Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odprava dioptrije

odprava dioptrije

O odpravi dioptrije razmisljam ze kar nekaj casa in kar ne zberem poguma. Dioptrijo nimam visoko cca -2 na obeh ocesih. Pozna kdo koga ki je odprabil dioptrijo z operacijo, ste mogoce to vi in mi zaupate vaso izkusnjo.

Sem jo že velikokrat na tem forumu. Pobrskaj. Se mi ne ljubi več.

Imela sem podobno diopt.kot ti. okrog 2. in cyl 1. Ker sem programerka, so oči zelo trpele in seveda posledično je šla dioptrija počasi gor. Operirala me je Dr.Kristina Mikek, z robotsko operacijo mi je vstavila IOL. poseg je neboleč, moraš pa paziti na oči ( prah laserji ne smeš dvigovati težjih bremen). nekaj tednov imaš kapljično zdravljenje doma. poseg traja 15 minut za eno oko, operirana na obeh očesih hkrati-eno za drugo. po op je vid meglen še tisti dan, ker imaš kapljice v očeh ki jih prejmeš pred in med operacijo. nujno moraš nositi sončna očala, saj vsaka svetloba zelo moti vsaj nekaj tednov. naj bi bil to stil življenja-nositi sončna očala ob sončnem in svetlem vremenu. ta operacija je trajna in je ena mojih najboljših odločitev v življenju. žal mi je samo, da nisem imela poguma iti že prej. pojdi na pregled k oftalmologu in tam ti bodo vse povedali ali si sploh primerna za op in kater poseb bi bil za tvoje oči najboljši. pred op je informativni pregled kjer se določi primernost in vrsta posega, potem imaš pa še zelo podrobni predoperativni pregled kjer pregledajo res čisto vse, traja skoraj dve uri stane pa okrog 100€. pogoj za katerokoli operacijo pa je, da imaš minimalno dve leti stabilno dioptrijo. torej da ti ne niha. da je enaka. srečno pri odločitvi. lp,., NC

Joj, ne straši je. Ne vem, kakšno operacijo so ti delali, ampak ob običajni laserski operaciji si že naslednji dan okej. Par tednov sicer pašejo sončna očala, nikakor pa ni to potrebno za zmeraj. To je čisto stvar navade. Tudi to o dvigovanju težkih bremen ne velja. In predoperativni pregledi morajo biti zastonj, če se odločiš za operacijo. Jaz sem imela dioptrijo -5 in hud cilinder, pa so mi naredili običajno lasersko operacijo, brez vstavljanja česarkoli. In ja, najboljša odločitev mojega življenja.

bila sem na operaciji marca.rekli so mi,da moram maja,ko bo sonce bolj močno nositi sončna očala.sedaj sem se jih navadla in me sonce moti 🙂

Upam, da ne bos tikala oči za -2, kar z leti izgine ! Te operacije so za cca 7-8 let, maximalno 10. Pozanimaj se.

Meni se je vid z -1,5 in -1,75 popolnoma znormaliziral, z leti. To je normalen potek kratkovidnosti.

ne govori o stvareh o katerih pojma nimaš.odprava dioptrije je trajna.če se vrne ti zastonj še enkrat opravijo ampak je malo moznosti.z leti se pojavi starostna in laser nima veze z starostno,ker je ne more odpraviti.

Ne, ni trajna.

Ja, ti si kot naš optik. Aja, gospa, na operaciji ste bili? Veste, dioptrija se čez pet let vrne. Ampak je že pet let. No, čez deset. 🙂 Ja, najprej so prodajali pravljico o petih letih, zdaj ko se jim ruši, so presedlali na 10. No, če moj oftalmolog, ki pred leti ni imel najboljšega mnenja o teh operacijah in je rekel, da “ni čisto tako, kot obljubljajo”, si je nabavil laser zdaj opravlja operacije. Da crkneš, res. Optiki in privat okulisti so tisti, ki s temi operacijami največ izgubljajo. Pošteni ti čestitajo za novo pridobljeni vid, barabe te strašijo, da ti bo še žal, pohlepneži pa skočijo na vlak in začnejo še sami kasirat.

