Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved ali sprememba delovnega mesta

odpoved ali sprememba delovnega mesta

Pozdravljeni. V podjetju sem zaposlen 12 let za nedoločen čas. V pogodbi imam 3 mesečni odpovedni rok. Direktor mi je iz poslovnih razlogov ponudil bistveno slabše delovno mesto in zaradi tega približno polovico nižjo plačo. Druga opcija, ki mi jo ponuja je takojšnja sporazumna prekinitev dela. V tem primeru mi ponuja 2 mesečno odpravnino. Istočasno pa mi ponuja še dodatne 3 plače, da ne grem h konkurenci. Imam tudi še 20 dni letošnjega dopusta. Kaj lahko naredi po zakonu? In kaj lahko jaz zahtevam? Novega delovnega mesta ne morem sprejeti, ker je bistveno slabše. In tudi plača je veliko nižja.
Hvala za odgovor.

Še to: če zavrnem ponujeno slabše delovno mesto, jaz pa ne pristanem na sporazumni odhod, me bo verjetno odpustil. Ali mi potem pripada nadomestilo na zavodu za zaposlovanje?

A tu ta strokovnjak, ki naj bi odgovarjal, stavka?

Pozdravljeni,
Po zaključku porodniškega dopusta dobim odpoved po 12 letih dela. Slisala sem, da dobis pravico do 3. Leta starosti prejemati 70% osnovne place v tem primeru. Zanima me , če je temu tako tudi če imam svoj d.o.o katerega sem lastnik. ? Kaj pa če bi bila tudi direktor? Vendar v svojem doo- ju nisem zaposlena.?
Hvala za odgovore?
Srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close