Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Odplačilo kredita v CHF?

Odplačilo kredita v CHF?

mp25 ali imaš morebitne prihranke v CHFjih? Bi se ti zdel tak korak smiseln?
Če je tako, potem ti je v interesu, da pade evro oz. CHF naraste na 1,15, kot si napovedoval zgoraj.
Po čem tako pogumno sklepaš, da bo evro šel tako nizko v primerjavi z CHF? Glede na PIIGS države??

CHF /€ (oz.ex. DEM) bo šel takoj po krizi, v letu ali dveh, nazaj na 1,6-1,7, kot je že bil

nekje pri vrhu te teme le mesec in pol nazaj sem videl tole:
[code]
Navedeno
“ta pameten”

Navedeno
mp25

Zdaj smo pa že blizu 1,42 .Trenutno EU/CHF 1,4359

Upam da bo Švicarska banka intervenirala.

Tako ti je to, ko se igraš z valutami na kreditu – zato je pametno ločiti ti dve zadevi – si si izračunal koliko si izgubil na tem?
Moja računica je še vedno pozitivna

Kredit 70.000eur sem vzel aprila 2007 po tečaju EUR/CHF 1,63
Delno poplačal oktobra 2007 35.000 eur po tečaju EUR/CHF 1,68 (samo s tem poplačilom sem profitiral 1750 eur)
Delno poplačal avgusta 2008 5000 eur po 1,64 (250 eur profita)
Ostalo so bili mesečni obroki (okoli 23.000eur) s povprečnim tečajem okoli 1,58 (izguba 1150 eur)
Ostalo mi je še 8000 eur .
Če ga sedaj poplačam imam (8000 po tečaju 1,43) 800 eur minusa

Če vse seštejem v primeru da ga sedaj poplačam nisem nič izgubil celo v plusu sem za 50 eur.
S tem da je bila obrestna mera v CHF nižja za 2% od kredita v EUR sem sigurno naredil bolje kot če bi ga takrat vzel v EUR.

Kot sem rekel pa pričakujem da bo intervenirala švicarska banka in ga ne bom poplačal dokler tečaj ne bo šel pod 1,42.
[/code]
Meni se tole zdi kot zdrs evropskega gospodarstva in kriza v EU je pač odraz tega kar se dogaja na finančnih borzah. moje neuko mnenje je da bo tečaj EU naprem ne samo franku temveč tudi drugim valutam še naprej v padcu.

[/quote]

2027 ?

Jaz sem mnenja da bomo v 2011 videli tečaj pod 1,20

Že 1,2488

V slabih 15 mesecih je CHF zrasel iz 1,42 na 1,24, pomeni da je pridobival v povprečju 0,012
Glede na to da evropsko gospodarstvo na eni strani baje raste na drugi pa tone in če vzamem polovično padanje za naslednje dve leti (prej se nebo popravilo nič vsaj takšno je moje osebno mnenje) bo CHF imel vrednost pod 1,1 če bomo imeli srečo lahko pa se kaj hitro zgodi da bo razmerje 1:1
Nisem finančnik poskušam pa gledati realno.
Povdarjam to so samo moje ocene in moje osebno neuko mnenje.

Resnično se bojim ker imam stanovanjski kredit in to velik v CHF na 20 let, da ne pride na 1:1 ker ko sem ga jemal je bilo 1:1,56 in sem že sedaj dolžan po 4 letih 10% več! Groza me je!!!

Če te je tako groza zamenjaj in tega strahu ne bo več.

1,2408
Tako kot sem napovedal . naslednja meja je 1,21 in nato 1,16.

1,228

1,195

kakšni so pa stroški oz. kaj je potrebno narediti, če želim zamenjat kredit iz CHF v EUR?

In kaj so ti rekli v banki ali misliš da tukaj več vemo kaj piše v tvoji pogodbi? Lahko pa jo skeniraš, pa jo bomo namesto tebe prebrali.

V financah je dober članek na to temo.

