Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odpoved očetu in odpoved dediščini.Kaj narediti in kako?

Odpoved očetu in odpoved dediščini.Kaj narediti in kako?

Rad bi se odpovedal dediščini iz očetovega naslova.Posledično temu bi se rad odpovedal tudi njemu.Kaj mi je narediti?Nikdar ni skrbel za mene,zakaj bi jaz ,sedaj na njegova stara leta moral skrbeti zanj.Na katero institucijo se naj obrnem,da bo to urejeno z najmanjšimi stroški in v čim krajšem času?

Spoštovani,

v skladu z Zakonom o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je polnoletni otrok dolžan po svojih zmožnostih preživljati svoje starše, če ti nimajo dovolj sredstev za življenje in si jih ne morejo pridobiti. Polnoletni otrok ni dolžan preživljati tistega od staršev, ki iz neopravičenih razlogov ni izpolnjeval preživninskih obveznosti do njega. Predlagamo, da se o tem pozanimate še na CSD.

Odpoved dedovanju, ki še ni uvedeno, nima pravnega učinka. Izjemoma se lahko potomec, ki sme samostojno razpolagati s svojimi pravicami, v sporazumu s prednikom odpove dediščini, ki bi mu šla po prednikovi smrti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close