Odnos svetovalcev na zavodu za zaposlovanje
Moram povedat, da me moti odnos svetovalcev na Zavodu za zaposlovanje do ljudi. Zadnič sem se prvič po treh letih prijavila na Zavodu za zaposlovanje, ker mi ej potekla zaposlitev za določen čas – delam pa v šolstvu. Že tako je to, da imajo zaposleni za nedoločen čas v šolstvu plačo tudi med počitnicami, ostali pa ne, diskriminatorno in dobesedno je tako, da je to kraja s strani države. Pa se žal nihče ne pritoži, pa tudi če bi se, je to področje, kjer se nikoli nič ne doseže…
Ponavadi si najdem službo, preden mi poteče zaposlitev in delam še kakšne druge stvari že sproti. Vedno pač nekaj delam. Pa nimam samo te izobrazbe, ampak trenutno je pač tako, da je zelo težko najt delo in tudi posel.
Kolikor se poznam, če res ne gre vse v maloro, ne bom dolog brez službe – v bistvu imam že ponudbo. Ampak se je našla neka svetovalka in nas začela vse po vrsti nadirat, naj gremo k računalnikom in si iščemo službo. Kot da bi bili tam sami lenuhi. Pa mislim, da kdor je bil tam, ve, da danes z lenobo nikamor ne prideš. Tam so zagotovo ljudje, ki se trudijo že par let, da bi našli službo in tud prošnjo si zna vsak napisat… Obravnavajo te, kot da is nepismen. Gredo se aktivno politiko zaposlovanja, ki to sploh ni… To, da te učitjo pisat prošnje, ni aktivna politika zaposlovanja… Sploh se jim sanja ne o ničemer. Oseba, ki ima svojo rit zavarovano do konca življenja skupaj s svojimi sorodniki, ti na koncu soli pamet.
Mislim da ljudje, ki so zaposleni na zavodu, ne opravljajo dobro svojega dela – oziroma, nekateri bi ga, pa imajo očitno na splošno čist zgrešeno vizijo. Pošljejo te pa na razgovore za prodajo sesalcev na domu in v podjetja, ki ne izplačujejo plač. Čestitam, res, če je pa to vse, kar znajo, potem se nam pa res ne piše dobro.
Se strinjam. vsako leto na zavodu iščem zaposlitev in ravno v preteklem tednu se mi je zgodilo, da se je svetovalka na zavodu medtem, ko sem jo čakala, morala nujno pogovoriti z nekim zavarovalnim agentom o neki težavi doma in potem je morala vse splanirat in preklicat po telefonu in to, da je imela stranko niti ni bilo pomembno. Da ne rečem, da je potem, ko si je komaj utrgala minuto zame, da bi pogledala razpise zaprtega tipa, pogledala samo pod eno ključno besedo (sama jih uporabljam več, ker delodajalci včasih skušajo na razne načine skriti razpis) in to samo v domačem kraju. Glede na to, da sem tudi jaz v šolstvu, se vam lahko zdi kak naval razpisov domače šole se lahko skriva v njihovih arhivih. Halo?!
Obnašala se je kot, da ji je odveč delati tisto za kar je plačana.
Vse zaposlene na Zavodih za zaposlovanje bi morali enkrat malo strezniti, jim danes reči: Glej, prvega naslednji mesec si brez službe, išči si jo, tu te ne bomo vzeli. Takrat mislim, da bi se jim pred očmi odvili vsi filmi o tem kaj in kako so delali z ljudmi namesto, da bi jim res nudili pomoč, nasvete, mogoče tudi uteho in se resnično trudili, da bi od njih čim več ljudi odšlo z zaposlitvijo.
Morali bi biti plačani po učinku. Od vsakega brezposelnega, ki najde zaposlitev z njihovo pomočjo. To bi pa bil žur.
