Najdi forum

Odpoved

Prosim za pomoc.
Zadeva je taksna. Od maja 2014 sem bil zaposlen za dolocen cas. Med tem casom so mi veckrat podaljsali pogodbo. Konec aprila 2016 se mi je pogodba za dolocen cas iztekla in so mi jo z majem podaljsali za nedolocen cas.
Sedaj pa po slucaju ugotovim, da je firma v prisilni poravnavi, da skoraj za sigurno zapira svoja vrata in bom ostal na cesti. Tega mi niso niti sporocili, niti mi ne nameravajo do zadnjega dne. Kaksne gnide zivijo v nasi drzavi!
Sedaj mi ne pripada niti odpravnina niti denarno nadomestilo na zavodu. Kaj naj storim? Obupan sem.

Ne razumem, zakaj vam ne bi pripadala odpravnina in denarno nadomestilo?

Ker kot sem prebral pise v zakonu, da v primeru, ce delodajalec zaposli delavca za nedolocen cas, pred tem pa je bil zaposlen za dolocen cas, delavec do odpravnine ni upravicen.

Ravno nasprotno – do odpravnine ste upravičeni v vsakem primeru, celo če bi imeli pogodbo za določen čas. Nekaj več podrobnosti tukaj.
http://www.informiran.si/portal.aspx?content=odpravnina
Kar pa se tiče obveščanja – nisem prepričan da vas je lastnik dolžan obvestiti da je podjetje v prisilni poravnavi. Čeprav bi se spodobilo. Obveščeni morajo biti upniki. Država s tem nima nič.
Je pa tako, da kot pri vseh stvareh dobro biti obveščen in spremljati stvari okrog sebe.
Na voljo imate celo brezplačno mobilno aplikacijo, s katero lahko v kateremkoli trenutku pogledate stanje kateregakoli podjetja v Sloveniji – vidi se promet, dobiček/izguba, število zaposlenih.
In seveda tudi to ali je podjetje v stečaju.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojdenarit.ajpesapp&hl=sl
Ravnokar so posodobljeni podatki z bilancami za leto 2015. Vse je zelo transparentno, samo par klikov in vse veste.
Malo za “tolažbo” – po mojih izkušnjah podjetja, ki so imela “uspešno” prisilno poravnavo, preživijo še nekaj let, saj so ravnokar legalno okradle upnike, dobijo pa tudi odlog plačila dolga, ki preostane. Potem gredo v stečaj, ko ta dolg zapade v plačilo. Medtem ga lastniki do konca izčrpajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close