Najdi forum

Odpoved

Pozdravljeni.

Sem studentka, in delam v nekem podjetju ze 2 meseca. Ampak ker imam zeeloooo veliko tezav z ucenjem in solo sem zacela razmisljati o odpovedi. Seveda pa sem morala tudi opraviti varstvo pri delu, in sedaj me pa skrbi ker so rekli ce sam das odpoved da bos sam moral nekaj placati. To tezavo bi radaa resila cim prej, to je moja prva “sluzba” in sicer nimam izkusenj s tem tako da bi mi vsakrsna pomoc prav prisla. Odpoved zelim dati cim prej, ker se zelim posvetiti soli. Prosim pomagajte 🙂

Lp

Prosim naj kdo pomaga, res je nujno!

Pozdravljena Magdalena2,
verjetno ti moj odgovor ne bo prišel prav ker si službo verjetno že pustila a vendar je kar nekaj takšnih, ki imajo enako oz. podobno vprašanje in sicer:
[*]Vsi stroški katere ima delodajalec, da lahko in sme zaposliti ( ali pa obdržati ) delavca nosi izključno delodajalec sam in jih ne sme v nobenem primeru prevaliti na delavca. To še posebej velja za zdravstveni pregled pred začetkom zaposlotve in še vsi ostali periodični zdr. pregledi ( na 5 let ), varstvo pri delu itd.
Prej napisano ne velja za poseben dogovor ( mora biti pismen ) med delodajalcem in delavcem o raznovrstnih izobraževanjih kdo kaj plača oz. se za voljo plačila delavec odloči biti v podjetju še toliko in toliko let itd.
Torej, Magdalena2, če še nisi dala odpoved delodajalcu jo daj sedaj saj ti ne plačaš ničesar!
Lp,
dr.Dušan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close