odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja
Pozdravljeni, na kontrolnem zdravniškem pregledu piše kaj morate opraviti oz., kot navajate boste morali opraviti tečaj varne vožnje. Tečaj ni enak tečaju varne vožnje za začetnike. Lp
Pozdravljeni, da prejmete sklep o prenehanju veljavnosti v.d. približno traja mesec dni (ni pa nujno). Predlog lahko oddamo po pravnomočnosti sklepa v roku 15 dni. Lp
ozdravljeni!
Na martinovo so me ustavili policisti in sem napihala 0,53, ter dobila 16 KT, od prej pa imam še 5 KT zaradi prehitre vožnje s strani redarstva. Kazen sem odplačala v roku, torej polovico zneska). Vozniško so mi vrnili po preteku 24 ur. Ker v normalnih okoliščinah ne pijem, saj jemljem nekatera zdravila me zanima, kako bo to vplivalo na samo dogajanje. Kot sem prebrala, me zdaj verjetno čaka sklep na katerega pač lahko ugovarjam. Zanima me,ali imam kakšne možnosti za pogojno? Pred tem še nisem imela kazni. Ali si glede tega vabljen na kakšno zaslišanje ali njihovo odločbo prejmeš po pošti.
P:S: Zanima me tudi, ali je delodajalec obveščen o tem prekršku in kako sodišče sklepa, da se vsak dan vozim z avtomobilom le v 2 km oddaljen kraj, ob tem pa še študiram in avto potrebujem za prevoz v šolo.
Najlepša hvala za odgovor in LP.
ozdravljeni!
Na martinovo so me ustavili policisti,sem napihala 0,53, ter dobila 16 KT, od prej pa imam še 5 KT zaradi prehitre vožnje s strani redarstva. Kazen sem odplačala v roku, torej polovico zneska). Vozniško so mi vrnili po preteku 24 ur. Ker v normalnih okoliščinah ne pijem, saj jemljem nekatera zdravila me zanima, kako bo to vplivalo na samo dogajanje. Kot sem prebrala, me zdaj verjetno čaka sklep na katerega pač lahko ugovarjam. Zanima me,ali imam kakšne možnosti za pogojno? Pred tem še nisem imela kazni.
P:S: Zanima me tudi, ali je delodajalec obveščen o tem prekršku in kako sodišče sklepa, da se vsak dan v službo vozim z avtomobilom le v 2 km oddaljen kraj, ob tem pa še študiram in avto potrebujem za prevoz v šolo.
Najlepša hvala za odgovor in LP.
Pozdravljeni, ko bo prekršek pravnomočen boste dobili sklep o prenahanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko valagamo predlog za odlog oz. za t.i. pogojno obdržanje v.d. Glede na navedeno imate možnosti za pogjno. Torej, če sodišče ugodi predlogu boste dobili od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se lahko vozite ne smete pa storiti hujšega prekrška. Delodajalec ni obveščen o prenehanju veljavnosti v.d. Lp
Hvala za odgovor. Torej delodajalec ne dobi kakšnega obvestila o prekršku, če sem prav razumela? Brala sem, da je v primeru odobritve treba obiskovati tudi neke delavnice ali nekaj podobnega. Kako pa to izgleda?
Zanima me pa tudi ali je možno le s svetovanjem osebnega zdravnika izbrisati 4 KT in bi mi v tem primeru ostalo 16 KT, saj sem tudi ta primer nekje zaznala, da je to možno.
Ali imam po oddanem odlogu tudi oseben zagovori pri sodniku? Najlepša hvala tudi za te odgovore. LP
Pozdravljeni, k.t. se ne more brisati po prekršku. Glede delavnic si poglejte http://www.avp-rs.si ali pokličite koga od izvajalcev delavnic. Zaslišanje ne boste imeli. Dobili boste samo odgovor ali vam odobrijo pogojno ali ne. Lp .
Pozdravljeni!
Zanima me, ali se splača nekomu plačati ( na spletu sem zasledila dve organizaciji), da ti napišejo dober predlog, kateri ima večje možnosti, da ti sodišče ugodi, ali menite, da lahko tudi sama napišem dober predlog, ki lahko uspe.
