odprava brazgotin
Hvala za odgovore, bom povprašala v lekarni in poskusila.
Irenca, meni se je koleno zataknilo in ga nisem mogla premakniti ne naprej in ne nazaj, po operaciji pa je seveda takoj boljše, saj tisti delec, ki se zatakne, izsesajo ali odrežejo ali kaj pač že naredijo. Operacija je hitra in okrevanje tudi, ampak premalo telovadim, tako da stegenskih mišic še nimam dovolj močnih, tako da npr. počepnit in potem vstat še ne morem.
Lp vsem!
Moj nasvet;
tudi sama sem imela artrtroskopijo po strgani križni in stranski vezi. Res, da sem že prej imela 5 tednov gibs, ampak moja noga je bila čisto fuč. Najprej sem kakšen mesec hodila v klinični center na razgibavanje (mučilnica totalno), potem pa sem bila še 14 dni v toplicah, kjer pa imaš praktično terapije skoraj cel dan.
Sama tako nisem kaj dosti dodatno delala, vendar danes niti pod razno kolena ne morem več pokrčit. Zatorej TELOVADI VSAK TRENUTEK, KO IMAŠ ČAS.
Brazgotino pa sem mazala s kremo Contractubex in se mi skoraj ne vidi, kje sta bila reza (moraš zelo dobro pogledati).
Srečno!
Hvala Ma-ja za nasvet, bom morala res nujno začeti s telovadbo, ampak moram priznati, da sem kake 3 ali 4 tedne po operaciji že bila na jogi in sem lahko delala vse, razen zadev s klečanjem na kolenih. Tako da sem imela res srečo. Tudi na fizioterapiji so me spraševali, kaj v bistvu tam delam, ker imam obe koleni praktično enako gibljivi. Je pa neverjetno, kake 3 tedne sem več ali manj ležala zaradi kolena, pa so mišice vidno oslabele.
Glede brazgotin pa bom najprej poskusila s kremami in šele nato z laserjem.
LP in sanjski vikend!
B.