram v 15 dneh na sodišče poslati potrdilo prijave na edukacijske delavnice, ter da bom po pošti prejel sklep.
Vprašanje:
Ali moram čakati na sklep in se potem v 15 dneh prijaviti na edukacijske delavnice?
Ali moram to opraviti preden prejmem sklepom, in je moja prijava na edukacijske delavnice pogoj da sodišče odobri mojemu predlogu za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja?
Iskal sem odgovor. Za nasvet sem vprašal tudi na Medicini dela, kjer so svetovali, da naj počakam sklep in da se zgodi, da jih kdo obtožuje, saj se včasih zgodi, da se kdo po nepotrebnem prijavi na rehabilitacijske delavnice.
Sam sem mnenja, da moram čakati. Ampak če se motim, potem bom sedaj na koncu tega dolgotrajnega postopka, ki je tudi velik strošek izgubil izpit in to po veliki neumnosti.
Za odgovor se vam iskreno zahvaljujem!
LP, Jure S.
Pozdravljeni, kot ste navedli, Vam je sodnica na obravnavi povedala, da vas bo napotila na eduakcjsko delavnico (eudak. del.), če želite obdržati vozniško dovoljenje (v.d.). Na podlagi obravnave bo izdan sklep. Ne vidim razloga, da bi bil drugačen od “dogovora” z sodnico. Sam bi se čim prej prijavil na eduak. del. Dogaja se, da “zmanjka” časa za dostavo potrdila, ker so čakalne vrste na teh del. tudi do 2 meseca. Verjetno se pa da pridobiti potrdilo o vpisu na delavnico in jo opravljati kasneje. Vsekakor vam bo sodišče po dostavi potrdila o vpisu naložilo določen rok za opravitev delavnice in dostavo dokazil.
Če povzamem, Vam dam prav, da je bolje počakati na sklep. Vendar, če vi pred tem pridobite potrdilo o vpisu, s tem ne izgubite ničesar in si prikrajšate čas. Bili so že primeri, ko so zaradi gneče “zamudili” z dostavo potrdil in je “zadeva padla v vodo”. Kot navedeno sam bi začel iskati potrdilo o vpisu na eduak. del. Ne verjamem, da bi sodnica poslala drugačen sklep. Mislim, da za pridobitev potrdila o vpisu ne plačate nič. tako, da na “zgubi” ne morate biti tudi, če dobite drugačen sklep. Lp
Spoštovani,
predvidevam, da ste bili vabljeni na zaslišanje v zvezi z vašim predlogom za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD. Sedaj počakate na sklep, v njem pa vam bo sodišče določilo preizkusno dobo, v kateri ne smete storiti hujšega prekrška, določilo vam bo tudi rok, v katerem morate opraviti edukacijske delavnice, prav tako vam bo v sklepu določila, da morate v 15 dneh predložiti potrdilo, da ste se na te delavnice prijavili. Prijava na delavnice ni plačljiva, plačljive so le delavnice same. Lahko se sicer že tako prijavite na delavnice in potrdilo pošljete sodišču v po prejemu sklepa, lahko pa tudi počakate na sklep. Nepomembno je, kdaj se prijavite na delavnice, pomembno je, da potrdilo sodišču posredujete pravočasno. Prav tako prijava na delavnice ni pogoj za odločitev sodišča o tem ali vam bo odložilo izvršitev prenehanja veljavnosti VD ali ne, vpliva pa na morebitno odločitev o preklicu odložitve prenehanja veljavnosti VD. Če namreč v 15 dneh ne boste predložili potrdila o prijavi na edukacijske delavnice ali pa v roku, ki vam ga bo v sklepu določilo sodišče teh delavnic ne boste opravili in potrdila o tem poslali sodišču, bo sodišče svoj sklep o odložitvi izvršitve prenehanja veljavnosti VD preklicalo in boste ostali brez VD.
Skratka, počakajte na sklep, v njem bo vse zapisano!
LP Suzana G.
Pozdravljeni
Prosim, če mi lahko pomagate.Skratka 12.11.12 sem napihal 0.59 in na mestu so mi vzeli v.d..Po pošti sem dobil sklep in vabilo k sodniku 6.12.12, kjer sem izvedel, da lahko napišem predlog o vrnitvi začasno odvzetega dovolenja z priloženim zdravniškim spričevalom.Naročil sem se na pregled v Celju, ki sem ga opravil 14.12.12 in ga takoj s predlogom nesel na sodišče.Danes sem pa dobil po pošti izrek sodbe 1200€ in 18 kazenskih točk.Zanima me, če imam še kaj upanja, da se mi začasno odvzeto dovoljenje vrne ali moram počakati, da me sodnik povabi na zaslišanje kjer se začne postopek o prenehanju v.d. in takrat vložim predlog za preložitev prenehanja vozniškega dovoljenja s priloženim potrdilom o opravljenih edukacijskih delavnicah s čimer se mi izbrišejo 4 kazenske točke in dobim pogojno v.d. nazaj.
Hvala za odgovore in LP