odpoved pogodbe za določen čas
Par dni nazaj sem podpisala pogodbo za xy zaposlitev. Zdaj več tam nočem biti, ker sem bila zavedena, da bom opravljala zaposlitev v podobnem poklicu, za katero sem usposobljena na nižji stopnji izobrazbe. Moja končna izobrazba je VII/1. Zdaj sem ugotovila da morajo delavci čistiti tudi stranišča in pomivati okna. Garderobe si moramo deliti tako moški kot ženske. Vzdušje je porazno. Ko sem podpisovala pogodbo, za to nisem vedela.. Zanima me kako naj elegantno odpovem pogodbo o zaposlitvi za 12 mesecev (poskusna doba 3 mesece), da vseeno dobim možnost pridobitve socialnih transferjev, saj sem pred zaposlitvijo imela denarno pomoč, potem ko sem se zaposlila, pa sem CSD obvestila o nastali spremembi. Ali lahko smatrajo odpoved pogodbe iz krivdnih razlogov? Na koga se naj obrnem, da sem bila zavedena? V ponedeljek nameravam pogodbo odpovedati – sporazumno ali redno – vseeno. Ali bi lahko kako izpodbijala odločbo po ZUP-u, v kolikor mi zavrnejo DSP iz krivdnih razlogov.
A maš čiščenje v pogodbi?
A maš “druga dela po navodilih nadrejenega” v pogodbi? To skoraj vedno napišejo, ampak pisalo naj bi pa tudi, kaj je bistveno oz. kaj obsega večino dela. Ne morejo biti “druga dela” večino časa po moje
Forum je zaprt za komentiranje.