Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odprta kuhna – Ljubljana

Odprta kuhna – Ljubljana

A hodite kaj na Odprto kuhno? Jaz sem se že 3x spravila in vedno ko pridem tja mi je vse takooo drago :/ in vsakič si rečem, danes bom pa res nekaj poizkusila… Potem pa me cene vržejo na rit… Za tisto malo porcijo za 6e si raje privoščim malo pico v trti (in dam kak evro več) in sem sita do konca, pa še vem da bo dobra

Meni je tudi to rahlo brezvezno in predrago, nisem tako mahnjena na hrano. Enim je pa všeč, kaj češ.

Kakšne pa so cene?

Ja tudi mene so te cene malo šokirale, ampak sem si vseeno privoščila.. En burger, sicer bil je tako tako, ampak sem bila sita res cel dan. Ubistvu me je kar malo zabasalo 😀 Tako da če te skrbi, da ne boš sita… En burger, pa si dobra.


Veganski burger – 6.50 evra. Je pa res, da je to kao nek spešl burger in seveda navijejo ceno…

No, za burger nekam lazit, pa če je še drag, to je potem res brezveze, sploh če je tak, ki te zabaše.
Mene v bistvu zanima, kakšne so cene kakšnih jedi, ki jih glih ne dobiš v vsakem junk food-u in če kdo koga od ponudnikov morda še posebej priporoča.

Hvala, si me prehitela 🙂
Kaj pa je bilo notri v tem burgerju?

Na štantu z arabsko hrano dobiš za 6 evrov konkretno porcijo. Zame preveč. Falafel. Tudi burrita sem pol pustila, ker je ogromen za 6 evrov. Veganski burger, kolikor vem, ima samo en ponudnik. Navdušeni smo bili nad neko piščančjo zadevo v tortilji, pa se zdaj ne spomnim, katera kuhinja je bila že to. Za 5 evrov porcija, da si konkretno sit.
Če je to drago … So pa drage sladice. Izpod 5 evrov je jaz nisem našla, pa je trikrat za v usta dat.
Skratka, meni cene niso nil takega, da bi okol padel od hudega. Ni to McDonalds in proizvedeno v tovarni.

Na odprti kuhni kaj spijemo in pojemo kako malenkost, nikoli ne gremo prav z namenom jest.
Osebno mislim, da so cene za to, kar dobiš, veliko previsoke – sam čakaš pri štandu, sam sebe postrežeš, poješ pa na stopnicah ali na umazanih gasilskih klopeh, plastični krožniki, kozarci in pribor, pa še sam za sabo pospraviš.

Moj nasvet bi bil, da si malo načekiraš, kakšne so porcije, preden vzameš. So razlike med ponudniki. Najdražje je pa, ker je bio in eko in podobno.


Ubistvu imaš dva tipa burgerjev: “črn” – polpet je iz divjega lososa in “bel”- polpet je iz rdečega fižola. Nekako tako.. Jaz sem vzela belega, dodano je še rdeče zelje in mislim da rukola, pa 2 vrsti omake. Kruh je pa zelo dober. Vse skupaj Je bilo čisto ok, najedla sem se, naročila pa ga ne bi še enkrat, ker sem očitno prevelika mesojedka 😀

Aha. No, to se mi zdi precenjeno, vseeno. Bom pa mogoče vseeno šla kaj poizkusit, me pač firbec matra 🙂

Meni pa je kul. Cene so glede na center ljubljane normalne. Dobiš za 6€ tudi velike porcije, imaš pa v glavnem hrano višje kvalitete, zato če si navajena na dunajca in pomfri, ti ne bo všeč.

Zelo precenjeno. Raje grem na komplet kosilo ali pizzo.

Zelo precenjeno. Raje grem na komplet kosilo ali pizzo.

