Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odojek-kako peči

odojek-kako peči

Danes nameravam za večerjo speči odojka (1/2 sprednjega dela ). Vem da se peče cca 4 ure. Ne vem pa na koliko. Mi lahko kdo pomaga.

na 200 stopinjah in upam, da si ga imela prej kaj v paci in polivaj ga z juho ali eno ga z pivom, sam meni je potem grenak— in peče se kake 3 ure in ne 4.

Jaz sem ga narezala na malo večje koose in sem ga pekla dobri 2 uri v ventilacijski pečici. Zalivala sem ga pa z vodo in vinom in je bil prav slasten a ja počasi na 150 stopinj na koncu za skorijco pa sem šaltala na 200 stopinj

Super hvala vama. Drugače pa ja imela sem ga v paci 25 ur:)

Pa odojka se načeloma nima v paci. Samo sol. Tako pravi tudi gospa Olga M. Novak, ki je specialistka za jugoslovansko kuhinjo. Tudi polivali ga nismo nikoli in je bil vedno za vse prste obliznit; nič suh, ravno pravšnji. Saj v gostilnah ga tudi nihče ne poliva, ko se vrti tam nad ognjem. Smo ga pa iz praktičnih razlogov vedno prej razkosali na manjše kose in za kaki 2 urci v pečico na okrog 180. Na koncu pa še malo žara.

Mene pa zanima koliko časa se peče dojenček v peči? Mjami so slastni! koliko ga moram razkosat?

Tudi sama sem pekla odojka in kot pravi predhodnica…
odojek+sol in malo maščobe pa v peč…nobenega pajcanja

LAHKO SE GA IMA MALO V PACI,,,AMPAK SAMO POLIT Z VODO IN SOLJEN+NA KOLOBARJE NAREZAN ČESN,,ENE 12 UR,,,DRGAČE SE PA DAJE V PACO JAGENČKA,,DA SE MALO ZMEHČA JE BOLJ MIŠIČASTO MESO:),,,,SEVEDA ŠE DODAMO KAKŠEN KROMPIRČEK OBDAN Z ČEBULCO….

New Report

Close