odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja
Pozdravljeni, upanje imate, saj je to običajen postopek. Torej dobili boste obvestilo o prenehanju v.d. in hkrati pravni pouk, da lahko predlagate odložitev prenehanje veljavnosti v.d.= t.i.pogojni odvzem. Predlog boste morali oddati skupaj z kontolnim zdravniškim pregledom v roku 15 dni od prejetja obvestila na pristojno sodišče. To bo nato obravnavalo ali Vam odobri odlog prenehanja veljavnosti v.d. ali ne. Lažje bi bilo, če me kontaktirate. Lp
Pozdravljeni,
Postopek v zvezi s prekrškom, za katerega ste že dobili sodbo in postopek za vrnitev VD sta dva različna postopka.
Predlog za vrnitev začasno odvzetega VD lahko vložite pred izdajo sodbe in še tudi kasneje tudi še po pravnomočnosti sodbe o prekršku. Sodišče bo, če ste predlog za vrnitev začasno odvzetega VD vložili, o tem predlogu odločilo in če so izpolnjeni pogoji vam bo vozniško dovoljenje vrnilo ne glede na to, da vam je izdalo sodbo, s katero vas je spoznalo za odgovornega storitve prekrška. Zato počakajte na sklep sodišča v zvezi z vašim predlogom.
Seveda pa morate biti pozorni, ker vam bo sodišče, glede na to, da ste dobili tudi 18 kazenskih točk, v posebnem postopku izdalo tudi sklep o prenehanju veljavnosti VD. Ko boste prejeli ta sklep, počakate 8 dni, da postane pravnomočen, nato pa vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD (zdravniškega spričevala ni treba prilagati, ker ste ga že predložili, ko ste predlagali vrnitev VD). O tem predlogu sodišče odloči s sklepom, v katerem vam določi preizkusno dobo v kateri ne smete storiti hujšega prekrška ter vam naloži še nekatere druge obveznosti, ki jih morate izpolniti. Žal se vam v tem postopku 4 kazenske točke ne brišejo, ker ste opravili delavnice, te so le pogoj, da se vam odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD ne prekliče. Kazenske točke se vam bodo brisale šele po enem letu od poteka preizkusne dobe (torej čas preizkusne dobe + 1 leto).
Lep pozdrav,
Suzana G.
pozdravljeni!
vprasanje?
-poslati moram predlog za odlozitev izvrsitve prenehanja veljavnosti vozniskega dovoljenja v 15 dneh od pravnomocnost.
-Sedaj me zanima kaj moram napisati v predloh (ali kaj je najbolje da napisem)kajti voznisko dovoljenje potrebujem za opravljanje poklica.
-zdravnisko spricevalo imam ze narejeno.
-kako priti do delavnic ( ali mi sodisce nalozi delavnice a se moram sam prijaviti kajti v spricevalu imam oznacene prve delavnice)
Hvala za odgovor LP
Pozdravljeni, v predlogu navedite ključne stvari za kaj potrebujete v.d. Hkrati navedite, da obžalujete prekršek in se zavedate posledic. Predlog naj bo napisan enostavno, berljivo in realno. Ne navajajte zakonov ali kakšnih drugih pravic. Torej spišite realn predlog z obrazložitvijo zakaj potrebujete v.d. Če ne bo šlo me kontaktirajte na mail. Lp
Pozdravljeni, evidence o vozniških dovoljenjih (v.d.) vodijo upravne enote-oddelki za promet. Potrdilo o opravljenem v.d. ste dobili, ko ste opravili v.d. (roza list). Predlagam, da se oglasite na “Vaši” oz. pristojni upravni enoti in dobili boste vse potrebene informacije. Drugače ste pa dolbili obvestilo o odvzemu/prenehanju v.d. na dom takrat oz. malo za tem, ko so Vam ga odvzeli. Lp
Zdravo!
Danes sem prejel sklep o prenehanju vozniskega dovoljenja.
Lani 29.1.2012 sem dobil dodatnih 5pik pri pekršku in mi je to skupaj zneslo 10, kar pa pomeni za mladega voznika takojšnji odvzem izpita. 29.6.2012 pa sem postal stari voznik.
