Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ODPIRANJE NOTRANJIH VRAT

ODPIRANJE NOTRANJIH VRAT

10. DECEMBER

Ne zapravljaj časa in energije in ne premetavaj se kot riba, ki jo vzameš iz vode. Ne obtožuj drugih za situacijo, v kateri si se znašel. Vedi, da je vse v tvojih rokah. Torej jo lahko izboljšaš sam, ne da bi ti pomagal kdo drug, če si vzameš čas in najdeš notranji mir in tišino ter me počakaš. Ko boš iskal in mi vse izročil ter se trudil izpolnjevati mojo voljo, ti ne bo nič več prikrito. Vendar boš mojo voljo spoznal šele takrat, ko se boš znal umiriti. Ne trudi se prehudo; sprosti se in najdi mir uma in srca, ki odpira vsa vrata in razodeva svetlobo resnice. Spoznal boš, da lahko dosežeš mnogo več, če se umiriš in izročiš vse v moje roke. Nato zelo mirno čakaj name in dopusti, da se stvari svobodno in naravno pretekajo, brez vsakršnega napora s tvoje strani.

11. DECEMBER

Ljubezen in obilje najlažje vneseš v svoje življenje tako, da blagoslavljaš vse, kar ti pride na pot, kot za moje darilo. Ko se boš naučil zahvaljevati, boš dejansko udejanjal zakone obilja in bogastva, kajti porast pride z ljubeznijo in blagoslavljanjem. Gotovo si že videl, kako hitro in srečno se razvija otrok, ko je obdan z ljubeznijo. Veš, kako se rastline in predvsem cvetice odzivajo na ljubezen. Veš, kako se odzivaš na ljubezen. Naj se iz tebe pretaka vse, s katerimi si povezan. Odkril boš, da več ko je daješ, lažje postaja in lažje odpiraš srce, dokler se ljubezen ne izliva iz tebe ves čas in kipi v tebi radost življenja, ki se izliva v svet.

12. DECEMBER

Ko boš spoznal, koliko ur mora dober pianist vsak dan vaditi, preden izvede odličen koncert, boš šele začel razumevati, zakaj moraš biti nenehno buden, da bi lahko živel to duhovno življenje. To nikakor ne pomeni, da se moraš naprezati, pomeni le, da moraš biti nenehno buden in se zavedati dogajanja, posebno na začetku. Tako kot mora pianist, ki želi postati popoln, velikokrat preigrati težavnejša dela, preden ga navda občutek zadovoljstva, moraš ti naprej in naprej predelovati isto snov, se učiti istih lekcij, dokler ne postanejo del tebe in se ne moreš več ločiti od njih, kajti vsajene so vate. Zapomni si, nihče ne more živeti tega življenja namesto tebe; nihče ne more vaditi namesto tebe. Samo ti lahko to storiš. Zakaj torej ne bi začel takoj?

Hvala in lep vikend!

New Report

Close