Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Odpoved

Odpoved

Prosim, ce mi lahko pomagate. Od aprila 2014 sem zaposlen pri podjetju za dolocen cas. V vsem tem casu so mi pogodbo veckrat podaljsali. Letos aprila mi je potekla pogodba za dolocen cas in dobil sem pogodbo za nedolocen cas. Izvedel sem nepricakovano, da firma zapira svoja vrata, kar pomeni, da ne bom upravicen niti do odpravnine, niti do nadomestila na zavodu! Cist sem obupan 🙁 Kaj narediti?

In zakaj ne ?
In kje to piše ?

ce ni tud vojska ne more vzet

In zakaj ne ?
In kje to piše ?[/quote]

“Prav tako delavcu ne pripada odpravina:

– ce delodajalec v casu trajanja ali po poteku pogodbe o zaposlitvi za dolocen cas zaposli delavca za nedolocen cas”

To informacijo sem dobil na internetu. In na straneh, kinse ukvarja s temi zadevami. Mi lahko kdo pomaga glede tega kaj narediti?

Če je vojska, je vojska za vse. 🙂

Pripada ti denarno nadomestilo.

In zakaj ne ?
In kje to piše ?[/quote]

– ce delodajalec v casu trajanja ali po poteku pogodbe o zaposlitvi za dolocen cas zaposli delavca za nedolocen cas”

To informacijo sem dobil na internetu. In na straneh, kinse ukvarja s temi zadevami. Mi lahko kdo pomaga glede tega kaj narediti?[/quote]

To pomenil, da ti ne pripada odpravnina po pogodbi za določen čas takrat, ko te ta, isti delodajalec zaposli za nedoločen čas.
Odpravnine verjetno ne boš dobil pa ne zato, ker bi do nje ne bil upravičen, ampak zato, ker firma verjetno nima več stredstev za to. Vse kar se tiče pa nadomestil z Zavoda za zaposlovanje pa ti vsekakor pripada.

To informacijo sem dobil na internetu. In na straneh, kinse ukvarja s temi zadevami. Mi lahko kdo pomaga glede tega kaj narediti?[/quote]

To pomenil, da ti ne pripada odpravnina po pogodbi za določen čas takrat, ko te ta, isti delodajalec zaposli za nedoločen čas.
Odpravnine verjetno ne boš dobil pa ne zato, ker bi do nje ne bil upravičen, ampak zato, ker firma verjetno nima več stredstev za to. Vse kar se tiče pa nadomestil z Zavoda za zaposlovanje pa ti vsekakor pripada.[/quote]

Torej kaj lahko v tem primeru naredim? Ce dam odpoved mi nadomestilo ne pripada? Da pocakam da dobim odpoved? Kako zgleda ta odpoved, ker sem zasledil, da ne smem podpisati kaksne sporazumne odpovedi, ker mi potem ne pripada nic. Ali lahko koristim dopust ki ga imam se za vec kot mesec dni?

Če daš sam odpoved, do nadomestila nisi upravičen.
http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prijava_brezposelne_osebe/denarno_nadomestilo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close