Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved pogodbe – datum

odpoved pogodbe – datum

Spoštovani!
Želim samo preveriti, da ne bom kaj narobe napisala.
Če začnem z delom v novi službi npr. 5.10.2016, ali to pomeni, da v odpoved pogodbe napišem, da jo odpovedujem z dnem 5.10.2016?
Torej zanima me, ali se v odpoved napišem kot datum odpovedi tisti prvi dan, ko se začne delati pri drugem delodajalcu, ali pa se mogoče kot datum odpovedi napiše zadnji dan, ko se še dela pri “starem” delodajalcu?
Hvala.
Lep pozdrav.

zdravo.
pri odpovedi je pomembno, koliko imate odpovednega roka. Če začnete z delom v novi službi z 05.10.2016 morate dati odpoved tako, da se vam delovno razmerje pri zdajšnjem delodajalcu izteče 04.10.2016.

Če imate npr. 30 dnevni odpovedni rok, morate dati odpoved 04.09.2016, ker se odpoved začne šteti naslednji dan po vročitvi. V tem primeru je 04.10.. vaš zadnji delovni dan pri zdajšnjem delodajalcu.

lp.
b.

Pozdravljen!
Ta datum sem dala samo kot primer in očitno me niste dobro razumeli.
Če želi oseba v pogodbi napisati stavek : Pogodbo o zaposlitvi odpovedujem z dnem_________. Kateri datum napiše v tem stavku.
Če oseba ne želi šteti datumov in dati odpoved točno 30 dni pred odpovedjo, ampak bi oseba dala odpoved že prej npr. 40 dni prej. Saj menda ni prepovedano dati odpoved npr. 40 dni prej. Ali pa se motim?
lp

Prepovedano ni, je pa možno, da bo delodajalec od takrat štel odpovedni rok. Ti dogovori so predvsem odvisno od delodajalca in njegove fleksibilnosti.

Datum prenehanja zaposlitve pri sedanjem delodajalcu mora biti en dan prej kot se začne delo pri novem delodajalcu, torej se datuma ne smeta prekrivati, kot ni pametno, da je vmes kak dan “lufta”. V predlaganem primeru se torej preneha 4. 10., pri novem pa začne 5. 10.

Če je odpovedni rok dejansko 30 dni, bi bilo najbolje vročiti odpoved tako, da se 30. dan izteče na en dan pred začetkom nove službe, ne pa prej, da se ne bi zgodilo kaj nepredvidenega.

Pozdravljeni!
vse glede odpovedi delovnega razmerja mi je jasno. Zanima me samo kaj storiti v primeru da bi odpoved moral dati na soboto, da bi se izslo z ze vnaprej dogovorjenim datumom nove pogodbe? Ob predpostavki da ljudi katerim se vlozi odpoved v soboto ni na delovnih mestih.
Hvala za odgovor!

Odpoved se vroča v prostorih delodajalca, priporočeno s povratnico. Pošto prevzemajo v soboto? Če da, lahko pošljete po pošti.

Želite dati (vročiti) odpoved v soboto, zato, da bo v nedeljo začel teči odpovedni rok. Javite mi prosim datumsko, kako ste si to izračunali (koliko imate odpovednega roka, kdaj začnete pri novem delodajalcu).

Če ne bo šlo drugače, poskusite z delodajalcem skleniti sporazum, da bo odpovedi rok krajši.

Načeloma naj bi nastopila na novem delovnem mestu 1.1.2019. Se pravi bi morala biti odpoved vrocena 1.12., da zacne 2.2.teci odpovedni rok,30 dni. Poste ne prevzemajo ob sobotah, vsaj mislim da ne. Nekako se na to ne morem zanesti.
Hvala za odgovor.

Potem je tako kot pravite. Odpovedi rok začne teči naslednji dan po vročitvi.

Dogovorite se z delodajalcem za skrajšanje odpovednega roka ali pa sklenite sporazumno prenehanje na dan 31.12. (tako bo delodajalec ščiten, da ne boste zahtevali povračila za zmanjšanje odpovednega roka). Če ne bo šlo tako, poskusite v odpoved zapisati, da “jo podajate z dne 01.12., kar pomeni, da odpovedni rok začne teči 02.12. in se izteče 31.12., ki je zadnji dan vaše zaposlitve”.

Zahvaljujem se vam za pomoc.

Lep dan!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close