ODPIRANJE NOTRANJIH VRAT
15. OKTOBER
Živi in delaj, vendar se ne pozabi tudi igrati, zabavati in uživati v življenju. Vse mora biti uravnoteženo. Če preveč delaš, postaneš medel in nezanimiv. V vsem, kar počneš, najdi ravnotežje in odkril boš, kakšna radost je življenje. Potrebuješ raznolikost v življenju, zakaj ne bi torej poskusil napraviti nekaj novega in drugačnega; pa ne zato, ker bi te dolgočasilo delo, ki ga opravljaš, ali bi želel pobegniti od njega, pač pa zato, ker prepoznavaš svojo potrebo po spremembi. Ko boš to lahko storil brez vsakršnega občutka krivde, boš spoznal, da lahko delaš z novim gledanjem; še več, sposoben boš delati z resničnim užitkom. Kakšen smisel ima življenje, če ne moreš uživati in se zabavati pri vsem, česar se lotiš, pa naj temu rečeš delo ali igra?
16. OKTOBER
Naj tvoja ljubezen in sočutje zaobjameta vse; ne le tistih duš, ki te ljubijo, ampak tudi tiste, ki te sovražijo in kruto izrabljajo. Ko boš dvignil svojo zavest in ostal v tem stanju, boš sposoben gledati iz drugačne perspektive. Videl boš, da nimaš sovražnikov. Torej ne zakrkni svojega srca in ne vračaj milo za drago, ko se ti zdi, da je življenje zoper tebe. Zavedaj se in sprejmi, da sem s teboj, da te vodim in usmerjam, da je vse v najlepšem redu. Nato se sprosti in opazuj, kako ti vsaka situacija prinese samo najboljše. Ko boš pripravljen to storiti, boš lahko opazoval udejanjanje mojih čudežev, zavedajoč se, da jih sam ne bi mogel izpeljati. Bodi mi hvaležen in imej odprto srce.
17. OKTOBER
Vse je del popolne celote; vse, kar rečeš, storiš, misliš in čutiš, je njen del. Torej se v nobenem smislu ne omejuj, raje čuti, kako se spreminjaš in širiš ter sprejemaš vase več in več. Nikoli ne boš dosegel meja, ker jih ni. Življenje je neskončno in ti si del te neskončnosti. Nenehno širi svojo zavest. Kje je tvoj občutek za pustolovščino, ki omogoča, da se lahko neustrašno izpostaviš neznanemu? Življenje brez sprememb te ne bo pripeljalo nikamor in ne moreš upati, da bi se v njem duhovno razvijal. Želeti si moraš, da bi se pomaknil naprej, in ko se boš odločil to storiti, boš prejel pomoč od vseh strani. Prvi korak je vedno tvoj. Torej ne zapravljaj časa z obotavljanjem, ampak napravi prvi korak naprej in glej, kako se bodo čudeži dogajali v tvojem življenju.
Lep konec tedna vam želim, čeprav vremenska napoved ni obetavna. Bo pa zato več časa za mojčkanje.