seveda da je trajna

Pozdravljeni,
sam sem bil na operaciji očesa z vstavitvijo predleče septembra. Po operaciji nisem imel nobenih težav, da bi me bolela glava ali kaj podobnega. Niti ni bil vid po operaciji kaj zamegljen zaradi kapljic pred in med operacijo, potem pa sem moral 2 tedna po operaciji uporabljati še kapljice in od 3-4 tedne se izogibati naporu. Potem pa sem se že lahko začel normalno ukvarjati s športnimi dejavnostmi in do zdaj ni bilo kakšnih težav.
Prav tako pa mi sonce in svetloba nista moteča, tako da pri meni sploh niso potrebna sončna očala. Vseeno pa zdaj po operaciji bolj pazim na vse skupaj.
To so moje izkušnje, upam da bo ostalo vse v redu kot do sedaj.
Očitno pa je vse skupaj odvisno tudi od posameznika, kakšne bodo reakcije ob takšni operaciji.

Kje pa ste operirali?
Jaz razmišljam o kliniki Svijetlost v Zagrebu, čeprav sos cene enake kot v SLO:

Kje pa ste operirali?
Jaz razmišljam o kliniki Svijetlost v Zagrebu, čeprav sos cene enake kot v SLO:

Jaz sem bila v Optical Express v Zagrebu, dioptrija -4…tri leta nazaj.
Lasik operacija, laserska.Naslednji dan sem šla domov, vidim vse, zelo dobro na daleč, prej sem nosila leče.
En teden sem nosila sončna očala (operacija je bila junija), nato ne več.Tisti teden sem imela še na par ur različne kapljice za v oči…
Sem pa imela dovolj debelo roženico, zato sem se lahko odločila za malce dražjo varianto, je bilo pa zelo hitro OK.
Če bi bilo treba, bi takoj zdajle ponovila…Vse skupaj je trajalo 15 minut na obeh očesih, tudi blešči se mi ne več, kot se mi je včasih na soncu ali zvečer , ko je deževalo (odblesk luči)
V glavnem, jaz sem zelo zadovoljna, operiral pa me je tale zdravnik, prijazen, zna se pošaliti, povedal mi je, da je vojaščino služil v Mariboru.V Maribor sem šla tudi k njemu na prvi pregled…

https://www.youtube.com/watch?v=sOc_Bdis0rc

Ker sem imela dovolj debelo roženico, sem imela lahko Intralase Lasik operacijo s hitrejšim okrevanjem.To je tudi dražja operacija.
Če imaš tanko roženico, pride v poštev PRK operacija.Okrevanje je daljše – do dveh mesecev.
Je pa to cenejša varianta.

Jaz sem bil na operaciji v Žalcu pri Irmanu. Operiral pa je dr. Grčar.
Cena je pa 1800€/oko z vstavitvijo predleče.

Da še jaz povem svojo izkušnjo:) Stara sem malo čez 50 let. Celo źivljenje že nosim leče in očala, denarja zmetala še pa še. Ko leč nisem več prenašala, sem bila prisiljena nositi grozna progresivna očala, na katera se nikakor nisem mogla navadit. Dioptrija pa mi je v vseh teh letih zrasla na -5. Optik me je ravno tako prepričeval, da ga bom grozno usrala, če grem na OP, jaoo. Pa sem zbrala pogum in finance, ter šla na posvet v ordinacijo Hawlina& Schollmayer. Operacija vstavitve IOL leč je bila v Portorožu, vsi pregledi so pa v Ljubljani. Kaj naj rečem? To je neverjetno, kaj zna medicina. Dioptrijo so mi spravili na nulo, vidim 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Seveda sem se prvi mesec pazila, nosila sončna očala itd. V glavnem, strogo sem upoštevala vsa navodila, brez tega ne gre, ker oči so pa res samo ene. Za Zagreb se nisem odločila, ker tam ni bilo bistveno ceneje, pa še vozit bi se morala. Teh pooperativnih pregledov je veliko, tako da se ne splača v tujino. V glavnem, jaz sem presrečna in letos mi ni ušel noben jurček. Vidim ostro kot sokol, ha ha:)))))

Super! Prav lepo je bilo prebrati tole tvoje.Tudi jaz sem presrečna, ker mi ni treba nositi ne očal in ne leč.