Ne vem no, jaz bistvo Odprte kuhne ne vidim v tem, da se tam nažrem, ampak v tem, da kaj novega vidim in poskusim. Zbiram ideje 😉

Groucho Marxov štos obrazloži vse. Dve upokojenki se v domu za seniorje pritožujeta.
Prva: “Tako zanič hrano nam dajejo!”
Druga: “Ja, in še tako majhne porcije!”

Moje izkušnje so ravno obratne. Porcije z Odprte kuhne so ravno pravšnje in seveda premosorazmerno cenejše od polnih, ki jih gostinci sicer ponujajo v svojih lokalih.
Tajskih nudlov niti ne uspemo pojesti, japonskih je manj in gredo v slast do konca. Tudi teriyaki burgerji samo izginejo.. Razen pri malemu, ki vedno kos pusti.. Za psa. Ostali trije otroci samo široko odprtih oči žvečijo.. Z mislimi so morda pri sadnem soku.. Ali Vigojevem sladoledu korak stran od Pogačarjevega trga.
Argentinske stvari tudi zaplešejo en sočen tango po borbončicah..
Afriške, arabske.. Indijske.. Kulinarične mešanice pa nam vedno zavrtijo sive celice, da se spustijo iz frontalnih režnjev in se gredo sliniti malce v grlo in nad jezik.. Okušajo, se vrtijo in iščejo: kaj zaboga so vse to stlačili noter?
Enkrat tišina, drugič smeh.. Vedno veselje in radost biti živ. Vsak grižljaj je izkušnja. Vse na enem mestu, skupaj in prikladno.. Vsakič, prav vsakič, se še nasmejiš kakšnemu v zgodovini skoraj pozabljenemu obrazu.. Pa tudi zvezde, estradniki in lokalni “celebrity” drsijo mimo.. Del gibanja ljudi.. Kot valovi na morju.
Ljudi sicer po Nietschejevsko ne maram dosti, toda, ko takole na kupu dražijo svoje burbončice, se mi kar malce prikupijo.. Čeprav sem naslednjo sekundo besen, da se tako drenjajo okoli mene.
In nenazadnje še vsem dostojnim moškim osovražena presna hrana, nekako najde pot navzdol po grlu.. Pa čeprav gibanica bolj deluje, kot, da jo je naključno nasul nek peščeni vihar.

Mi jo uživamo.. Raziskujemo.. Odprto kuhno.. Vam, kakor je pač ljubo. Bo več prostora, če vas ni.. In bo bolj ubrano veselo, če boste tam.

De omnibus disputandum..

Jaz bi rekla, da poanta Odprte kuhne ni nažiranje. Se pa normalno naješ za tistih 5 – 7 evrov. Važno je, da si v dobri družbi in lahko poskusiš vsakič kaj novega.

Če bi bi bila pa rada sita cel dan in jedla samo že poznano/preizkušeno hrano, bo pa res bolje, da zaviješ v najljubšo pizzerijo.

Je najbrz res predrago..no mene hobotnica od hotela Lev vedno preprica 🙂

Šment, zveniš kot en znani lj založnik, mal filozofijce pa mal futrčka 🙂

O, kako lepo pisanje!! 🙂 hvala za take poste.

Poanta bi bila, da za teh 5-7€ lahko poskusis nekaj razlicnih jedi, da vzames 4-5 razlicnih manjsih porcij in probas, kaj v bistvu pripravljajo v teh restavracijah, ki se predstavljajo na standih. Ampak pri nas je itak vse narobe svet in tako tudi Odprta kuhinja.

Poanta bi bila, da za teh 5-7€ lahko poskusis nekaj razlicnih jedi, da vzames 4-5 razlicnih manjsih porcij in probas, kaj v bistvu pripravljajo v teh restavracijah, ki se predstavljajo na standih. Ampak pri nas je itak vse narobe svet in tako tudi Odprta kuhinja.[/quote]

Ja, OK, s tem se pa moram strinjat, bi bilo še bolje. Ampak tako imaš pa razlog, da večkrat prideš. 🙂

Nije žvaka za seljaka.

Sama ne bi mogla bolje napisati:-)

New Report

Close