ODPIRANJE NOTRANJIH VRAT
16. DECEMBER
Spremeni se, tako da prenoviš svoj um! Kako pomembne so te besede! Velikokrat si jih slišal, a kako so te spodbudile? Kaj ti pomenijo? Vzemi si čas in razmišljaj o njih, dokler ne bodo zaživele in zavibrirale v tvojem življenju in boš zares čutil, kako se spreminjaš s prenovo svojega uma. Govoriš o miru in harmoniji, o novem nebu in novi zemlji, o izpolnjevanju moje volje, o ljubezni in svetlobi, ki izžarevata v svet in o pomikanju v novo. Toda kaj v resnici delaš v zvezi s tem? Živiš na tak način, da pomagaš vse to udejanjati? Ne dopusti si, da bi bil podoben papigi in bi ponavljal stvari, ki ti nič ne pomenijo. Nenehno moli za globlje in bolj jasno razumevanje, zahvaljuj se in pomikaj naprej in navzgor. Predvsem pa živi in dopusti, da se dogajajo stvari, ki ti spreminjajo življenje.
17. DECEMBER
Ko boš v stiku z mano in bo tvoja največja želja izpolnjevati mojo voljo, boš spoznal, da mora biti vsako tvoje dejanje namenjeno celoti. To življenje je le za popolnoma predane duše, ki so pripravljene odreči se svojemu jazu in postati del celote. Večini človeštva to ne gre zlahka od rok, kajti veliko duš ni pripravljenih odreči se svoji individualnosti. Želijo se oklepati nečesa, kar imajo za svoje »pravice« in delati prav tisto, kar hočejo delati, ne da bi pomislile na karkoli drugega. Če torej kdaj začutiš, da ti življenje ne teče prav in nisi v harmoniji s celoto, si vzemi čas in odkrij, kaj v tebi povzroča neskladnost. Nikoli ne išči grešnega kozla zunaj sebe. Ko boš spoznal, da jo povzroča nekaj v tebi, lahko to nemudoma popraviš.
18. DECEMBER
Prenehaj se naprezati in dopusti, da se stvari odvijajo same od sebe. Ne dopusti, da bi te omejevale in slepile skrbi, prepusti mi svoja bremena, tako da boš lahko svobodno izpolnjeval mojo voljo in stopal po mojih poteh. Ne morem te uporabiti, ko si ves zadrgnjen v sebi, ko zaradi dreves ne vidiš gozda. Torej se sprosti. Umiri se in premišljuj o čudežih življenja. Misli name. Odpri oči in me opazi povsod in se zahvaljuj. Ko me lahko prepoznaš v vsem, se tvoje srce tako napolni, da se moraš zahvaliti; hvaležnost kar prekipeva in se izliva ven. Ne moreš skriti srca, polnega ljubezni in hvaležnosti, saj odseva navzven, tako da ga vsi lahko vidijo. Ko si v stanju radosti in hvaležnosti, privlačiš druge. Vsi se radi družijo z dušo, ki prekipeva od ljubezni, kajti ljubezen privlači ljubezen.
19. DECEMBER
To je življenje dejanj, življenje sprememb. Naj v njem ne bo prostora za samozadovoljstvo, kajti ko si zadovoljen s seboj, zlahka zaideš v utirjenost, ki povzroča zastoj. Opraviti moraš svoje duhovno delo. Na svoj način moraš iskati. Uvidi, kje se moraš spremeniti, in nato stori kaj, da se boš spremenil. Če je sprememba neprijetna, je lažje, če jo hitreje izpelješ. Mnogo manj boleče je, če obvezo hitro strgaš z rane, namesto da bi jo počasi vlekel. Stori torej, kar veš, da moraš storiti, ne da bi še naprej zapravljal čas in razmišljal o tem. Brez omahovanja se poženi v novo in se zavedaj, da bo mnogo lepše od tistega, kar si pustil v starem. S spremembo pride polno in veličastno življenje. Ponujeno ti je. Vzemi ga in se zahvali zanj.