odpoved in zavod
Pozdravljeni!
Nahajam se v odpovednem roku, ki mi potece konec januarja. Imam 20 let delovne dobe in leta 1991 sem ze izkoristila 9 mesec zavoda, ker sem bila odpuscena kot teh.visek. Leta 1993 sem izkoristila 3 mesece zavoda, prav tako kot presezni delavec. Zanima me, koliko mesec zavoda mi zdaj pripada, glede na skupno delovno dobo, ki jo imam.
Lep pozdrav!
Če ste v navedenih letih nadomestilo izkoristili v celoti, potem se vam čas zaposlitve pred zadnjim prejemanjem nadomestila ne šteje v čas zavarovanja. V tem primeru boste torej imeli pravico do 6 mesecev (za zavarovanje od 5-15 let, ker je od takrat pač minilo 11 let). Za natančnejši izračun pa se obrnite na zavod za zaposlovanje.
Lp pozdrav,
Katarina
Hvala za odgovor. Rada bi vedela, kaj je za delavca boljse, ali hodi na delo ves cas odpovednega roka,(konkretno pri meni 45 dni) ali ostane doma in si pusti izplacati bruto placo za vse te dni + odpravnino.
Ce mi izplacajo bruto placo za 45 dni, ali moram sama placati prispevke in v kaksnem znesku? Je mozno placati najnizje?
Hvala za odgovor!
Ponti
Tudi delavec v odpovednem roku je še vedno delavec, se pravi da mora izpolnjevati svoje obveznosti – torej hoditi na delo. Če pa imate v mislih odškodnino namesto odpovednega roka, vam jo bo delodajalec izplačal v bruto znesku, le na zavod se boste prijavili 45 dni prej in boste pač zavarovani kot brezposlena oseba.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.