odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja
Pozdravljeni,v času pogojnega odvzema v.d. sem storil prekršek,prekoračitev dovoljene hitrosti. Nato sem dobil sklep o dokončni odločitvi o prenehanju v.d. V roku sem poslal prošnjo za odložitev,navedel vse okoliščine,…dobil sem odgovor ali želim, da moja prošnja postane pritožba, v roku 3 dni, kaj to pomeni, kaj mi svetujete.
Hvala za vaš odgovor! Lp, lires
Pozdravljeni, na sklep o dokočnem prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagate le ugovor in ne morete vlagati predloga za odlog ponovno. Sodišče vas sparšuje ali spremeni predlog v ugovor. Posledično to pomeni, da boste morali plačati takso. Sam menim, da ne boste uspeli z ugovorom. Lp
Mene pa zanima, dobil se iz ue, da mi voznisko dovoljenje preneha veljati z 13.10.2014. Ker sem odsoten in mi dobeden ne more dvigovat poste sem bil za vse pritozbe prepozen. Zanima me ali je mozno to prepoved 6 mesecev opravljanja vozniškega dovoljenja kako preklicati zaradi olajsevalnih okoliščin ali moram počakat 6 mesecev. Namrec odvisen sem od ozniškega dovoljenja ker imam oba starsa invalida in rabita moje prevoze kakortudi sam sem poklicni voznik in ne morem opravljat poklica. iImel sem ze t.i. pogojno izpit in sem naredil vecji prekrsek s katerim so mi preklicali odlok. Obstaja kje kaksen clen oziroma zakon na katerega bi lahko apeliral da bi opravil izpit prej kot v 6 mesecih. hvala lep pozdrav
Pozdravljeni, glede na vaš primer žal ne obstaja člen ali kaj podobnega, da bi sodišče ugodilo prejšnje izdanje v.d. Obstaja sicer obnovitev postopka vendar v vašem primeru bi bil rezultat enak sedanjemu. Lp
Pozdravljeni,
prosim če mi lahko pomagate. Zakaj moram ob prijavi na edukacijske delavnice poravnati takoj 140,00€ drugače mi nočejo dati potrdila da sem se prijavil na delavnice. Po sklepu imam čas 1 leto da jih opravim, 15 dni da pošljem sodišču potrdilo da sem se prijavil. Problem je, ker trenutno nimam toliko denarja, niti ga nimam od kje dobit.. sem študent, ponavljam letnik torej tudi nimam štipendije. Čez kakšen mesec bi lahko to poravnal, vendar se ne morem nikjer tako dogovoriti da bi mi izdali potrdilo o prijavi, čeprav sem marsikje zasledil da sama prijavala ni plačljiva.
Hvala za odgovor!
LP, Luka
Poozdravljeni, žal ne poznam postopkov izvajalcev glede plačil ob prijavi ali opravljanju delavnic. Verjetno je stvar plačilnih pogojev posameznega izvajalca kdaj zaračuna storitev. Poizkušajte najti kakšnega drugega izvajalca in se dogovorite glede plačila. Lp
Pozdravljeni, danes so me ustavili policisti in dobil sem nove tri kazenske točke(s kaznijo se ne strinjam) imam pa jih že šest. Sem voznik začetnik in imam skupno 9 kazenskih točk kar pomeni odvzem izpita. Zanima pa me naslednje, če se na kazen, ki sem jo dobil danes in se z njo ne strinjam, pritožim, ali bom vseeno dobil odlok o prenehanju veljavnosti v.d. preden se razreši glede te kazni? Ali se lahko sedaj normalno vozim? Koliko časa traja da dobim odlok glede pritožbe na kazen? Ali lahko v tem času opravim varno vožnjo in posledično izbrišem 4 kazenske točke ki jih imam že od prej? Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni, vozite se lahko dokler ne dobite sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. V.d. preneha veljati, ko sklep postane pravnomočen, razen če ugovarjate na sklep. Prav tako lahko v roku 8 dni od prekrška ugovarjate na pprekšek. Točke bi si lahko brisali pred storjenim zadnjim prekrrškom. Kakšen je rok za odgovor na ugovor mi ni znano. Lp
Hvala za odgovor. Sepravi bom sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja dobil že zdaj, neglede na to ali bo moj ugovor na zadnjo kazen sprejt ali zavrnjen? Torej če v tem času ko se zadeve razrešujejo opravim varno vožnjo, s katero naj bi dosegel izbrist točk, mi to nič ne pomaga? Zanima pa me tudi ali se kazenske točke brišejo tudi v primeru ko opravljam obvezno varno vožnjo za voznike začetnike ali moram po tem opravljenem tečaju še enkrat na varno vožnjo tokrat z namenom izbrisa točk? Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni, torej, če boste ugovarjali na zadnjo kazen boste s tem zadržali dodelitev zadnjih k.t. Sklep o prenehanju veljavnosti v.d. boste dobili, ko bodo vse k.t. pravnomočne in bo min. za pravosodje obvestilo sodišče o presežku k.t. Če boste v času zadeve opravljali tečaj varne vožnje vam ne bo pomagal, ker je oz. bo opravljen po storjenem prekršku. Ko opravljate tečaj varne vožnje za voznike začetnike se vam k.t. ne brišejo. Če bi želeli brisati k.t. z tečajem varne vožnje bi ga morali opravljati še enkrat. Tečaja nista enaka. Vsak tečaj ima svoj predpisan program. Lp
