odpiranje vhodnih vrat na prstni odtis
Poznam primer, ko so s ključavnicami na kartice opremili poslovne prostore. Ko pa je zmanjkalo elektrike, se je vse odklenilo. Dobavitelj pravi, da zaradi varnosti in da je obvezno treba imeti rezervno UPS napajanje za ključavnice.
Tako da jaz bi rekel hvala, ampak ne hvala. Če ni potrebe po beleženju dostopov ali kaj podobnega, je navaden ključ še vedno zakon.
Mi jih imamo, na prstni odtis.
No, se nikoli problemov. Ko je sel strom je bilo vse ok. In ce ni stroma pac uporabis kljuc, ga itak vedno dobis zraven. Ce se urezes ni panike, itak das za vsako osebo 3 prstne odtise, tudi ce imas desno roko umazano pac odpres z levo, da ne unazes vse.
Nam je super, ni treba kljuca vec s sabo tovort, jaz ga sicer imam pri kljucih od avta, sam ga se nikol nisem rabla.
Koliko je bilo pa ne vem, je ze kaksno leto odkar smo kupil nova vrata. Poceni vrata niso bila, sam mi smo jih itak mogli menjat in pol smo vzel se ta sistem zraven.
In če ključa ne nosiš s sabo, kar je verjetno point teh vrat in zmanjka elektrike ravno, ko prideš domov? Al moraš za vsak slučaj vedno nosit s sabo še ključ? Nimajo kakega akumolatorja, tako kot alarmni sistemi?[/quote]
uff, ne vem ce imajo kaksen akumulator, jaz sem se vedno lepo notri prsla in se nisem prevec poglabljala v to, pri nas se skor ne more zgodit, da ne pridem notri in zato ni panike.
In da se vse poklopi, jaz grem ven brez kljuca, pridem nazaj in ravno takrat zmanjka elektrika, in jaz ne pridem do rezervnega kljuca. Ce se to zgodi grem pa nekam na kafe dokler me vrata spet notri spustijo. Pri mozu je bolj mozno, on sploh nima kljuca in ce se njemu to zgodi bi pa okol hise kaj delal, ni panike.
Samo nasa vrata niti slucajno niso bila sam 3000 eur, preceeej vec.
In če ključa ne nosiš s sabo, kar je verjetno point teh vrat in zmanjka elektrike ravno, ko prideš domov? Al moraš za vsak slučaj vedno nosit s sabo še ključ? Nimajo kakega akumolatorja, tako kot alarmni sistemi?[/quote]
Draga Lima, se mi zdi, da če nimaš ne ključa in ni štroma, si na čisto istem, kot če bi imela samo vrata s ključem ali napr. daljincem…. Se ti ne zdi? Ali deluje zadeva na štrom, ali na ključ – nekaj je pač treba imeti pri sebi, anede.
Ključ pač IMAŠ pri sebi, najbolje da na obesku od avta…. ali pač v torbi…. ;))
uff, ne vem ce imajo kaksen akumulator, jaz sem se vedno lepo notri prsla in se nisem prevec poglabljala v to, pri nas se skor ne more zgodit, da ne pridem notri in zato ni panike.
In da se vse poklopi, jaz grem ven brez kljuca, pridem nazaj in ravno takrat zmanjka elektrika, in jaz ne pridem do rezervnega kljuca. Ce se to zgodi grem pa nekam na kafe dokler me vrata spet notri spustijo. Pri mozu je bolj mozno, on sploh nima kljuca in ce se njemu to zgodi bi pa okol hise kaj delal, ni panike.
Samo nasa vrata niti slucajno niso bila sam 3000 eur, preceeej vec.[/quote]
in kje je point? kaj pa sedaj ko so bili eni cel teden brez. mi smo bilo dva dni pa smo blizu Lj..torej kaj fres na dopust v vasem primeru za cel teden?
Samo nasa vrata niti slucajno niso bila sam 3000 eur, preceeej vec.[/quote]
in kje je point? kaj pa sedaj ko so bili eni cel teden brez. mi smo bilo dva dni pa smo blizu Lj..torej kaj fres na dopust v vasem primeru za cel teden? :D[/quote]
Ne, na zalost ne. Na strehi imam soncne celice, ki mi strom proizvajajo in jaz bi ostala zunaj sam ponoci, nikakor cel teden. Ponoci pa nismo nikol vsi zdoma in bi pod oknom mozu podoknco zapela, da me pride iskat dol.
Eni ste ocitno proti takim vratom. Je ok, saj zato pa imamo moznost izbire. Jaz prej nisem mogla it brez kljuca ven, ker so se vrata zaklenila. Vedno sem rabila kljuc, tudi ce sem z otrokom zogo sla nabijat ven. Sedaj pa ne rabim vec in mi smo zadovoljni, to je pomembno a ne.
Ključavnica na prstni odtis je fajn zaradi komotnosti uporabnika. Je pa katastrofa po varnostni plati. Naši lopovi so še premalo izobraženi, zato večinoma ne poznajo enostavnosti vdora. So pa po naših krajih harali Romuni, pa brez probemov prišli v vse bajte s temi ključavnicami. Je vdor precej enostavnejši od vloma kvalitetne cilindrične ključavnice.