Zdaj pa sem v zmedi, in nevem kaj naj naredim. Rabim zastopnika, napišem pritožbo? Prošnjo za zbija je pik?
Vsi komentarji in vsaka pomoc dobrodosla, ce mi uspe obdrzati izpit še denarno nagradim osebo/e.
Hvala že vnaprej.
-Aleksander
Zdravo!
Danes sem prejel sklep o prenehanju vozniskega dovoljenja.
Lani 29.1.2012 sem dobil dodatnih 5pik pri pekršku in mi je to skupaj zneslo 10, kar pa pomeni za mladega voznika takojšnji odvzem izpita. 29.6.2012 pa sem postal stari voznik.
Zdaj pa sem v zmedi, in nevem kaj naj naredim. Rabim zastopnika, napišem pritožbo? Prošnjo za zbija je pik?
Vsi komentarji in vsaka pomoc dobrodosla, ce mi uspe obdrzati izpit še denarno nagradim osebo/e.
Hvala že vnaprej.
-Aleksander
Pozdravljeni!
Imam 2 vprašanja. S svojim prekrškom v prometu sem dobil 18 kazenskih točk. Sodišče mi je odobrilo odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti v.d., v kolikor v obdobju 10 mesecev ne storim hujšega prekrška, moram pa dostaviti prijavo za edukacijsko delavnico in jo v 4 mesecih tudi opraviti.
Zanima me, kaj se tretira kot hujši prekršek in kaj se zgodi čez 10 mesecev? Kaj se zgodi z mojimi kazenskimi točkami?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Marko
Pozdravljeni, kolikor mi je znano se za hujši prekršek šteje prekršek, ki predvideva denarno kazen 700€ in več + k.t. Po preteku obdobja je še eno leto prehodni rok za k.t. Po letu dni naj bi imeli vse k.t. brisane. Lp
Pozdravljeni,
hujši prekršek je tisti pri katerem je predpisana globa najmanj 700 EUR in kazenske točke ali najmanj 700 in prepoved vožnje motornega vozila. Čez 10 mesecev izteče vaša preiskusna doba. Sodišče nato počaka še eno leto in šele nato dokončno odloči o prenehanju. Če odloči, da se prenehanje ne izvrši se vam točke brišejo.
Lep pozdrav,
Suzana G.
Spoštovani almu8374,
Sicer je vaš pritožbeni rok že potekel in če ste vložili pritožbo počakajte na odločitev sodišča.
Če pritožbe niste vložili, je sklep pravnomočen in če hočete obdržati VD morate vložiti predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD in sicer v roku 15 dni od pravnomočnsoti torej v vašem primeru do 12. 3. 2013. V predlogu podrobno opišete zakaj potrebujete VD in mu priložite zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu.
Za predlog odvetnik ni potreben.
Lep pozdrav,
Suzana G.
Zivjo,
Imam eno vprasanje. 28.1.2013 sem dobil po posti sklep o prenehanju vozniskega dovoljenja. 12.2.2013 sem napisal Predlog o odlozitvi izvrsitve prenehanja veljavnosti V.D. in zraven prilozil zdravnisko spricevalo, to sem osebno nesel isti dan na okrajno sodisce v Velenju in se nisem dobil odgovora. Mene zanima a je to normalno, da moram tako dolgo cakat na odgovor ali se se lahko vozim, dokler nedobim odgovora?
Pozdravljeni, čas odgovora sodišča je odvisen od zasenosti dela sodišča. Povprašajte na sodišču kaj se dogaja z vašim primerom. Med tem časom se lahko vozite. Lp
Pozdravljen, najprej morate opraviti kontrolni zdravniški pregled, nato opravite tečaj cpp v šoli vožnje (prej se je reklo avto šola), potem morate opraviti teoretični del izpita na izpitnem centru. za prijavo potrebujete tudi prvo pomoč, ki vam velja. Če je nimate lahko naročite duplikat na Rdečem križu tam kjer ste delali prvo pomoč. poleg tega morate voziti min. 21 ur vožnje v šoli vožnje. Nato imate še praktični del izpita pred izpitno komisijo na izpitnem centru. Lp
Pozdravljeni,
Na vas se obračam, ker potrebujem manjši nasvet. 1.4.13 sem napihal 0,64, odvzeli so mi vozniško, potem sem dobil domov 4.4. Vabilo in obdolzilni predlog. 5.4. Sem dobil domov sklep o začasnem odvzemu VD. Nakar sem opravil zdravniški pregled in poslal predlog za začasno vrnitev VD. 16.4. sem imel zagovor pri sodnici. Danes 19.4. sem dobil domov odobren sklep o začasni vrnitvi VD in pa sodbo. V sodbi je samo predpisana globa 1200 in poloznica, ter obvestilo da se mi izreče 18 kazenskih Točk.
