odpoved iz poslovnih razlogov med bolniško, mobing
Pozdravljeni, ali je možen ta scenarij?
Zaradi zdravstvenih razlogov sem dne 25.09.2017 odšel na bolniško za 30 dni, kar sem tudi obvestil delodajalca, 26.09. so me že vprašali, koliko časa mislim ostati na bolniški in groziti da bom dobil odpoved iz poslovnih razlogov….sredi prejšnjega tedna 4.10. so me klicali, da naj pridem v službo, med bolniško podpisati odpoved. Sem jim rekel, da ne, da se bomo o tem pogovarjali, ko pridem nazaj na delo. Nato so me klicali vsak dan, nisem več dvigoval (pustmo to, da te med bolniško ne smejo gnjaviti non stop Včeraj mi pa pošljejo še sms: da mi hočejo izplačat neizkoriščen dopust po poteku odpovednega roka….odpoved so mi takoj naslednji dan poslali priporočeno po pošti. odpovednega roka imam pa en mesec. Neizkoriščenega dopusta pa 17 dni. Jaz si zadevo tolmačim tako, da ko pridem iz bolniške mi dajo odpoved, potem znotraj enomesečnega odpovednega roka izkoristim še dopust. Imam prav? Kako mi lahko odpovedni rok teče, če odpovedi sploh nisem prejel? LP Mislim, da se me hočejo čimprej odpustiti, da lahko na mesto mene zaposlijo drugega. Btw, zaposlen za nedoločen čas.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.