Moja izkušnja je diametralno nasprotna. Do mene so bili vedno vsi prijazni, korektni, pa še koristne informacije sem dobila. Ne vem, če je pošteno, da se udriha takole počez. Ja, tudi zato se nam res slabo piše.
sploh jih ne potrebujemo ,ker bi tudi zaposleni na zavodu mogli aktivno brezposelnim iskat zaposlitev -ne vemo kaj tam spoloh počnejo,dovolj bi bil eden.
“Bog ne daj”, potem te pa pošljejo v firme brez plač.:). Jaz še ob programu “Zaposli me” dobim pike. Slaba izkušnja. Pa tako jih menda nadzirajo, da so pošteni delodajalci. Ja, ja..
Hm, me pa zanima, če je res, da dobijo stimulacijo na vsakega izbrisanega? No, to se govori, sicer malo možnosti, da je res, nikoli pa ne veš.
Drugače je pa od svetovalke, do svetovalke različno. Ene so res “poden”, če imaš podjemno pogodbo, z malo zaslužka, te obravnavajo, kot da ne boš iskal službe (namesto da bi bili veseli, da vsaj delaš, pa karkoli že), če nimaš nič si len, dela ne iščeš.
Res bi jih bilo treba poslati v iskanje nove službe v teh časih. Me zanima koliko bi jo dobilo glede na reference.;)
.
Haha, sej meni so jo našli, kekci. Pa sem šel tja k delodajalcu mu rugat, ne bom jez delal za 600€. A sem zato delal poklicno šolo?
Vse je odvisno od svetovalke do svetovalke. Nekatere so res adijo pamet. V zadnjem mesecu sem dobil na dom 5 napotnic. Od tega je že 14 dni, ko sem vsem poslal vloge. In še od nikogar sploh nisem dobil povratne informacije. Pa grem včeri na zavod in mi reče svetovalka, dobrodošli na trgu dela. To jaz osebno nisem razumel, kot kaj slabega, ker vem kake so razmere pri nas. Samo sem pa ji rekel, da če se je jaz ne odzovem napotnici, da letim iz zavoda, zakaj pa potem delodajalec ni sankcioniran, če se ne odzove prošnji. Pa mi je rekla, da je to po njenem nesramnost iz strani delodajalca. Vsaj odgovor, bi lahko dobil, da pač ne ustrezam pogojem ipd. Ne pa da cvikaš, kaj pa če delodajalec ni dobil prošnje (čeprav je poslano priporočeno).
Določene zadeve, sem že napisal v tej temi: http://med.over.net/forum5/read.php?147,7917068
Meni je interes dobiti službo, pa sem od februarja poslal naokoli že 90 prošenj, od tega sem dobil 3 negativne odgovore, na 87 prošenj še pa čakam na odgovor. Jaz se zavedam, da ni vse odvisno od svetovalcev na zavodu, ampak od trga dela in banana republike. Zaposlitev je bolj kot ne virtualna, saj obstajajo firme, ki izkoriščajo te subvencije, kjer po enem letu letiš in spet potegnejo nekoga, da dobijo subvencIjo. Kaj pa ko bi te subvencije uredili tako, da jo dobi delodajajlec, ki nekoga zaposli za nedoločen čas.
Drugo je pa to, ko imaš na zavodu folk, ki mu ni interes delati. Samo da vleče socialno pomoč.Sej konec koncev pa imajo prav. Ker je bolje biti doma in dobiš skor 300 € socialke, kot pa delati nekje delati v 3 smenah in dobiti na koncu meseca 500 € plače.
Jaz na zadeve gledam širše in ni samo zavod tisti, kateremu se moramo zahvaliti za take razmere.
do zdaj sem si vedno sama našla službo,kljub temu da sem na zavodu.Oni mi niso nič zrihtal!! svoje svetovalke nism vidla prvič,drugic,in tretjič,.ker je nikoli ni bilo,vedno jo je nekdo nadomešču.
Nič pametnega nisem dobila od njih,razen svetovanja,naj bom aktivna še naprej pri gledanju oglasov.
