odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja
Pozdravljeni, podaljšanje lahko uredite prej, sklepov o prestani pogojni kazni ne pošiljajo. Lp
Pozdravljeni!
Dobil sem Sklep o prenehanju vozniškega dovoljenja zaradi preveliko št kazenskih točk (7 kt mladi voznik)
Opravil sem zdravniški pregled in psihologa , ter poslau na sodišče prošnjo in potrdilo o opravljenem zdravniškem pregledu!
Čakam še na odgovor , zanima me ali se lahko do odgovora sodišča vozim brez skrbi in registriram vozilo?
Hvala za odgovor!!!
Pozdravljeni, dokler ne prejmete odgovor iz sodišča se ne smete voziti oz. ne boste mogli reg. vozila na svoje ime. Lp
Pozdravljeni, če vas ustavi policija vam bodo zasegli vozilo. Na pristojno sodišče pošljite poizvedbo/urgenco kako je z vašim primerom glede odloga prenehanja veljavnosti v.d. in navedite, da vam poteče veljavnost v.d. ter, da ga ne boste mogli podaljšat. Ko avm odgovorijo, boste videli kako in kaj. Lp
Pozdravljeni!
Junija letos me je ustavila policijska kontrola, napihal sem 0,72, kar je pomenilo odvzem VD. Potem sem opravil kontrolni zdravniški pregled in vložil prošnjo za začasno vrnitev odvzetega VD. V juliju sem dobil sklep o začasno odvzetem VD, v začetku septembra pa sklep o vrnitvi začasno odvzetega VD in na Upravni enoti sem VD dobil vrnjeno. Sklepa o prenehanju veljavnosti VD še nisem dobil. Po treh mesecih alkoholne abstinence sem v torek doma na trgatvi in pozneje ob nogometni tekmi nekaj spil, zvečer me je spet ustavila policijska kontrola in na mojo grozo sem napihal 0,48. VD sem naslednji dan dobil nazaj, vendar sem v veliki zadregi zaradi ponovitve prekrška, saj še čakam na sklep o prenehanju veljavnosti VD, rad pa bi podal predlog o odložitvi izvršitve prenehanja veljavnosti VD. Kako naj nadaljujem postopek?
Lep pozdrav
Pozdravljeni, trenutno ne morete narediti nič. Čakate lahko na listine, ki bodo kakršne bodo. Glede na napisano predvidevam, da vam ne bodo ugodili t.i. pogojnega za obdržitev v.d.-ni nujno. Posledično to pomeni, da boste morali ponovno opravljati v.d. če ga boste želeli imeti. Počakajte listine in se javite. morda bomo lahko kako uredili zadevo. Lp
Spoštovani,
11.10.2014 je bil kolegu začasno odvzet vozniški izpit (napihal 0,58). Danes je dobil sklep iz sodišča, kjer pa piše, da lahko pridobi novo vozniško dovoljenje po 6 mesecih od izvršitve odločbe, če ji je izrečeno prenehanje prej kot v dveh letih od ponovne pridobitve vozniškega dovoljenja pa po enem letu od izvršitve odločbe. Torej je zdaj že ziher, da ima izgubljeno vozniško za stalno?
21.10. ima zdravniški pregled, torej če takoj tisti dan pošlje na sodišče potrdilo zdravniškega pregleda in prošnjo za začasno pridobitev vozniškega, še to velja? Torej je to šele deset dni od prekrška, tako da ni problema?
Kaj pa takrat, ko ima obravnavo (5.11.), kdaj lahko torej vloži prošnjo za odlog prenehanja v.d.? Komaj takrat, ko ima obravnavo se bo sodnik odločič kako in kaj? Koliko obravnav je potrebnih?
Lahko prošnje za pridobitev v.d. napišeš sam? Prosim odgovorite na vsa vprašanja.
Pozdravljeni, kolega je verjetno dobil sklep o začasno odvzetem v.d. Na ta sklep lahko vlaga predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. skupaj z kontorlnim zdravniškim pregledom, ki ga lahko spiše sam. Če sodišče sledi predlogu se bo lahko vozil do zaključka postopka. Po zaslišanju bo sledila sodba v imenu ljudstva in ko bo postala prvanomočna še sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na sklep bo lahko vlagal predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d., ki ga parv tako lahko spiše sam. Če sodišče sledi predlogu bo dobil odlog prenehanja veljavnosti za čas od 6 mes. do 24 mes. V trem času ne bo smel storiti hujšega prekrška. V nasprotnem mu v.d. preneha veljati. Lp
Pozdravljeni, akcija 0,0 je samo naziv akcije. V času akcije veljajo zakoni o premetu. Torej, če boste napihali do 0,24 ne boste dobili kazen, razen, če ste mladi voznik. Le ti ne smejo imeti alkohola v telesu v času vožnje. Lp
Pozdravljeni, ponavadi je v.d. na UE ali na policiji. Predlagam da se z sklepom o vrnitvi v.d. obrnete na UE. Lp
Pozdravljeni,
kdaj lahko vložim prošnjo za odlok o prenehanju v.d.?? Namreč po zagovoru na sodišču, sem dobil po pošti le sodbo, torej kaka je kazen (globa in kazenske točke), nikjer pa ne piše kdaj mi preneha v.d. Lahko vložoim prošnjo že sedaj ali še dobim kak sklep po pošti? Prosim za odgovor, ker me skrbi, da zamudim rok. Vrnjeno imam začasno.
Pozdravljeni, predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. lahko vlagate v roku 15 dni po pravnomočnem sklepu o prenehanju veljavnosti v.d. Torej za sodbo boste dobili še sklep o prenehnaju veljavnosti v.d. Na ta sklep vlagate predlog. Lp
Pozdravljeni!
Na sodicse sem podal predlog za vrnitev zacasno odvzetega VD skupaj z zravniskim potrdilom… Prejel sem sklep,da se mi VD vrne in sem ga tudi dvignil na upravni enoti… Zanima me sledece:
Nikjer v sklepu ni navedeno koliko je moja “pogojna” doba in ce se moram udeleziti kaksnega programa (edukacijske delavnice,…)…. Kako to? Dobim slucajno se to naknadno?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni, glede t.i. pogojne dobe vam bo pisalo v sklepu o odlogu prenehanja veljavnosti v.d. Torej to je drug postopek. Za odlog bo potrebno poslati nov predlog. Lp
Pozdravljeni, trenutno edukacijska delavnica stane 140€. Sestavljena je iz 6 ur, kar bi načelolma pomenilo, da je ura 23,33€. Lp
Sodbo zaradi prekrška po 4. točki petega odstavka 105. člena Z o PCP sem prejel 5 sept. letos (1200 EUR in 18 KT). Začasno odvzeto VD imam že vrnjeno. Sodišče naj bi sedaj uvedlo postopek prenehanja veljavnosti VD in dobiti bi moral sklep o prenehanju veljavnosti VD, vendar ga po več kot treh mesecih še vedno nisem prejel. Ali je to normalno, saj imam namen na podlagi tega sklepa spet zaprositi za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti (t.i pogojna)? Ali naj ima PREDLOG ZA ODLOŽITEV IZVRŠITVE ODVZEMA V. D. enako vsebino kot PREDLOG ZA VRNITEV ZAČASNO ODVZETEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA?
Najlepša hvala za Vaš odgovor
Pozdravljeni, ali je normalno ali ne, ne komentiram (vezano na izdajo sodbe). Vsekakor se ne rabite obremenjevati, ker se lahko vozite. Predlog je lahko podoben predlogu za vrnitev začasno odvzetega v.d. Lp