Odpoved in dopust
Lp nameravam dati odpoved sedanjemu delodajalcu, ampak prihodnji teden pričnem z dopustom in ce dam odpoved pred dopustom mi pripada sorazmerni del dopusta do avgusta ane? In tudi stari dopust sem ze letos apomladi pokoristil. Ali se sesteva tudi stari dopust.. Imam namrec 32 dni. Sorazmerje je 2.66 dneva na mesec, pokoristil sem 5 dni novega dopusta ze do sedaj… Glavni dopust bi koristil sedaj 12 dni z sobotami ker imamo 6 dnevne delavnike
Pac gre se zato da mi ne bi kaj komplicirali, da ne morem na dopust sedaj it.. To me zanima.
Seveda, pripada ti sorazmerni dopust, ki ti ga mora delodajalec omogočiti, da ga izkoristiš. če bi bilo to nemogoče zaradi potreb delodajalca, pa ti pripada ustrezna odškodnina. https://www.informiran.si/portal.aspx?content=izraba-dopusta
Hvala za odg.. Ne dopust imam dolocen.. Zacnem naslednji teden, samo oac ce dam odpoved pred dopustom da mi ne bi kj sral z dopustom da ne morem it.
Dopust se izrablja sporazumno in skladno z dogovorom. Ali bo delodajalec “kompliciral glede dopusta” je težko reči. Pripada ti sorazmerni del dopusta, ki ga delodajalec mora pustiti, da ga koristiš. Koliko dni je točno, je težko reči. Preračunaš lahko sam: 2,66 x št. (polnih) mesecev zaposlitve v 2020. V to obdobje se šteje tudi odpovedni rok.
Forum je zaprt za komentiranje.