Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ODPIRANJE NOTRANJIH VRAT

ODPIRANJE NOTRANJIH VRAT

22. OKTOBER

Za hip se ustavi v vsej svoji prezaposlenosti in poglej, kaj postavljaš na prvo mesto. Je to delo? Je življenje? So tvoje želje? Tvoja hotenja? Najprej poišči moje kraljestvo. Najdi neposreden stik z menoj in vse ti bo dano. Še ne veš, da tvoj spoj z menoj pomeni mnogo več kot vse drugo, saj iz tega stika izvira vse drugo? Opravi svojo nalogo in postavi prave stvari na prvo mesto. Ne moreš vleči vode iz vodnjaka, če nimaš vedra, ki ga potopiš v izvir in nato povlečeš navzgor. Nekaj moraš narediti; potruditi se moraš in opraviti svojo nalogo. Ne boš dobil vode, če boš stal ob vodnjaku in gledal vanj. Tako je tudi z duhovnim življenjem; postavanje in opazovanje drugih, ki so našli enost z mano, ti ne bosta nič pomagali. Vsaka duša mora sama iskati in najti.

23. OKTOBER

Če se znajdeš v situaciji, ki jo s težavo sprejmeš in ljubiš, vedno lahko kaj storiš, če hočeš; kajti, če se umiriš, utihneš in me poiščeš, bom obsijal situacijo s svetlobo resnice. Razodel ti bom, zakaj si, kjer si in zakaj delaš, kar delaš. Lahko si prepričan, da obstaja zelo dober razlog za to in da se moraš naučiti življenjsko pomembnih lekcij. Dokler ne spremeniš svoje naravnanosti in se ne naučiš situacije, v kateri si, ljudi, s katerimi si in svojega dela, boš prisiljen ostati v njej. Kakor hitro se boš teh lekcij naučil in resnično vzljubil, kar delaš, ter opravljal delo z vsem srcem, se boš pomaknil naprej na kaj drugega. Glej, kako ljubezen odpira vrata pred teboj.

24. OKTOBER

Če je bilo kaj prav in v redu včeraj, še ni rečeno, da bo tako tudi danes. Živeti moraš vsak dan posebej in v večnem zdaj; kajti ko boš to zmogel brez zadržkov in predsodkov, boš lahko sprejel spremembo brez odpora, življenje ti bo zlahka in gladko teklo. Veliko lažje je to reči kot storiti, posebno ko čutiš, da je že vse gladko potekalo in si globoko zasadil svoje korenine, ker ti je situacija dajala varnost. Naj tvoja varnost izvira iz mene in nikoli iz situacije, načrta, človeka ali dela; kajti jutri mogoče ne bo več tako, kot je danes. Jaz pa sem večno tu. Torej me poišči in se ničesar ne boj. Naj se dogajajo spremembe; vedi, da vsaka sprememba prinaša samo najboljše, da je vsaka nujno potrebna za rast in širjenje celote.

Upam, da bo napoved držala in bo čez vikend sonček. Komaj čakam, da grem spet v gozd in s hčerko nabereva jesenske plodove iz katerih pozimi ustvarjava.

New Report

Close