Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpravnina in upokojitev

odpravnina in upokojitev

Pozdravljeni,
Ker enostavno ne vem, kam se obrnit po informacije, bi vprašanje postavila tu. Vesela bi bila vsakega odgovora.
Kar nekaj let sem bila zaposlena v neprofitni organizaciji.Zaradi bolezni, sem pristala na invalidski komisiji (invalidka 1. kategorije) imam odločbo, in sem pa tudi že več kot mesec dni invalidsko upokojena (odločbo imam) Delovno razmerje je bilo prekinjeno, zadnjo plačo sem dobila v mesecu marcu. Ker v pogodbi o zaposlitvi ne piše nič pametnega, oziroma nič na temo odpravnine, odpovednega roka ….. nimam pojma kaj in kako. Po internetu berem, da mi odpravnina pripada, saj sem bila pri delodajalcu zaposlena več kot 5 let, piše tudi da se odpravnina izplačuje kot zadnja plača, v organizaciji, kjer sem delala je plačilni dan že bil, a jaz nisem dobila nobene odpravnine. Mi zna kdo povedat kam se obrnit oziroma na koga? Kaj sploh naredit, da ne grem na “taglavnega” v organizaciji takoj ko zmajkla, ampak da se še prej kje pozanimam kako je s tem? Ker ni ravno malo denarja, ga nimam namena kar tako spustiti iz rok. Nasvet? Lepo vas prosim za pomoč.

Na podlagi 132. člena ZDR-1 si upravičena do odpravnine. Lahko daš najprej opomin, lahko se obrneš na inšpektorat RS za delo, lahko vložiš tožbo na delovno sodišče. Zastaralni rok je 5 let.

Odpovednega roka pa ni, ker ti pač pogodba o zaposlitvi preneha veljati z dnem pravnomočnosti odločbe ZPIZ-a.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close