Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odpoved

Odpoved

Pozdravljeni, imela bi eno vprašanje. Z dne 30.4. sem prekinila redno delovno razmerje, in oddelala 30 dnevni odpovedni rok. Z 3.5. sem nastopila v novo službo, in podpisala novo pogodbo in sicer za čas 3 mesecev, do 2.8.2011. Ko sem pogodbo podpisala, mi je dogovorna oseba dejala, da bo vse tri izvode poslala na upravo, da še tam podpišejo in en izvod dobim kasneje. V naglici podpisovanja, sem jo po moji krivdi površinsko prebrala, nikjer pa nisem zasledila, ali ima pogodba ki je sklenjena za poskusno dobo 3 mesecev tudi odpovedni rok, in koliko dni? Problem je v tem, da sem zdaj dobila delovno ponudbo, katero sem čakala že dlje časa, in zdaj nevem kaj naredit? V novem podjetju delam en teden, a v drugem pa naj bi začela konec Junija oz. začetek Julija. Kaj naredit v tem primeru? Ali lahko dam odpoved, kakšne so lahko posledice. Sedanja pogodba mi velja do 2.8. Hvala za nasvet.

Pozdravljeni,

v času trajanja poskusnega dela velja poseben režim glede odpovedi pogodbe o zaposlitvi, tako da imate v skladu z zakonskimi določili pravico podati odpoved s 7-dnevnim odpovednim rokom.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Pozdravljeni, najlepša hvala za odgovor. Dobila sem pogodbo, katera je sklenjena za določen čas, od 3.5. do 2.8., ko sem jo bolj natančno prebrala, sem opazila, da so mi navedli v primeru, da dam jast odpoved, 2 mesečni odpovedni rok. Malo mi je čudno, ker nisem na nobenem vodilnem položaju, da bi mogla toliko časa oddelat, da najdejo nadomestilo zame.Naj povem še to, da v prejšnji službi,kjer sem bila zaposlena za nedoločen čas, sem imela odpovednega roka 30 dni. Torej, ali moram dejansko ta 2 mesečno odpovedni rok oddelat, ali pa velja to kar ste navedla vi? Bojim se namreč, da me v novi službi ne bodo toliko časa čakali. Hvala

Če gre za pogodbo o zaposlitvi za določen čas in ne za poskusno delo, velja v pogodbi dogovorjen odpovedni rok, ki lahko znaša minimalno 1 mesec in največ 3 mesece. Poskusite se dogovoriti z delodajalcem.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close