Odpoved iz poslovnih razlogov
Po daljsem bolniskem stalezu sem se vrnila v sluzbo. Delodajalec mi je prvi dan izročil obvestilo o nameravani redni odpovedi iz poslovnih razlogov in me poslal domov. Obvestil me je še, da v kratkem lahko po pošti pričakujem redno odpoved.
Zanima me naslednje:
– kdaj mi lahko prekine delovno razmerje (lanskoletnega dopusta nisem izkoristila zaradi bolniškega staleža)
– ali mora upoštevati odpovedni rok in moj lanskoletni dopust
– ali je to obvestilo dovolj upravičeno da ostanem doma
Dolzan mi je ostal še regres za pretekli dve leti. Kako naj to izterjam? Ali mora to biti omenjeno v odpovedi – da še ima obveznosti do mene?
Mateja
Delovno razmerje preneha po izteku odpovednega roka; v tem času pa je možno izkoristiti tudi pripadajoči letni dopust. Odpovedni rok je seveda treba spoštovati, dopust iz lanskega leta pa je pod določenimi pogoji možno izkoristiti do 30.6. letos v celoti. Delodajalec vam lahko odredi, da ostanete doma, vendat vam mora za ta čas izplačevati 100% nadomestilo plače. Regres zahtevajte najprej s pisnim zahtevkom, naslovljenim na delodajalca, kasneje se lahko obrnete tudi na inšpekcijo za delo. Vse njegove obveznosti do vas morajo biti poravnane pred prenehanjem delovnega razmerja.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.