Kaj se pravzaprav napiše v ta predlog, ki ga sami izdamo na sodišče, saj priložnosti za obdržanje dovoljenja ne bi rada izgubila. Najlepša hvala za nasvet in odgovor. LP
Pozdravljeni, glede sestave predloga boste morali presoditi sami. Podjetja, ki se reklamirajo na netu večinoma delajo rutinsko. Opazil sem, da imajo vzorec predloga v katerem samo spreminjajo podatke kršitelja (copy-paste). Kako so uspešni ne vem. Drugače pa lahko predlog spišete tudi sami. Oz. če se že odločate, da bi nekomu plačali za sestavo se prej pozanimajte ali je uspešen itd. V predlogu se napišejo razlogi zakaj potrebujete v.d. Lp
Pozdravljeni, napišite kar se vam zdi smiselno. Lp
Zdravo!
Pred malo manj kot dvema letoma sem dobil za prekršek točke. Pred dnevi sem jih dobil zopet. skupaj čez 18. Glede na to, da gre za par dni do preteka dveh let, me zanima – ali se točke upoštevajo na dan sklepanja sodišča ali na dan prekrška. Včeraj je namreč preteklo dve leti od prvega prekrška…
Pozdravljeni k.t. začnejo veljati od dneva pravnomočnosti prekrška. Torej, če ste napravili prekršek 12.11.2013, je le ta postal pravnomočen 20.11.2013 in 20.11.2015 je poteklo dve lezi in se k.t. avtomatično brišejo. Ta prekršek, ki ste ga stoorili pred dvema dnevoma (t.j. 20.11.2015) bo postal pravnomočen (če ne boste ugovarjali) 28.11.2015 in se bodo k.t. brisale 28.11.2017. Lp
Pozdravljeni, imate možnost. Kakšna je verjetnost odobritve t.i. pogojne je odvisno od rezultatov kont. zdr. pregleda, razlogov za obdržanje v.d. in prometne preteklosti. Lp
Pozdravljeni.
Ko prebiram vsa ta vprašanja, bi vas rada vprašala še naslednje; Pred približno 20 leti so me policaji tudi enkrat ustavili, kjer mi je bil tudi odvzem vozniškega dovoljenja za 24 ur. Zanima me, ali je tudi ta že skoraj stara zadeva upoštevana v tej novi zadevi ali je ta stvar mogoče že zastarela? Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
POzdravljeni, brez skrbi stvar je zastarala in se ne upošteva v novi zadevi. Lp
Še enkrat lepo pozdravljeni. Lepo vas prosim za odgovor, če približno veste v kolikšnem času organi policije posredujejo kazenske točke na ministrstvo za kazenske zadeve, oz. kako to gre. Ker me je zanimalo, koliko točk imam vpisanih, sem danes dobila domov potrdilo z ministrstva, kjer imam na današnji dan vpisanih le 5 KT zaradi prehitre vožnje. Kot sem že omenila, so me ustavili tudi na martinovo (11.11. 2015),,kjer sem na plačilnem nalogu imela zapisano tudi 16 KT. Lepo bi bilo, če bi kdaj tudi kaj spregledali… Hvala tudi za ta odgovor. LP
Pozdravljeni, točke se vpišejo, ko postane prekršek pravnomočen in dobi Min. za pravosodje, odd. za evidenco kazenskih točk obvestilo o pravnomočnih kazenskih točkah. Kdaj se nato točno vpišejo v evidenco je stvar referenta ko vaš spis vzame v obravnavo. Ponavadi je to kar hitro. Spregledali žal ne bodo. Lp
Pozdravljeni, ja lahko se zgodi. Lp
Pozdravljeni,
danes sem uspešno zaključil preizkusno obdobje. Zanima me, kakšni so nadaljnji koraki, ali počakam na pošto od sodišča ali moram sam kaj storiti? Kako pa je s kazenskimi točkami, ali se mi zbrišejo ob poteku osemmesečne preizkusne dobe ali šele po 2 letih?
Za odgovore se lepo zahvaljujem.
Pozdravljeni, še eno leto vas bodo spremljali, kar pomeni, da če se bodo hujš prekrški ponavljali, bodo smatrali, da niste rehabilitirani in vam lahko naknadno izdajo sklep o prenehanju veljavnosti v.d. (to bi moralo pisati v sklepu o odobritvi t.i. pogojne dobe v pravnem pouku). Točke boste imeli “zamrznjenje” do izteka tega dodatnega leta. Lp