odpoved in nova pogodba o zaposlitvi
Pozdravljeni!
Zaposlena sem na osnovni šoli za čas nadomeščanja porodniške, ki se mi izteče naslednje leto konec marca. Zaradi menjave delovnega mesta s septembrom mi morajo tako ali tako dati novo pogodbo o zaposlitvi. Sedaj pa so mi ponudili možnost, da mi dajo novo pogodbo o zaposlitvi s katero bi bila zaposlena celo šolsko leto (do junija), (ta pogodba je verjetno potem veljavna šele s septembrom) vendar bi v tem primeru morala jaz sedaj (avgusta) dati odpoved, oni pa mi ponudijo zaposlitev za celo šolsko leto. Moje vprašanje je, zakaj moram jaz dati odpoved? Ali ni tako, da mi dajo samo novo pogodbo?
Hvala za odgovore!
Lp
Lea
Včasih ni, ker birokratsko ne gre čez.
Naj ti najprej dajo pogodbo za podpisat, potem pa ti podpiši odpoved.
Jaz se z Leo strinjam, oboje je možno urediti na isti dan. Najprej podpišite novo pogodbo, v njej naj definirajo datum nastopa dela, ki je lahko kasnejši od datuma pogodbe (pazi, da v pogodbi piše, da le-ta vstopi v veljavo z dnem podpisa obeh pogodbenih strani), nato pa jim vroči odpoved za sedanjo pogodbo, datirano na isti dan, kot je datum podpisa (in s tem veljavnosti) nove pogodbe.
S tem se boš zavarovala, delodajalcu pa mora itak biti vseeno, če ti je sam ponudil novo pogodbo v podpis. Nikakor pa ne pristani najprej na odpoved in nato na novo pogodbo, ker te morda ne bo. Razen, če tako slepo zaupaš. Jaz na tvojem mestu ne bi, ker pravne posledice enostranske odpovedi delovnega razmerja nosiš zgolj ti, v sami odpovedi pa tudi nima nobenega pravnega učinka morebitna navedba, da pogodbo razveljavljaš zaradi sklenitve nove pogodbe.
Bodi tudi pozorna na to, da v odpovedi napišeš, da gre za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.
Forum je zaprt za komentiranje.