Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja

odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja

Pozdravljeni,

če mi pošljete obdolžilni predlog, ki ga boste prejeli po pošti z vabilom za narok za sodno obravnavo, vam povem kako se zagovarjati za prekršek, da bo globa lahko nižja od minimalne predpisane v zakonu.
Pripravim pa vam lahko tudi predlog za začasno vrnitev vozniške in predlog za odlog.

Kontaktirajte me na [email protected]

Lp

Spoštovani kiki3,

v vsakem primeru boste kaznovani z najmnaj 1200 EUR in 18 KT. Lahko sicer predlagate, da sodišče globo omili pod ta znesek, vendar mislim, da vam, glede na prejšnje KT ne bo uspelo. Druga možnost je plačilo globe na obroke. Tudi to lahko zaprosite na sodišču ob zaslišanju. Če ste zaposleni ali imate kakršnekoli dohodke oziroma premoženje niste upravičeni do nadomestitve globe z družbenokoristnim delom.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni
(skrajšano) 21.3.2013 mi je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeto vozniško dovoljenje. Ker sem zaradi izdihanega alkohola v krvi avtomatsko dobil 18 pik, sklep o začasnem prenehanju vd, sem vedel da mi sledi tudi trajni odvzem vd (zakon)
Prijavil sem se na zdravniški pregled za povratnike, dal 2x kri v razmiku 1 meseca, opravil psihološki pregled, oddal prošnjo za odlog prenehanja veljavnosti vd, bil pri sodniku za prekrške, dobil kazen 1300€. Sodnica je rekla da bodo počakali zdravniško mnenje, pred odločitvijo o trajnem prenehanju vd.Kot eno od obveznosti zdravniškega pregleda (zadnjo) sem opravil tudi pregled pri psihiatru v psihiatrični ustanovi.
Psihološka ocena je bila +, predlog edukacijske delavnice, psihiatrična ocena (pri razgovoru) naj bi bila enaka, danes (7 dni po zadnjem pregledu) pa sem prejel zdravniško spričevalo (zbir vseh pregledov), kjer dr. za medicino dela in športa z znaki X označi:
– je začasno telesno in duševno nezmožen za voznika motornih vozil AM,B,B1,G
– ponovni pregled čez 12 mesecev
X udeležba voznika v psihocialni delavnici
Ali to pomeni, da bom zaradi ocene zdravnice, da sem začasno telesno in duševno nezmožen (navkljub lab.testom in mnenji psihologinje in psihiatrinje) avtomatsko izgubil vsakakršno možnost začasne zaustavitve prenehanja veljavnosti vd (pogojno)??
Ali pa je to ocena ki predvideva, da mi mora sodišče določiti minimalno 12 mesecev pogojne (brez pik), psihosocialne delavnice in ponovno kontrolo čez leto dni?
Povsem me je vrglo iz tira, da sem telesno in duševno nezmožen 🙁
Vsak dan delam po več kot 12h za računalnikom, z zahtevnimi računskimi operacijami, sem redno zaposlen, ne pijem (prekršek je bil izjema ki sem jo priznal), potem pa ta šok. Prosim če je kdo ki je to doživel, kaj pomeni to spričevalo,ker je zelo neosebno (sami X-i)
Hvala!

Spoštovani,

sodišče ni vezano na ugotovitev, da ste začasno nezmožni za voznika motornih vozil in vam lahko vseeno določi pogojno. Ugotovitve zdravniškega spričevala (zoper njega se lahko tudi pritožite) so pomembne za upravno enoto, vendar vam ta na podlagi tega spričevala, če vas je na pregled poslalo sodišče, ne sme odvzeti VD za čas enega leta, ker jim zdravstveni dom spričevala sploh ne sme poslati.

Tako je vsa odločitev na sodišču. Če vam sodišče ne bo ugodilo, imate še vedno možnost vložiti pritožbo zoper sklep sodišča.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni, kot navedeno v odg. ga. Suzane G. se lahko pritožite na pregled. Morda povprašajte zdravnika kje so razlogi za nezmožnost. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Hvala za odgovore, bom v ponedeljek najprej povprašal zdravnico, čeprav imam občutek, da tako ali tako ne bo spreminjala odločitve. Moti me samo, ker je psihologinja napisala da sem iz psihološkega vidika sposoben in predlaga edukacijske delavnice, enako iz vidika psihomotoričnih sposobnosti. Isto je rekla psihijatrinja. Kakorkoli, hvala za odgovore.

Sam sem pred 1 letom storil prekršek, s katerim sem prekoračil 18 kazenskih točk. Takoj po prejetem sklepu, sem poklical Pravni telefon[/url], da bi se prepričal kaj moram storiti in kako ravnati, da ne bom ob izpit. Nakar sem rekel, če lahko oni uredijo zadevo v zvezi s pogojnim odvzemom. Poslal sem jim skenirane dokumente, zadevo je prevzel eden od njihovih svetovalcev in namesto mene uredili vse potrebno. Sodišče je ugodilo predlogu in tako sem na srečo ohranil vozniško dovoljenje. Stroški cca. 130 €.

