odpoved agencijskega delavca!
Pozdrav !
Morda ve, kako so urejeni odpovedni roki agencijskih delavcev s strani podjetja kampr je bil napoten na delo?
Ima kdo podobne izkusnje?
Delal sem namrec pri podjetju, kjer sem bil zaposlen za nedolocen cas prek Adecco agencije. Danes pa sok, klic iz agencije da v pon. naj ne hodim na delo, saj sem po njihovo visek. V pon. moram na agencijo in nato na cakanje?!
Gnila drzava, kjer clovek ni clovek!
sej je logično, ni dela si doma j…i ga sej si preko agencije in tu te lahko takoj odjavijo!!! Ni tu odpovednih rokov si pa nisi več….
Hja kar tako kot si napisal gnila država in nisi človek v njej!
Drugače pa garač – btw kaj je ta nick eno samo roganje človeku v glavo? Malo se spusti na zemljo, lahko si garač danes, jutri pa berač. Zato smo kjer smo, ker si med sabo ne znamo pomagatt.
in ne nič ni logično, oz. nebi smelo biti. Agencije so strup za delavce, ki so pridni in bi delali. Sram je lahko pristojne, da ne ukinijo tega sranja ali pa jim ne predpišejo takšnih pravic, ,ki jih imajo tudi ostali delavci. Slej ko prej bomo vsi zbežali ven iz Slovenije. Naj propade država pa bo za vse najboljše.
Adijopamet ne znam ti pomagat, lahko le rečem, da imajo te agencije in podjetja velike mučke. Jih poznam kar nekaj ki so enkrat zaposleni, enkrat jih odpustijo, pa jih čez nekaj časa zopet dajo notri. Vse samo da ljudi zasužnijo in da si ne morejo nič ustvarit v življenju, ker kot vidiš se lahko za službo bojiš vsak dan. Upam, da čimprej najdeš kaj drugega – boljšega! Podjetje pa prijavi na inšpektorat za delo oz. se pozanimaj kaj in kako. Morda še tu kdo ve, kaj o tem
lp,
Pozdravljeni!
16.3.2020 smo zaprli trgovino zaradi epidemije oz karantene.
V tem casu so nas dali na cakanje kjer sem tudi od agencije adecco podpisala da prejemam 80% place v casu cakanja na delo. Danes pa me klicejo iz podjetja da prekinjejo sodelovanje in da naj se prijavimo na zavod. Ko se pa vse skupaj konca nas pa ponovno poklicejo in bomo ponovno priceli z delom.
Ima kdo izkusnje z tem? Glede na to da sem ze podpisala da sem na cakanju in da prejemam 80% place? Sedaj pa kar odpoved…
Nekaj je čakanje na delo na domu, nakej pa odpoved. Odpoved (predvidoma iz poslovnega razloga) ti mora biti vročena pisno. Ne morejo te samo poklicati in reči, da ti prekinjajo sodelovanje. Če te zanima je postopek tule https://www.informiran.si/portal.aspx?content=redna-odpoved#poslovni
Forum je zaprt za komentiranje.