Odpovedni rok in iskanje novih najemnikov
Pozdravljeni,
z možem odhajava v novo stanovanje, trenutni najemodajalec je bil o tem že obveščen, odpovedni rok je na pogodbi sicer napisan 90 dni, vendar me zanima, kako je z ogledi stanovanja, med tem ko sva midva še notri?
Na spletu nikjer ne najdem zapisov o tem in me zanima ali ima pravico vozit ljudi noter ali ne? Verjamem, da mu je v interesu čimprej zopet oddati stanovanje, samo ni mi všeč, da si tuji ljudje ogledujejo in ocenjujejo tudi najino pohištvo, da morava biti na razpolago itd.
Kako je s tem v zakonu?
Hvala lepa že v naprej za odgovor in lep pozdrav.
Nima pravice. Lahko pa mu narediš to uslugo, v zameno pa zahtevaj znižanje najemnine.
Zakaj ti je težko spustiti potencialne najemnike v stanovanje na ogled? Saj je zraven lastnik pa tudi ti; ničesar ne bodo odnesli.
Tudi ti si si nekoč ogledoval/a to stanovanje, ko je bil prejšnji najemnik še notri
Še enkrat – lastnik nima pravice pripeljati oglednikov, če se najemnik s tem ne strinja. Stanovanje je še vedno v njegovi uporabi. Za to plačuje najemnino.
Tudi tebi najbrž ne bi bilo v redu, če bi ti tujci hodili po stanovanju.
Še enkrat – lastnik nima pravice pripeljati oglednikov, če se najemnik s tem ne strinja. Stanovanje je še vedno v njegovi uporabi. Za to plačuje najemnino.
Tudi tebi najbrž ne bi bilo v redu, če bi ti tujci hodili po stanovanju.[/quote]
Ne morem verjeti kakšne oslarije tle govorite. Ko iščeš stanovanje ti je prav, da ga greš pogledat ne glede na to ali je prazno ali ne, ko pa si ti notri pa nobenemu ne bi dovolil ogledov. Kakšna debilnost…..
Najemniki imajo več pravic kot lastniki…. hahahahahaha…….me prav zanima v kateri deželi. Koromandiji, mogoče????
Forum je zaprt za komentiranje.