odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja
Pozdravljeni, predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. pošljete v roku 15 dni po pravnomočnosti sodbe. V njem navedite, da ste izvirnik kont. zdr. pregleda dostavili v predlogu za vrnitev začasno odv. v.d. Te stvari Vam pišejo v sodbi na koncu v pravnem pouku. V primeru, da ne piše boste naknadno dobili, s strani upravne enote, obvestilo o prenehanju veljavnosti v.d., kjer bo prav tako naveden pravni pouk glede predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Lp
ODOGOVOR za JERICHO: Sodne stroške morate plačati v roku, drugače vas bodo terjali. Ne glede na to razplet zadeve. Lp
@lukarupnik, hvala za hiter odgovor, zanima me samo še tole: ali moram položnico za stroške sodišča, ki sem jo dobil zraven (30€) plačati ali počakam do razpleta?
zanima me, ali je predlog za odložitev izvršitve prenehanja vd potrebno poslati po pravnomočnosti sklepa ali lahko tudi pred pravnomočnostjo sklepa?
namreč sklep o prenehanju vd sem prejel 23.10, predlog pa sem na sodišče vložil 28.10 (zdr. spričevalo sem že vložil v postopku za vrnitev začasno odvzetega vd). Ali bo zdaj sodišče počakalo do pravnomočnosti sklepa in nato odločilo o predlogu, ali predloga ne bo obravnavalo in moram po pravnomočnosti sklepa poslati novega??
Pozdravljeni.
Dobil sem dopis da je v nedeljo negdo z mojim motornim kolesom (št.tablice) prekoračil hitrost izven naselja za več kod 50km/h
Za takšen prekršek je predvidena globa 1200eur in 18 pik
Poslal so mi da v roku od 5dni navedem podatke kdo je vozil?
Kaj narediti?
Imam potrdilo da sem ta cajt bil v službi in po zakonu nisem dolžan povedat gdo je vozil,oziroma gdo je od mojih bližnjih vozil motor ali tole še vedno drži?
Pozdravljeni, v izjavi navedite, da ste bili v službi in dodajte potrdilo delodajalca. Hkrati navedite, da vozilo uporabljajo tudi drugi družinski člani. Lp
Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede pogojne odložitve izvrševanja prenehanja veljavnostti V.D. Torej imel sem eno leto “pogojo” 12.09.2013 mi je poteklo eno leto. Sedaj me zanima ali so se mi s tem dnem zbrisale vse točke ( imel sem jih 18)? Ali še moram počakati? če moram počakati kako dolgo še? Na delavnicah so mi rekli da po enem letu dobim skelp…
Hvala za odgovr.
lp
Po preteku pogojne naj bi dobili sklep o izteku pogojne dobe, kjer bodo navedbe kako je z vašimi točkami. Lp
Spoštovani Dejan,
po izteku enega leta od poteka preizkusne dobe, seveda ob upoštevanju predpostavke, da niste storil hujšega prekrška v preizkusni dobi in da ste izpolnil vse obveznosti, sodišče po uradni dolžnosti izda sklep, da se prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja ne izvrši.
Na podlagi tega sklepa se vam izbrišejo tiste kazenske točke, ki so bile zajete v sklepu o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Ne izbrišejo pa se tiste kazenske točke, ki bi jih storilec dobil v času preizkusne dobe (kar sedaj ni več relevantno, saj se odložitev prekliče že ob 3 kazenskih točkah) in tiste točke, ki jih je storilec dobil v času od poteka preizkusne dobe pa do izdaje prej omenjenega sklepa.
Lep pozdrav,
Tina R,
več na odvzemvozniske.si
@lukarupnik
Hvala za vašo pomoč, dobil sem sklep, da moram narediti 6 edukacijskih ur in 10 mesecev brez hujše kazni.
Sem se že prijavil na edukacijske delavnice tako, da upam da bo vse potekalo kot mora.
Hvala še 1x.
Od zdaj naprej pa po pameti 😀
LP
PS: predlog sem napisal sam
Zdravo,
imam vprašanje za tiste, ki imajo s tem kakršnekoli izkušnje. Prebrskala sem veliko spletnih strani, pa nikjer nisem zasledila ničesar podobnega, zato… evo.
Vozniški izpit sem naredila pri 18ih letih, to je bilo februarja 2011. Do januarja 2014 (ko bom stara 21 let) sem bila predvidena mlada voznica.
Septembra 2012 in maja 2013 so me ustavili zaradi prehitre vožnje, skupno sem dobila 8 kazenskih točk, kar je za voznico začetnico odvzem izpita (če se ne pritožiš, kar v mojem primeru ni bilo mogoče, ker sem bila na izmenjavi v tujini). Septembra 2012, ko sem dobila 5 KT, sem prehitevala traktor s hitrostjo 67 km/h, pri omejitvi 50 km/h. Imam majhen avto, zato nisem videla, da je nekaj metrov pred traktorjem stal radar, čez 200m pa me je ustavila policija. Ponavljam – prehitevala sem traktor.
V avtošoli me niso naučili, da lahko prejmeš toliko KT za prehitevanje, ampak saj smo vsi v zadnjem času videli, kako nerelevantne so naše avtošole.