Skratka razen tega, da smo se zajebal (kar že vemo) se da iz njega razbrat, da morajo kredite poplačat predvsem tisti, ki jih imajo še za več kot 10 let. To je sicer obratna logika o kateri je tu že tekla debata. Mnenje nekaterih je bilo, da tisti z dolgoročnimi krediti naj ne skrbijo preveč. Pa žal ni tako. edina svetla točka napovedi je ta, da naj bi se ob trenutni situaciji (neupoštevajoč razne Grčije, Španije, Italije……itd) kurs prihodnjo pomlad nekako vrnil na 1,3 in takrat je naša zadnja šansa.
Večina, ki je jemala kredite v času 2006 – 2007 ima zdaj glavnico tolikšno, da je vprašljivo, če so kreditno sposobni ta znesek odplačevati v Evrih. Ko pa bo zrasel še LIBOR, pa bo težava še v CHF.
Skratka, kaj naj še rečem!?

AT LEAST LIVE SUCKS FOR FREE!!!

1,1854
Glede na tehnično analizo se zna tečaj pri 1,16 malo obrnit in se dvignit tja do 1,24. Samo dolgoročno gledano je euro v padajočem trendu.
Če ba bodo slabe novice za euro potem pa gre še nižje od 1,15

Zanima me naslednje.
Hypo je v zlatih časih CHF kreditov veselo prodajala te kredite z neko klavzulo da lahko kreditojemalci enostavno CHF kredit spremenijo v EUR.
Kakšne so izkušnje? a to deluje?
Verjetno so sedaj ravno pravi časi da se ta njihova klavzula izkaže v praksi.

Pri dvovalutnih kreditih to sploh ni problem. mislim da stane 100 eur.
Problem postane če je glavnica previsoka , potem lahko zahtevajo dodatna zavarovanja.
Npr.
kredit 120.000eur (v chf) Hypo banka – dvovalutni.
Začetek 2007 trajanje 25 let
Nakup nepremičnine vredne 130.000 eur.

Do danes je oseba plačala okoli 20.000eur z vsakomesečnimi obroki.
Trenutno je dolžna okoli 140.000 eur (glavnica je narasla za 30%)
Cena nepremičnine je samo še 110.000 eur.
Torej banka mu kredita ne bo zamenjala ampak bo še terjala dodatno zavarovanje
To se bo začelo dogajat..

Ali se splača še vedno zamenjati EURE v CHF? Kaj menite o Hrvaški kuni?

Preberite vse zgornje poste pa boste dobili odgovor glede menjave v CHF.
Kar se tiče hrvaške kune je pa to umetno napihnjena vrednost – eksotična valuta kjer je tveganje veliko.

1,17

Kaj pa se je zgodilo danes? 1,15 🙁
mp25, meniš, da to pomeni pomik proti 1,0?

Če bi kdo to vedel bi danes vložil miljon in bi pokasiral teh 15%….cvse so samo ugibanja…zato pa se s temi stvarmi ni za igrat.

1,15 je bilo že danes.
Mislim da se bo tečaj sedaj malo pobral lahko celo do 1,23.
Kaj bo pa potem so pa res samo ugibanja.
Če pa gre tečaj pod 1,15potem pa bo šlo še precej nižje lahko tudi na 1:1 sploh če se zgodba Grčije ponovi pri Irski,Španiji…

Grčija je v bankrotu rešitve ni, ker so v osnovi vsak dan več dolžni. Edina rešitev za njih bo da se odrečejo euro in grejo nazaj na drahmo. Tako lahko brez težav devalvirajo svojo valuto in znižajo plače in penzije vsem brez kakršnihkoli protestov. Nemške in francoske banke se pa obrišejo pod nosom za svoj denar.(tudi mi)

Mislim dolgoročno da za evro ni več rešitve, da se samo odlaša neizogibno. Ponovno bodo marke,tolarji..

mp25, pravi frajer si v točnem napovedovanju
…zanima kaj se bo zgodilo s CHF v obdobju 1 leta?
…in kaj bi ti storil, če bi imel danes kredit v CHF?

New Report

Close