Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti odpovedni rok

odpovedni rok

Pozdravljeni,

zaposlen sem za določen čas 3 mesecev in sicer od 2 marca do 2 junija.Zanima me, če dam odpoved,ker sem našel boljšo zaposlitev,če moram upoštevati odpovedni rok.

V pogodbi o zaposlitvi ni naveden odpovedni rok.Jaz imam delovne dobe nekje 2 leti in pol.
Sedaj bo novi delodajalec pripravil pogodbo v kateri me bo zaposlil od torka 24 aprila. Mene pa zanima,če jaz nesem delodajalcu odpoved v ponedeljek 23 aprila,če lahko z torkom 24 aprila nastopim v novi službi.??’

mi lahko stari delodajalec kaj komplicira,ker bi v ponedeljek nesel odpoved?

kako je s tem? ali more minit kakšno časovno obdobje od odpovednega roka pa da lahko nastopiš novo službo?

moram upoštevati odpovedni rok,čeprav v pogodbi ni naveden???

lepa hvala?

Spoštovani!

Pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, lahko preneha, če se pred potekom časa o tem sporazumeta pogodbeni stranki ali če nastopijo drugi razlogi za prenehanje pogodbe o zaposlitvi v skladu z določbami Zakona o delovnih razmerjih.Sporazum, ki ni sklenjen v pisni obliki, je neveljaven.
Delavec in delodajalec lahko odpovesta pogodbo o zaposlitvi v zakonsko ali pogodbeno določenem odpovednem roku, pri določitvi katerega morata pogodbeni stranki upoštevati minimalni čas trajanja odpovednega roka, določen v Zakonu o delovnih razmerjih, (razen če je za manjše delodajalce s kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti drugače dogovorjeno), kar v vašem primeru pomeni, da je odpovedni rok en mesec. Vsekakor je v vašem primeru najbolje, da takoj seznanite delodajalca o vaši nameri ter da z njim poskusite skleniti sporazum o prenehanju pogodbe o zaposlitvi s 23.04.2012, sicer lahko od vas zahteva, da ste pri njem zaposleni do izteka odpovednega roka, ki teče od dne, ko pisno podate odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close