odpoved med porodnisko
Spostovani!
Trenutno sem v porodniskem stalezu (6.mesec). Pred mesecem sem iz sluzbe dobila dopis o “nameravani odpovedi delovnega razmerja).
Pogledala sem ze ZDR, vendar me zanima naslednje:
Porodniska se mi iztece marca, odpovedni rok imam 3 mesece.
Kaj mi je storiti v času odpovednega roka?
V organizaciji sem delala manj kot pet let, vendar zaradi lastnikovih financnih tezav sem bila zaposlena v dveh njegovih firmah (d.o.o.-jih).
V prvem podjetju 2 leti, v drugem tri.
Vem, da mi tudi pripada odpravnina, vendar me zanima kako se sedaj obracuna glede na to, da sem bila zavedena v 2 podjetjih. Ali mi odpravnina pripada avtomatsko, ali se moram zanjo “pogajati”?
Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Alja
Delodajalec ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti ter ves čas, ko doji otroka, in staršem v času, ko izrabljajo starševski dopust. V vašem primeru vam bo torej delodajalec lahko odpovedal pogodbo o zaposlitvi šele potem, ko se boste vrnili, in šele takrat vam bo tudi začel teči odpovedni rok. Odpravnina pripada vsakemu delavcu, ki mu je bila odpovedana pogodba o zaposlitvi iz poslovnih razlogov ali iz razloga nesposobnosti, če je bil pri delodajalcu zaposlen vsaj eno leto. Če gre v vašem primeru za dva različna delodajalca, boste dobili odpravnino za tri leta zaposlitve pri tistem delodajalcu, ki vam bo odpovedal pogodbo, razen če je bila prva d.o.o. pravni prednik zdajšnje. V tem primeru vam gre odpravnina za vseh pet let.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.