Tiste svetovalke tam noter pa lepo kofi pijeo…jaooo
Če si od 90 poslanih “prošenj” dobil samo tri odgovore, potem je skrajni čas, da se vprašaš o ustreznosti tvoje “prošnje”. Izkoristi svojo svetovalko in se pogovori o tem. Jaz sem svojo.
Pa še to, do sedaj še nisem opazila, da bo tam kdo “pil kavice”, drugi pa to opažate kar naprej…
Prošnja je že ustrezno napisana, ker jo je pregledala svetovalka in tudi napotila me je na klub za iskanje zaposlitve, kjer mi je predavateljica pregledala prošnjo in vlogo in iz obeh strani je bilo rečeno, da je vse skupaj napisano vredu.
Jaz iščem prvotno službo iz področja ITja. Kar še pa ne pomeni, da kaj druga nočem delati. Sem sistemc in imam opravljenih kar nekaj certifikatov ( RHCE, CCNA, Mikrotik). In kje se vse skupaj ustavi ? Če se postavim v vlogo delodajalca in hočem čim ceneje priti skozi, bom raje zaposlil nekoga z srednjo šolo in ne nekega strokovnjaka.
Čeprav mi je že po nekaj letih žal, da sem 7.000 € vrgel dobesedno v smeti , da sem se specializiral na določenih področjih, ker sem bil pač idiot.
To je pa res!
Do sedaj je bil odnos svetovalcev dober, eni boljši, drugi slabši, ta svetovalka, ki jo imam trenutno Daša b., pa presega vse meje, v negativnem smislu. Redno izpolnjujem pogoje, sem hodil, hodim na predavanja, delavnice (več tedenske), sem prostovoljec, pišem prošnje, hodim na razgovore za javna dela itd. Pol pa sem na koncu jaz kriv, po njenem, da ne dobim službe, kljub temu da se trudim in izpolnjujem pogoje. To ni največji problem. Največji problem predstavlja žaljenje, podcenjevanje te osebe. Vsakokrat, ko pridem tja poslušam, da sem umirjen, zadržan itd, kot da bi to kaj bilo narobe in češ, da zato ne dobim zaposlitve. Mnogo je umirjenih, pridnih in delovnih ljudi, pa jih prej vzamejo na delo, kot tiste, ki veliko povedo, ne povedo pa nič pametnega. Nekateri so zadržani, kdo ve zakaj, morda so izgubili svoje drage, morda so bolni. A se ta ženska zaveda, v kaj se spušča????? To zame predstavlja žalitev in diskriminacijo ter naposled hoče človeka spremeniti po svojih pogojih. Jaz se tudi ne spuščam v osebnost drugih ljudi, če bi se, bi ji z veseljem zabrusil in povedal resnico, da hlini prijaznost in da ni to za kar se predstavlja, da je dvolična in konfliktna oseba, ter nenazadnje, da je negativna in zla oseba. In to ji bom tudi povedal v obraz, če se bo še naprej šla to umazano igro. Ko smo že pri diskriminaciji, enkrat mi je po telefonskem pogovoru zatrdila, zakaj mi ne bo poslala povabila za razgovor za javno delo. Odgovor je bil, češ, da vem kakšni so Romi, in da jaz nisem primeren za delo z njimi. “Saj veš, kakšni so Romi” Halo, a se ta ženska zaveda, kaj govori, da žali Rome in da širi diskriminacijo, pa je zaposlena na zavodu za zaposlovanje. Najraje bi jo prijavil, pa ni dokazov za to. Skratka v vsakem primeru se bom pritožil in zahteval zamenjavo za drugo svetovalko. Nenazadnje mi je zabrusila, da je ona mnenja, da nisem za turizem. A za diplomsko nalogo dobim 10 v pričo znanega novinarja. Kaj takšnega mi še nihče ni rekel za časa šolanja v srednji šoli in kasneje. Za nameček je ta svetovalka še celo psihologinja. Prav ste slišali, psihologinja, takšne ljudi, ki bi morali človeku dvigniti moralo in samozavest, jo pa zrušijo, imajo zaposlene na zavodih za zaposlovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.