ODPOKLICI HRANE
Moja mama si lepo skuha kosilo, ga poje in začne halucinirati. Zaradi tega pokličemo zdravnika, ta jo nafila z bog ve čem, saj ne nobeden ne ve, da je zadeta, doživi infarkt in umre. Ali pa jo dajo na psihiatrijo.
Dajte si pogledat koliko je odpoklicev hrane, za katero sploh ne veš, da je karkoli narobe z njo.
Hrano od pokličejo zaradi različnih vzrokov, ni da ni: salmonela, listeria, kovinski delci, plastični delci, alkaloidi, plesni, policiklični ogljikovodiki,…
Pa večina folka sploh ne ve za odpoklic. Niti v trgovinah, kjer so kupili izdelke nimajo teh odpoklicev (s sliko in vsemi podatki), vsaj nekje na vidnem mestu obešeno.
Strinjam se, tole objavljanje v medijih, povrhu še kakih levih, je popolnoma brez veze. Največkrat celo samo z novičko, brez fotografije, da ja ne bi bil izdelek prepoznaven.
To bi moralo biti objavljeno na oglasnih deskah vsake trgovine in redno posodobljeno.
Pa saj vidiš, kako je bilo s crkovino. Najprej so počakali na konec piknik sezone, in šele potem spregovorili o tem.
Trgovine ne morejo vedeti za odpoklic, če jih ne obvesti dobavitelj. Razen, če bi kdo spremljal obvestila, veliko jih je tudi za ostalo blago.
Velikokrat gre za vzorčenje s strani pristojnih služb. Po opravljenih analizah lastnik blaga dobi laboratorijski izvid. V primeru neustreznih analiz, je dolžan umakniti blago s polic.