Lp.dne 15.3.2015 sem prevozil radar v naselju in zraven še napihal.vozil sem 71km/h in napihah 0,5.dobil sem 19kt,3kt za radar in 16kt za alkohol.od junija 2013 še imam 3kt za radar,kar skupno znaša 22kt.bral sem ogromno po forumih in se posvetoval z veliko ljudmi,pa nisem dobil pravega odgovora.ternutno sem do 29.4.2015 odsoten zaradi dela v tujini in me zanima kako naj se lotim postopka da bi dobil vsaj pogojno vozniško dovoljenje.če mi lahko kdo kako svetuje se mu zahvaljujem za odgovor.lp
Pozdravljeni, ko bodo kazni pravnomočne bo Min. za pravosodje obveščeno, da ste presegli 18 k.t. in posledično bo izdan sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na sklep lahko vlagamo predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. skupaj z kont. zdr. pregledom. Če ne boste prevzeli priporočene pošte vam bodo po 16 dneh, od obvestila, dali pošiljko v nabiralnik. Od takrat imate 23 dni časa, da vlagamo predlog na pristojno sodišče. Če boste rok zamudili, boste morali ponovno opravljati v.d., če ga boste želeli imeti. Spremljajte pošto doma. Drugega vam ne preostane. Verjetno bo prišla v sredini ali proti koncu aprila ni pa nujno. Vsekakor pa po 23.3.15. Lp
Pozdravljeni, po hujšem prekršku in vseh ostalih procedurah, sem julija lansko leto iz sodišča dobil sklep o odlogu prenehanja veljavnosti v.d. s poskusno dobo 14 mesecev, hkrati pa sem bil napoten s strani sodišča na edukacijsko delavnico. V roku sem dostavil potrdilo o vključitvi v delavnico, prav tako pa sem delavnico kakšen mesec kasneje tudi uspešno opravil, ter dokazilo predložil sodišču. Danes pri registraciji avtomobila pa sem zvedel, da moje v.d. ni veljavno, in da ne morem registrirati avtomobila. Sedaj me zanima, kje bi se lahko zataknilo? Ali je sodišče sklep enostavno zavrglo, ali moram na upravni enoti dokazovati glede ugodnega sklepa. Prekrška v tem času nisem storil.
Lp, in hvala za odgovor
Pozdravljeni, žal ne vem kje so najkrakše dobe za kont. zdr. preglede. Prekličite vse izvajalce in boste dobili info. Lp
Pozdravljeni, najprej se pozanimajte na UE zakaj nimate veljavnega v.d. Predvidevam, da ste imeli zdr. pregled za določen čas in ga niste ponovno opravili in podaljšali veljavnost v.d. Sodišče sklepa ni zvrglo brez obvestila. Ko boste vedeli zakaj ste brez v.d. sporočite. Lp
Cvb
Re: odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja
11.04.15 10:05
Pozdravljeni, po hujšem prekršku in vseh ostalih procedurah, sem julija lansko leto iz sodišča dobil sklep o odlogu prenehanja veljavnosti v.d. s poskusno dobo 14 mesecev, hkrati pa sem bil napoten s strani sodišča na edukacijsko delavnico. V roku sem dostavil potrdilo o vključitvi v delavnico, prav tako pa sem delavnico kakšen mesec kasneje tudi uspešno opravil, ter dokazilo predložil sodišču. Danes pri registraciji avtomobila pa sem zvedel, da moje v.d. ni veljavno, in da ne morem registrirati avtomobila. Sedaj me zanima, kje bi se lahko zataknilo? Ali je sodišče sklep enostavno zavrglo, ali moram na upravni enoti dokazovati glede ugodnega sklepa. Prekrška v tem času nisem storil.
Lp, in hvala za odgovor
Mi lahko kdo pomaga?
Imela sem pogojno kazen 6 mescev zaradi 6 kazenskih točk, pogojna kazen mi je potekla in zdaj me zanima ali so se mi tudi z tem izbrisale kazenske točke? Kajti me je policija ustavila in sem dobila 3 kazenske točke in me zanima če to pomeni da mi bodo vzeli izpit?
Prosim pomagajte! 🙁
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni, na delavnicah se skozi pogovor oz. debato in ogled filmov seznanite z posledicami zlorab alkohola in drog v vožnji. Lp
Zdravo, pretekla mi je doba 15ih mesecev pogojnega vračila VD. Na edukacijski delavnici se spomnim, da je svetovalka večkrat povdarila da se po poteku dobe vse pike zaradi katerih je grozilo odvzem izpita izbrišejo. Mi lahko to potrdite. Ali je potrebno z moje strani sedaj še kaj narediti oz. če dobim kakršno koli obvestilo? Lp
Zdravo, pretekla mi je doba 15ih mesecev pogojnega vračila VD. Na edukacijski delavnici se spomnim, da je svetovalka večkrat povdarila da se po poteku dobe vse pike zaradi katerih je grozilo odvzem izpita izbrišejo. Mi lahko to potrdite. Ali je potrebno z moje strani sedaj še kaj narediti oz. če dobim kakršno koli obvestilo? Lp
Pozdravljeni, svetovalka vam je pravilno povedala. Vam ni potrebno storiti nič in tudi nobene listine ne boste dobili. Glede stanja kazenskih točk lahko preverite na Min. za pravosodje, oddelek za evidenco kazenskih točk, Župančičeva ul. 3, Ljubljana oz. lahko preko spleta, če imate digitalni podpis. Lp
Pozdravljeni.Mene pa zanima:lansko leto v avgustu mesecu sem bil ob voz.dov.-takoj sem naredil zdravniški pregled in vse ostalo-dobil sem zdravniško spričevalo na katerem piše,da se zdravniški pregled opravi najpozneje v enem letu.
Ali to pomeni da moram sedaj še enkrat na pregled in če moram ali moram potem zd.spričevalo poslati na sodišče?
Najlepše se zahvaljujem za odgovor.
Pozdravljeni pregled morate opraviti ponovno in ga dostaviti na upravno enoto, da vam podaljšajo v.d. Lp