Prijatelj pa se je spravil sam reševati zadevo… Ni dobro obrazložil in pojasnil, sodišče mu je predlog zavrnilo. Odvzeli so mu izpit. Stroški 1200 €.

Spoštovani Franc D.,

za predlog glede pogojne res ne potrebujete svetovalcev. Dovolj je, da podrobno opišete zakaj vozniško dovoljenje potrebujete in priložite ustrezna dokazila (na primer potrdilo delodajalca, zdravniška potrdila in podobno).

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni!

Mene pa zanima. Ali imate kakšne podatke o kateremu odvetniku, ki se okvarja o vračitvi vozniškega dovoljenja pri prenehanju veljavnosti od sodišča?

Lp

Pozdravljeni, lahko se obrnete name. Kontarkitrajte me in napišite želje na [email protected]. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Lep pozdrav

Zanime me, opravil sem zdravniski pregled in psihologa cez 14 dni imam se alkohologa…kaj to ga dobijo vsi? kako to poteka? kako menenje poda on? glede na to da so zdravinski testi po odgovoru zdravnice zelo dobri in tudi psihologa kaj lahko pricakujem? prvic sem pihnil, sicer kar veliko 1.05, od prej pa nimam nobene kazni, niti male – niti parkiranja…torej kaj lahko pricakujem?

Hvala lepa za odgovor

Pozdravljeni, kaj Vam naložijo na pregledu je stvar zdravnika. Ne dobijo vsi alkohologa. Kot napisano stvar presoje zdravnika kaj vam še naloži. Lp

Pozdravljeni!

Mene pa zanima sledeče… 16.9.2013 sem bila spoznana za krivo v manjši prometni nesreči in tako pridobila še tri pike, na že prejšnjih šest. Ker sem mladi voznik mi torej sledi odvzem vozniškega dovoljenja. (9 pik)
Zanima me, kdaj približno lahko pričakujem odlog od sodišča o prenehanju veljavnosti VD??
Kakšen pa je postopek v primeru, da bom čez tri mesece že stari voznik??
In kolikšne možnosti imam za vrnitev VD, če za razlog napišem, da imam šolo 70kilometrov stran in da z javnimi prevozi potrebujem 3ure na dan (tja in nazaj)??
Kaj se zgodi potem, ko ti odobrijo VD, je potrebno plačati še kakšno globo??

Hvala, LP

Pozdravljeni, iz sodišča ne boste dobili nič. Iz upravne enote boste dobili obvestilo o prenehanju veljavnosti v.d. Kdaj je odvisno od referneta oz. ko pride Vaš primer na vrsto. Ponavadi je to v roku cca 3 mesecev. Na to obvestilo lahko, v roku 15 dni po pravnomočnosti, vložite predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. To, da čez 3 mes. ne boste več mladi voznik ne vpliva, ker ste prekršek storili, ko ste bili še maldi voznik. Če niste imeli drugi prometnih prekrškov in glede na navedeno menim, da imate dobre možnosti, da bo sodišče sledilo/ugodilo predlogu za odlog. Ko oz. če vam odobrijo odlog vam določijo od 6 mes do 24 mes prizkusne dobe v kateri se lahko vozite ne smete pa storiti hujšega prometenga prekrška (ne smete dobiti k.t. ali predpisna globa ne sme biti višja od 700€). Za to se ne plača globa ampak sodna taksa mislim, da v vrednosti cca 150€. Lp

Pozdravljeni!

Po nprejemu sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja je odločilno sledeče:

– spoštovanje vseh predpisanih rokov za vložitev sodnega pisanja;
– vsebina predloga za odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja mora vsebovati vse potrebne bistvene pravne vsebine (ne gre kar po domače);
– predlog mora biti primerno pravno utemeljen in individualno prilagojen vsakemu primeru posebej;
– primerno obnašanje pred Policijo in sodnikom;
– morebitne olajševalne okoliščine glede nujnosti vrnitve začasno odvzetega vozniškega dovoljenja (brezposelnost, nosečnost, otroci, bolezen v družini, …);
– vaši prejšnji storjeni prekrški in obnašanje po storjenem prekršku;
– uspešno speljan predhodni postopek vrnitve začasno odvzetega vozniškega dovoljenja;
– opravljen kontrolni zdravniški pregled.

Sodišče na podlagi vsega navedenega odloči o vsakem primeru posebej.

Na podlagi preko 220 individualnih izkušenj po uvedbi novele Zakona o prekrških in Zakona o voznikih vam v naši pisarni nudimo:

– individualno obravnavo vsakega primera posebej (ne gre kar po splošnih obrazcih);
– nasvete, kako se zagovarjati na sodišču;
– pravočasno vložitev vseh sodnih pisanj, da ne zamudite rokov;
– nasvete kam na kontrolni zdravniški pregled in nasvete o potrebnih zdravljenjih pred pregledom v primeru hujših težav z alkoholom;
– v primeru brezposelnosti vam pomagamo pri oprostitvi (v primeru prejemanja socialne podpore) ali obročnem plačilu (v primeru prejemanja nadomestila) sodnih taks;
– v primeru brezposelnosti vam pomagamo pri nadomestilu plačila kazni z deli v splošno družbeno korist;
– ostale nasvete in vodenje skozi postopek.

