Odpoved pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas (poslovni razlog), bolniška in nosečnost
Spoštovani,
julija sem prejela odpoved pogodbe o zaposlitvi, na samo odpoved sem se pritožila na Komisijo iz delovnega razmerja, katera je o moji pritožbi odločila ta teden (sicer mesec prepozno, tako da je že začel teči molk organa in sem vložila že tožbo po odvetniku). Torej, ko prejmem jaz oz moj odvetnik le to odločitev v roke, se mi začne šteti odpovedni rok. Odpovedni rok imam 3 mesece. Sedaj sem na bolniški, ker se delodajalca res bojim in ker sem v postopku umetne oploditve.
Ta teden mi je poslal na službeni mail, da mi misli preusmerit moj službeni mail na splošni službeni mail. Odgovorila sem mu, da če bo to naredil, da ga bom primorana prijaviti, ker se pač tega ne sme. Odgovor je bil: vam bom pač ukinil mail. Naslednji dan (ali pa še isti predvidevam) je bil moj mail ukinjen.
Ali je to možno? Lahko to naredi?
Sedaj me strašno skrbi, da sploh ne bo upošteval 3 mesečnega odpovednega roka in me bo kar odjavil iz vseh zavarovanj in prekinil delovno razmerje, jaz pa ne bom vedela in ker sem predvidoma noseča, se lahko zgodi, da na kakšnem pregledu doživim šok. Zanima me ali to lahko naredi? Brez mojega soglasja?
Hvala
Si pač izgubila službo. Nisi prva, nisi zadnja, ni konec sveta. Jasno, da ti delodajalec lahko službeni email zapre. Če te bo pa slučajno predčasno odjavil iz obveznih zavarovanj ali pa, če je odpoved nezakonita, to bo pa itak uredil odvetnik na sodišču.
Forum je zaprt za komentiranje.