odpoved in odpovedni rok
Pozdravljeni, znašla sem se v zame čisto novi situaciji in me zanimjo izkušnje tistih ki ste dali to že skozi. Namrec:
Z dnem 11.3. sem delodajalcu predložila pisno odpoved ( v odpovedi je pisalo da ta in ta oseba, stanujoč_______ , daje z dnem 11.3. odpoved z delovnega mesta_____, datum, kraj, podpis). V pogodbi za DČ je napisano da je odpovedni rok s strani delavca 30dni ali pa 3 dni če je iz krivdnih razlogov (prav tako s strani delodajalca).
V ponedeljek 14.3. ga zjutraj obvestila da se ne počutim dobro, nasledni dan pa še kaj so pokazali lab.izvidi in mnenje zdravnice, ki me je dala na bolniško. Naj povem da so odnosi grozni, drugega kot dretja sploh ne poznajo,itd. Danes me pa kličejo iz firme in mi pravi da so me oni odjavili z 11.3., da so pač tako zastopili mojo odpoved. Čeprav sem z osebo, ki sem ji dala odpoved v roke (in je ena izmed 3 vodilnih, nima pa čez zaposlitev) govorili o tem da je odpovedni rok 30dni.
Imajo zakonsko podlago za to ali ne?
Najprej pojdi na ZZZS preveriti, če so te res odjavili, pridobi izpisek. Če so te, moraš za vsak primer najkasneje do 12.4.2016 vložiti tožbo na delovno sodišče. Če nisi član sindikata ali če nimaš denarja za odvetnika, zaprosi za BPP na delovnem sodišču.
Forum je zaprt za komentiranje.