Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved službe na mestu?

odpoved službe na mestu?

Dober dan!
Mož odhaja na 2-letno podoktorsko izobraževanje v ZDA. Z 20-mesečnim sinom ga bova spremljala. Jaz sem aprila po 3 letih zaposlitve za določen čas, dobila pogodbo za nedoločen čas. In zdaj sem morala dati odpoved. Pred tem sem si sicer prebrala zakon o delovnih razmerjih, kjer o problemu ni nič natančno napisanega in se pozanimala pri pravnih svetovalcih SVIZ-a (zaposlena sem v strokovno-raziskovalni ustanovi), kjer so mi dejali, da je obdržanje zaposlitve odvisno od mojega šefa.
No, kakorkoli, mojo odpoved že imajo, me pa zanima kaj pravite vi?!
Pa mogoče še podatek, da če bi mož izobraževanje zavrnil, bi zelo verjetno ostal brez službe.
Lep pozdrav in hvala za odgovor
U.

Prejšnja delovna zakonodaja je vsebovala člen, da se zakoncu delavca, ki je bil poslan v diplomatsko predstavništvo ali na delo v tujino, zagotovi pravica do vrnitve.

Take določbe v novi zakonodaji ni več, kar je pravzaprav za našo novo družbeno danost kar razumljivo: delodajalca nič ne zanima, kakšne karierne načrte ima zakonec njegovega delavca oz. delavke, in težko bi mu bilo v današnjih razmerah naložiti, da mora delovno mesto prihraniti zanj. Tako da je res edina možnost dogovor ali pa odpoved in potem ponovno kandidiranje po vrnitvi.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close