Takoj po prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja napišite na njegovo prvo stran datum prejema. Poskeniran sklep in morebitno vabilo na ponovno zaslišanje čimprej pošljite na našo elektronsko pošto XXX. Priložite tudi vaše kontaktne podatke (GSM).

S pravočasnim odzivom boste obdržali vozniško dovoljenje in privarčevali visoke stroške ponovnega opravljanja vozniškega izpita.

Ne ostani brez vozniške!

mag. Uroš Zadnikar, univ.dipl.uir.

Pozdravljeni,

dobila sem sodbo kjer sem spoznana za krivo (alkohol ) 18 točk. Obenem sem dobila začasno nazaj tudi VD. Zanima me kdaj vložim predlog za pogojni odvzem. Počakam na sklep o prenehanju veljavnosti ali 8 dni po prejetju sodbe (mislim da prvih 8 dni je za pritožbe kar pa to ni).

Hvala za odgovor in lp,
Ana

Pozdravljeni, če Vam v sodbi piše, kdaj preneha veljavnost v.d. in hkrati pravni pouk, da lahko vložite odlog za prenehanje veljavnosti v.d. potrem morate predlog za odlog podati v roku 15 dni od pravnomočnosti sodbe. Če sodba navaja samo ugotovitev o prekršku in globo, boste čez nekaj časa dobili od upravne enote obvestilo o prenehanju veljavnosti v.d. in nato imate 15 dni časa za vložitev predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Pri predlogu navedite, da ste kontrolni zdr. pregled oddali pri predlogu za vrnitev začasno odvzetega v.d. Lp

Spoštovana Ana,

S sodbo ki ste jo prejeli ste bili spoznani za storitev tega prekrška in poleg globe vam je naložena stranska sankcija- kazenske točke. Zoper to sodbo se lahko “samo” pritožite, v kolikor menite da je sodišče bistevno kršilo postopek o prekršku,kršilo materialne določbe zakona, zmotno ali nepopolno ugotovilo dejansko stanje (kar bi morali oporekati na zaslišanju) ipd.

Ko ta sodba postane pravnomočna, se vam v evidenco vpišejo te kazenske točke in šele takrat vam sodišče lahko izreče prenehanje veljavnosti vozniškega doovljenja zaradi doseženih ali preseženih kazenskih točk. Izda se poseben sklep zoper katerega imate zopet možnost podati pritožbo in/ali predlog za odložitev odvzema veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Lep pozdrav,
Tina

Pozdravljeni,
Vd mi je bilo odvzeto zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Kontrolni zdravniški pregled bom opravil v Murski soboti.zanima me,če bodo z laboratorijskimi preizkavami iskali tudi prisotnost nedovoljenih substanc v telesu?ima kdo izkušnje s tem?je kdo opravljal kontrolni zdravniški pregled v murski soboti.ali zelo komplicirajo?

Pozdravljeni,
danes 24.10. sem prevzel na pošti sklep o prenehanju veljavnosti v.d. z obravnavo z dne 14.10.2013. Sestavil sem predlog, zdr. pregled imam tudi že opravljen, vendar moram iti še po potrdilo, ker mi ga prej niso želeli dati, ker še nisem imel sklepa.
Zanima me, če oddam predlog z zdr. potrdilom 28. ali 29. nisem zamudil roka, ker je bila obravnava že 14.10 ?

LP

Pozdravljeni, najprej imate 8 dni časa za pravnomočnost sklepa in nato še 15 dni časa za vložitev predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Torej ne šteje se datum obravnave ampak prejem sklepa in posledično pravnomočnost +15 dni. Ta Vam piše v pravnem pouku. Ne boste roka zamudili če oddate 28.10.13. Lp

Mene pa zanima, če mi policisti zasežejo avto zarad ponovnega hujšega prekrška, ali lahko potem takoj odjavim avto iz prometa da dobim keš nazaj od registracije, ker če ti vzamejo še tablce je to mal težko al kako gre ta stva, za avto mi je pa itak vseen če ga uničjo!
Hvala za odg.

Pozdravljeni, dokler je vozilo zaseženo ne morete odjaviti iz prometa. Lp

@lukarupnik, hvala za hiter odgovor, zanima me samo še tole: ali moram položnico za stroške sodišča, ki sem jo dobil zraven (30€) plačati ali počakam do razpleta?

Zdravo!

Dne 31.8.2013 sem napihal 0.59 g/l za kar mi je bilo odvzeto v.d. Z dnem 4.9.2013 sem dobil sklep za začasni odvzem v.d. Dne 24.9.2013 sem imel zagovor pri dodišču, nakr je z dnem 3.10.2013 prišla sodba, kjer so mi naložili 1200€ globe in 18 kazenskih točk. Kontrolni zdravniški pregled sem že opravil in z dnem 16.10.2013 sem poslal predlog za začasno vrnitev odvzetega v.d. Sedaj me pa zanima kdaj moram poslati predlog za odlog o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja in ali dobim še en sklep po pošti domov, oziroma kako dalje?

Hvala za vse nasvete.

New Report

Close