Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odprava dioptrije Morela

odprava dioptrije Morela

Bila sem že na pregledu, sem primerna kandidatka, vendar še vedno razmišljam ali naj grem.
Če grem se bom odločila za metodo, po kateri hitro okrevaš.
Vaše izkušnje kakšne so, je teden dni dovolj, da potem lahko spet delam v službi na računalniku,….

Koliko imaš pa dioptrije?
Jaz imam visoko, zato bi mi morali dati notri umetno lečo in bi bilo okrevanje 3 tedne :(.

Jaz bi šla takoj, če bi bila primerna kandidatka. Pa žal nisem. 🙁

Jaz sem imela en teden bolniške…je bilo zadosti

Sicer nisem avtorica, si bom pa vseeno drznila pristavit svoj lonček.
Tisti, ki ste bili na operaciji, kaj lahko napišete tudi kako visoko dioptrijo ste imeli in na kater poseg ste šli?

-5. Hud cilinder. Ka ti jaz vem, je že nekaj let od tega. Nekaj z wave. 🙂 Videla že takoj po operacija, takoj oster vid. Dražja varianta. 2000 evrov. Pri cenejši vid rabi 14 dni, da se izostri. Naslednji dan sem že delala.

Laserska naj bi šla do -7.

jaz imam na obeh cca -2 in cilinder

Jaz sem šla pred štirimi leti.V Zagreb -Optical express.Takoj, ko sem imela na kupu denar, nisem pomišljala.Sem se naročila in šla.
Sem imela tudi to metodo, po kateri je teden dni dovolj.Točno tako je bilo in že štiri leta vozim avto, berem na daleč in sem sploh srečna lastnica “novih ” oči.
Če bi bila danes na tem, samo grem.
Več kot vredno denarja, nobenih bolečin med posegom, vsi prijazni, super je bilo!
Dioprija je bila -4.Na daleč nisem videla dobro.
Tudi ponoči se mi luči več ne bleščijo, prej so se mi.

Morela okulisti, pred desetimi leti. Kratkovidnost in stigmatizem, skratka vse, kar je lahko. Kot bi mi podarili novo življenje. Teden dni dopusta, že tretji dan je bilo super. Ni kaj razmišljati. Ni več očal z dioptrijo, ki ti je nikoli ne zadenejo; vsaj meni je niso. Ni več iskanja očal, rošenja šipic, ipd. Absolutno da.

Jaz imam 10 in 11 dioptrije :(. Cena operacije pa je bila 4500€, ko sem se nazadnje zanimala.
Če bi bila primerna za lasersko operacijo, bi pa takoj šla.

Zdravo. Jaz sem bila tudi odločena, da grem na lasersko. Potem so pa nekateri povedali, da je to za mlajše in da je za tiste okoli 50 bolj primerna vstavitev leče. Tako naj ne bi rabil očal za blizu. To je pa mene potem ustavilo. Hodijo pa k Moreli, Irmanu, v Zagreb. Kakšne so vaše izkušnje s temi zdravniki? Kaj pa cena? Hvala.

sem bila pred dobrim letom,ko se imeli akcijo -30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. obžalujem,da nisem šla že 10 let prej.

Mene to ni ustavilo.Prej sem slabo videla na daleč, na blizu pa zelo dobro.
Zdaj je ravno obratno.Zelo dobro vidim na daleč, zvečer za branje pa vzamem očala 1.5 dioptrije, ki jih kupim v Dm trgovini ali na pošti.Tako mi je tudi svetoval zdravnik, ki mi je naredil lasersko operacijo.

Tako na daleč vidim vse mlade in manj mlade simpatične osebe moškega spola, doma – ko me nihče ne vidi- pa nataknem očala…

Ja, ženske smo res malce nečimrne.

Sicer pa : pojdi na pregled, pa ti bodo povedali vse.Tudi ceno.Ker operacije so različne, glede na to, kakšno oko imaš.In tudi cene so posledično različne.

Mene to ni ustavilo.Prej sem slabo videla na daleč, na blizu pa zelo dobro.
Zdaj je ravno obratno.Zelo dobro vidim na daleč, zvečer za branje pa vzamem očala 1.5 dioptrije, ki jih kupim v Dm trgovini ali na pošti.Tako mi je tudi svetoval zdravnik, ki mi je naredil lasersko operacijo.

Tako na daleč vidim vse mlade in manj mlade simpatične osebe moškega spola, doma – ko me nihče ne vidi- pa nataknem očala…

Ja, ženske smo res malce nečimrne.

Sicer pa : pojdi na pregled, pa ti bodo povedali vse.Tudi ceno.Ker operacije so različne, glede na to, kakšno oko imaš.In tudi cene so posledično različne.
[/quote]

Meni je rekel obratno. Po operaciji sem na blizu videla bistveno slabše in je rekel, da moram trenirat. In se je res izboljšalo na staro stanje. Sem odložila nošnjo očal najmanj za pet let. Zdaj gre spet na slabše, ampak ni še za očala. Slejkoprej ti pa ne uide.