Hčerka je bila operirana na kliniki Svjetlost v Zagrebu pred 10 leti. Vid je še vedno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Pravi, da je bila to najboljša odločitev v njenem življenju.

Jaz sem bila v Optical Express, Zagreb.
Operacija je trajala cca 10 min, bolelo ni nič, okrevanje je bilo hitro.

Koliko si pa plačala?

V opozorilo drugim, naj pojasnim nateg. Disclaimer: Operacija je vseeno ok, le zavajujoča, enako dobite v Sloveniji za polovico cene, in sicer:

Naj pojasnim nateg:

Doktor 1A te kontaktira in ti ponudi premium „no cut“ PALLIKARIS metodo.

Rečejo da je “No cut”

2. Na website od knezoviča:
https://knezovic.com.hr/en/about-us/edu…
Laser removal of the diopter– dr. Knezovic implemented the no-cut method by prof. Pallikaris in Croatia. This method has many advantages over LASIK method, because it doesn’t weak the retail tissue, it does not cause any damage on lacrimal film, it doesn’t cause „aberrations of high order “, respectively, the „eqotic“ dioptry. Unlike the PRK method, during the surgery, alcohol is not used and it has lower likeness to cause haze. After the operation, you cannot see that the surgery has been done, because the eye looks untouched.

Edino, kjer je omenjeno no cut piše “unlike the PRK metod” oz “za razliko od PRK metode” iz česar jasno sklepaš da to NI PRK.

3. Cene

Takšen PRK je v Sloveniji po očesu od 540 EUR naprej.

4. Glede na to, da povsod Doktor 1A kjer pogooglaš obljubla 30-50% popust misliš, da ti res ponudijo nekaj premium, ubistvu ti izvedejo navaden PRK za 1890 EUR

Da ne govorim, da so mi na kliniki Knezovič rekli, da je cena za obe oceči 3780 EUR ampak da imam prek doktor 1A 50% popust. Izgleda še sami ne vejo, da imajo ceno 1420 EUR po očetu na svojem website – to je normalno, saj je ta cenik kar tako malo, kar je normalno, glede na to, da izvajajo PRK za ceno LASIKA imajo takšne marže, da pomoje sploh ne poznajo svojega cenika, ker se jim itak smeji, ko kasirajo ko norci.

Dejansko pa ima knezovič na svojem ceniku PALLIKARIS metodo za 1400 po očetu in je 1900 (sploh ne poznajo svojega cenika)

4. Kako vem, da so mi izvedli PRK in ne lasik ? Ker so mi po operaciji vsadili začasno lečo za 4 dni:

AFTER PRK A special bandage that’s similar to a contact lens is put on top of the cornea to help the tissues beneath heal.

Medtem ko te leče po operaciji LASIK ni.

Povzetek: Zvabijo te, da na hrvaškem opraviš navaden PRK metodo pod pretvezo, da gre za boljšo operacijo. Cena je 1890 EUR. PRK je v Sloveniji od 540 EUR po očesu, se pravi 1100 EUR, premium metode pa so v Sloveniji 2000 EUR+. Torej plačaš dejansko 50% VEČ prek doktor 1A za navadno PRK metodo, ki jo samo lepše poimenujejo 🙂

Ko sem jih postavil pred to dejstvo, so rekli, da gre za izboljšal PRK brez kemikalij. Kaj pomeni brez kemikalij sem vprašal na kliniki. To pomeni, da brez alkohola. Nato sem poiskal študije:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3381083/

Conclusion: Alcohol-assisted and mechanical epithelium removal are comparable in terms of efficacy and side effects. The method of epithelial debridement in PRK may be left to the surgeon’s choice.

Da se ne bo še kdo opekel in preplačal navadnega PRK prek DOktor 1A kot sem ga jaz. Sicer je operacijo čisto ok, da ne bo pomote. AMpak isto dobite v SLoveniji za pol cene

New Report

Close