Zanima me sledeče, moram sedaj počakati do pravnomočnosti sodbe, ali še dobim domov sklep o prenehanju veljavnosti vd in potem na ta sklep poslati predlog za odložitev prenehanja veljavnosti vd?
Sodnica mi je namreč povedala da se mi bo vd vrnilo, ko bom poslal predlog za odložitev prenehanja vd. V bistvu pa še nisem dobil sklepa o prenehanju vd. Ali dobim ta sklep ko postane sodba pravnomočna? Torej po 8ih dneh, datumsko zame to pomeni 27.4.
V poplavi vseh informacij na forumih namreč nisem nikjer zasledil kdaj dobis sklep o odvzemu.
Za vašo pomoč se vam vnaprej iskreno zahvaljujem.
Pozdravljeni, počakati morate na sklep o prenehanju v.d., ki pride v roku 30 dni od sodbe. Potem vložite predlog za odlog prenehanja v.d. Najkasneje v roku 15 dni. Lp
Spoštovani,
počakajte na sklep o prenehanju veljavnosti VD. Kdaj ga boste dobili je odvisno od sodišča, ki ga izdaja in sodnika, kateremu je zadeva dodeljena. Lahko traja tudi več mesecev. Po prejemu sklepa počakajte osem dni in nato v roku 15 dni vložite predlog za odložitev.
Če ste prejeli sklep o vrnitvi začasno odvzetega VD potem VD imate in lahko brez skrbi vozite. Če pa VD še nimate, ga dvignete na upravni enoti s sklepom.
Lep pozdrav,
Suzana G.
Pozdravljeni,
Imamo sodelavca, ki je dobil “pogojno” vozniško nazaj. Včeraj smo šli po službi na pijačo, na presenečenje vseh je šel tudi on zraven. Sicer je spil samo pivo, vendar nas vseeno skrbi za njega. Sam trdi, da ni mlad voznik in da lahko spije pivo. Mene pa zanima, če je to res, da ne bo zopet kaj narobe.
Pozdravljeni, ko je dobil t.i. pogojni odvzem je zraven navedeno kaj in kako, da se v.d. ne izgubi. Ne sme storiti hujšega prometnega prekrška itd. Če je mladi voznik mora sam vedeti ali je ali ni. Mladi voznik si dve leti od prejema v.d. Lepo da vas skrbi, čeprav bi moralo skrbeti predvsem njega. Poizkušakjte se pogovriti z njim in mu razjasniti zadevo. Vsekakor ni dobro, da ima v krvi alkohol med vožnjo, ko je na pogojnem. Lp
Zdravo,
ujeli so me, ko sem napihal 0,68, že od prej pa imam 3 kazenske točke. Odvzeli so mi vozniško na kraju samem in rečeno mi je bilo, da jo lahko dobim nazaj, odvisno od sodišča, ki bo obravnavalo moj primer.
Problem je tudi globa. Je precej visoka, za kakšno družbenokoristno delo pa nimam časa.
Mi lahko kdo pomaga?
V naprej hvala.
Pozdravljeni, glede na to koliko ste napihali Vam grozi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.), ne glede na prešnje kazenske točke. Če opravite kontrolni zdravniški pregled imate možnost, da podate vlogo za vrnitev začasno odvzetega v.d., podlaga je sklep o začasno odvzetem v.d. Če vam vrnejo v.d. se lahko do zaslišanja sodišča oz. do pravnomočnosti sodbe vozite. Nato lahko vložite predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Kontaktirajte… Lp