Meni je rekel obratno. Po operaciji sem na blizu videla bistveno slabše in je rekel, da moram trenirat. In se je res izboljšalo na staro stanje. Sem odložila nošnjo očal najmanj za pet let. Zdaj gre spet na slabše, ampak ni še za očala. Slejkoprej ti pa ne uide.
[/quote]

Kaj je bilo pri tebi obratno ? Tudi jaz po operaciji vidim na blizu slabše.
In kako treniraš?
Oči ne moreš natrenirat, da vidijo.
Ne razumem, kaj hočeš povedati, razloži prosim.

Morela, 11 let nazaj (Lasik ali nekja takega) prej -5, sedaj -0,5 (tako mi je Mikekova napovedala, da ne bo šla čisto na 0, ker sem imela že 40 let). Sedaj sem stara 52 let, dobro leto rabim očala na blizu, +1,0. zaenkrat še vse OK.

Kaj je bilo pri tebi obratno ? Tudi jaz po operaciji vidim na blizu slabše.
In kako treniraš?
Oči ne moreš natrenirat, da vidijo.
Ne razumem, kaj hočeš povedati, razloži prosim.
[/quote]

Obratno mi je povedal. Ne očala, ampak trening. Da je normalno, da se po taki operaciji vid na blizu poslabša, zato je treba oči navadit. In sem kljub omotici buljila v drobne črke, dokler se ni vid izostril. Seveda se da oči natrenirat. Vsakič, ko imaš možnost. Kakšni dve leti sem rabila, ampak vid se je dejansko izboljšal. Po operaciji pa katastrofa. Zdaj na tistem kartončku vidim vse, tudi tiste najbolj drobne črke.

Tole je pa res neumnost. Jaz sem šla pri 45, pa so mi brez težav spravili na nulo enako dioptrijo.

Tole je pa res neumnost. Jaz sem šla pri 45, pa so mi brez težav spravili na nulo enako dioptrijo.
[/quote]
tudi meni bi lahko spravila na 0 (saj dejansko -0,5 je dioptrija, za katero ne rabiš očala, razen če si ostrostrelec), vendar mi to ni priporočala. odvisno je tudi od ostrine vida (jaz nikoli nisem imela 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vid, moj mož ga ima.

ti si šla na operacijo pri 45-letih (to je presneto pozno, pravilomo se ti posegi opravljajo do 40 leta), dioptrijo imaš nula. koliko let nazaj je bilo to? že imaš tudi starostno dioptrijo – na blizu, +?

tudi meni bi lahko spravila na 0 (saj dejansko -0,5 je dioptrija, za katero ne rabiš očala, razen če si ostrostrelec), vendar mi to ni priporočala. odvisno je tudi od ostrine vida (jaz nikoli nisem imela 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vid, moj mož ga ima.

ti si šla na operacijo pri 45-letih (to je presneto pozno, pravilomo se ti posegi opravljajo do 40 leta), dioptrijo imaš nula. koliko let nazaj je bilo to? že imaš tudi starostno dioptrijo – na blizu, +?
[/quote]

Prvič slišim, da je laserska operacija po 45-tem presneto pozna…in da te posege opravljajo do 40.leta…
Jaz sem bila 50+, pa ni bilo nobenih ovir!
Vidim zelo dobro.

vsi ti to rečejo…meni je na informativnem pregledu rekla,da naj grem čim prej.pa sem imela 35 let.po 40 ti res lahko odpravijo dioptrijo z lasersko…ampak se ti hitro pojavi starostna dioptrija.
starostne se pa z laserjem NE da odpraviti….

[/quote]

Presneto pozno? :==) Resno? Kdo te je nahecal? Tudi moj vid je bil na enem očesu 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa so šli na nulo. Krneki, sori. Kje si to bila?

Jezusmarija, kam to hodite? Na laserske operacije hodijo ljudje toliko za kratkovidnost, kot za daljnovidnost. In če moram izbirat, sem raje daljnovidna kot kratkovidna. Ja, seveda se pojavi starostna daljnovidnost. Saj bi se v vsakem primeru. Kakšno vezo ima to z odpravo kratkovidnosti? Stara sem 48 let in se mi vid na blizu počasi slabša. Kolegica mojih let ni bila na operaciji in že rabi očala.
Ko sem okulistki rekla, da sem brez očal, ker sem kratkovidnost odpravila, se je privoščljivo nasmejala in rekla, čez par let boste imeli itak očala za daljnovidnost. Nekaj tako butastega lahko izjavi samo človek, ki ne ve, kako je hoditi po svetu z -5, in hudim cilindrom. Da to sploh primerjaš. Aja, ker ste stari 50 let, operacija nima smisla – kupite raje multifokalna očala za 500 evrov, ker tudi na blizu ne vidite? Ja, to je očitno njihova logika.

kaj ne štekaš?????starostne se ne odpravi z lasersko….

New Report

Close