Moj problem je sledeč: junija 2013 so mi izpit odvzeli za 6 mesecev, to je do decembra 2013 (kmalu). Naša upravna enota mi ne zna odgovoriti, ali se mi je status mlade voznice zamrznil za teh 6 mesecev, ali je tekel naprej – torej, ali bom po tem, ko zopet naredim vozniški izpit, mlada voznica do januarja 2014 (kot opisano zgoraj) ali še naslednjih 6 mesecev (ki so bili zdaj zamrznjeni)?
Zanima me tudi, kaj vse je potrebno ponovno opraviti. Ko so me obakrat ustavili, nisem bila pod vplivom substanc, zato domnevam, da mi vsaj psihotestov ne bo treba delati. Menda mi ostane tudi prva pomoč, varne vožnje pa niti še nisem opravljala. Koliko me bo stala (varna vožnja) – 125€ za začetnico ali 250€ za povratnico?
Najlepša hvala vsem, ki imate kakršnekoli informacije o obrazloženem problemu.
Lep dan 🙂
Strategoss
Pozdravljeni, verjetno ste dobili prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.) in 6 mesečno prepoved. Če želite ponovno pridobiti v.d. morate opraviti kontrolni zdravniiški pregled. Kaj na pregledu preverjajo ne vem, menim pa, da vse. Kam, na katere delavnice Vas bodo napotili je odvisno od zdravnika. Če vam naložijo tečaj varne vožnje vas bo le ta stal 240€. Mladi voznik boste dokler ne izteče doba dveh let od imetja veljavnega v.d. oz. do dopolnitve 21 leta in veljavnost v.d. dve leti. Pri ponovnem pridobivanju v.d. vam prva pomoč velja, ponovno boste morali opravljati tečaj CPP v šoli vožnje in teoretičen del izpita na izpitnem centru ter min. 22 ur vožnje in izpitno vožnjo pred izpitno komisijo. Lp
Pozdravljeni, sodba ni sklep o prenehanju veljavnosti v.d. le ta pride posebaj. Lp
Pozdravljeni,
moj fant je pred pol leta naredil prekršek in tako pridobil 16 kazenskih točk in začasni odvzem izpita. Izpit je nato dobil nazaj pogojno. v tem času pogojno vrnjenega izpita je naredil spet prekršek pri katerem je dobil 3 kazenske točke.
Torej v času ko je imel pogojno izpit je dobil 19 kazenskih točk. Je pa tudi voznik začetnik.
Sodišče mu je sedaj poslalo sklep s katerim se mu odvzame izpit. Na sodišče je nesel predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Zanima me, če ima sploh kaj možnosti, da mu vozniško dovoljenje ostane?
Pozdravljeni, žal menim, da nima možnosti, da mu še enkrat odobrijo t.i. pogojni odvzem. Lp
Vprašanje za lukarupnik:
kot sem že napisal mi je uspelo s predlogom, me pa zanima sledeče:
ko sem delal zdravniški pregled je zdravnica rekla, da ga bom moral verjetno čez pol leta še 1x, zdej me pa zanima kako naj jaz vem ali moram iti še 1x na z.p. ali ne? V sklepu ni bilo nič napisano, da moram še 1x na z.p., moral sem na delavnice in 10 mesecev brez kazni, to je bilo pa to.
Hvala že vnaprej za odgovor,
LP
Pozdravljeni, na zdravniškem pregledu vam piše kdaj ga morate ponovno opravljati. Lp
Pozdravljeni, v predlogu za vrnitev zač. odv. v.d. napišete tehtne razloge zakaj potrebujete v.d. Torej sllužba, družina, oskrba… Lp
Pozdravljeni, žal nimate možnosti, da obdržite v.d. Lp
Pozdravljeni,
moj sin je 08.06.3013 dopolnil 21 let in prenehal biti mladi voznik. Poleti 2013 j prekoračil hitrost vožnje v naselju z motornim kolesom, dobil 5 kazenskih točk in denarno kazen. Sedaj 08.02.2014 pa je napihal 0,44 alkohola. Za 24 ur so mu odvzeli vozniško (katero je po 24 urah že prevzel), dobil je denarno kazen 900€ in 16 kazenskih pik.
Zanima me ali ima sploh kakšno možnost, da mu vozniške ne odvzamejo, in mora na ponovno opravljanje vozniškega izpita?
Hvala za odgovor
Pozdravljeni, sin bo imel možost zaprositi za odlog prenehanja veljavnosti v.d., ko bo dobil sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Opraviti bo moral kontrolni zdravniški pregled in verjetno delavnice in sodišču podati predlog za odlog oz. t.i. pogojni odvzem v.d. Če bo sodišče sledilo predlogu, bo dobil od 6mes. do 24mes t.i. pogojne kazni. V tem primeru bo obdržal v.d. Če sodišče ne ugodi predlogu, bo moral v.d. ponovno pridobivati. Lp
pozdravljen…..stric je dobil od upravne enote v torek 11.2.2014 sklep o prenehanju veljavnosti v.d….kdaj in kam naj podamo predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. kontrolni zdravniški pregled je že opravil in ga predložil sodišče,ki mu je nato začasno vrnilo v.d. Kaj naj napišemo v predlogu…ali podobno kot v vlogi za začasni vrnitvi v,d……hvala…..