Odpoved v službi
Zanima me kako se to dejansko izvede? Jo osebno izročiti svojemu šefu ali je boljše če jo priporočeno pošljem na kadrovsko (ali mogoče kar oboje)? Zanima me zaradi tega, ker v primeru, da jo izročim svojemu šefu – kako v tem primeru dokažem, da sem jo izročila na točno tisti dan in ne npr. 1 teden kasneje (kar je pomembno zaradi odpovednega roka in prenehanja delovnega razmerja)? Mogoče dobim kakšno potrdilo?
Jaz bi jo na tvojem mestu izročila v kadrovsko službo, obdržala bi kopijo odpovedi, na katero ti kadrovska služba potrdi prejem in napiše datum.
To iz formalnih razlogov, vsekakor pa en izvod odpovedi izroči tudi šefu oz. mu zanjo vsaj povej, ker je zelo nekorektno, da bi to izvedel od kadrovske namesto od tebe.
Ni tako hudo, kot izgleda.
Če neseš šefu (ker nimate kadrovske) osebno ali predaš tajništvu, lepo zahtevaj naj ti podpiše prejem (in datum prejema) na kopijo tvoje odpovedi.
Če neseš osebno v kadrovsko, ti bodo tudi potrdili prejem na tvojo kopijo. Če pošlješ po pošti, naredi priporočeno, in tako boš imela dokaz, da si poslala toliko dni prej….