Najdi forum

Splash Forum Koronavirus odprtje knjižnic

odprtje knjižnic

Zna se zgoditi, da bodo naslednji teden ŽE odprte knjižnice (osrednjeslovenska regija). Kaj to pomeni: da se pride tja, odda knjige, odda spisek in nekdo odnese oz. prinese gradivo. Ali to pomeni, da sam lahko greš v knjižnico in sam izbereš?

A pri vas sedaj izposoja ni možna? V Kranju je ves čas, tako vračilo kot izposoja, po predhodni rezervaciji.

Pri nas se tudi lahko izposoja. Ne da pa se osebno iti v knjižnico in sam iskati. A pri vas lahko greste?

Naročanje . Iskanje v cobisu- nič mi ni pokazalo. Nekaj je šlo narobe. Tudi, če hočem, ne morem (ne znam ) naročit. Kako pa ljudje, ki nimajo računalnikov? Po telefonu?

Na telefon ne dobim nikogar. Sem na mail pisala, dobila le splošni odgovor.
Upam, da bodo res odprli.

Pri nas se tudi lahko izposoja. Ne da pa se osebno iti v knjižnico in sam iskati. A pri vas lahko greste?
[/quote]

Ne, brskanje med policami ni možno, ampak mene to ne moti, ker že leta tega ne delam, uporabljam cobiss rezervacije.

Pri nas se lahko normalno sposojamo in vračamo, samo noter fizično ne smemo. Vse poteka v predverju. Rezerviram preko Cobisa. Ko dobim potrditev da je knjiga pripravljena na email, jo grem iskat. Pred knjižnico pokličem da sem prišla po knjigo in mi jo dostavijo v predverje. Vzamem in grem.
Vrnem jo tako da jo pustim v košari v predverju knjižnice.

Pri nas se lahko normalno sposojamo in vračamo, samo noter fizično ne smemo. Vse poteka v predverju. Rezerviram preko Cobisa. Ko dobim potrditev da je knjiga pripravljena na email, jo grem iskat. Pred knjižnico pokličem da sem prišla po knjigo in mi jo dostavijo v predverje. Vzamem in grem.
Vrnem jo tako da jo pustim v košari v predverju knjižnice.
[/quote]

Rezervira se lahko le preko Cobisa. Najdi si nekoga, ki je registriran in ti bo naročil. Žal drugače ne gre. Če ne naročaš preko Cobisa ne noreš izposoditi knjig.

Drugi teden bodo spet odprte in bo izposoja spet normalno potekala.
Je kdo tukaj v službi v knjižnici? Kakšna navodila imate?

Na obali so ves čas odprte za vračilo in naročila/rezervacije. Pa če prideš tja s pildkom in rečeš, naj ti najdejo to in to, tudi dobiš. Kje pa niso bile odprte?

Pri nas se je lahko naročalo le po spletu (osrednja sl.). S pildkom ni šlo ;).

Povsod , kjer bodo ukrepi malo zrahljani, bodo knjižnice odprte. Razumem tako, da se bo dalo vstopit in izbrat /ali vsaj tam naročit/ knjige.

[/quote]

Ne, saj to nikjer ni možno.

V ponedeljek grem v knjižnico !!!

Rezervira se lahko le preko Cobisa. Najdi si nekoga, ki je registriran in ti bo naročil. Žal drugače ne gre. Če ne naročaš preko Cobisa ne noreš izposoditi knjig.
[/quote]

Morala bi se včlaniti v Cobis? Se ne da, ali pa nekaj ne delam prav? :((

Spet se bo dalo it (fizično) v knjižnico . Končno !
Moraš bit prijavljen na spletu v konkretno knjižnico , ali se da izposodit sedaj na klasičen način?

Morala bi se včlaniti v Cobis? Se ne da, ali pa nekaj ne delam prav? :((
[/quote]

Si dobila geslo v knjižnici?

Si dobila geslo v knjižnici?
[/quote]

Sem že ugotovila, kaj je narobe. Nimam gesla:(. To pomeni, da si ne morem izposodit knjig. Se tudi sedaj da naročit gradivo le preko spleta?

http://etecaj.izum.si/mod/page/view.php?id=496

Tule je ena možnost,

tule pa druga: http://etecaj.izum.si/mod/page/view.php?id=495

Poizkusiti ni greh, če pa ne bo šlo, pa počakaj do ponedeljka, da dobiš geslo v knjižnici.

Pri nas se je lahko naročalo le po spletu (osrednja sl.). S pildkom ni šlo ;).
[/quote]

Večkrat sem jo srečevala pred knjižnico ali v trgovini. Pred par dnevi me je vprašala, kako bo prišla do knjig, saj nima računalnika. Sem ji rekla, naj napiše na listek in ji bodo mogoče poiskali. Če sploh to počno?

Večkrat sem jo srečevala pred knjižnico ali v trgovini. Pred par dnevi me je vprašala, kako bo prišla do knjig, saj nima računalnika. Sem ji rekla, naj napiše na listek in ji bodo mogoče poiskali. Če sploh to počno?
[/quote]

Brez gesla ne gre.

Tasci je uspelo narociti po telefonu v lokalni knjiznici in iti pobrat.
Je cisto racunalnisko pismena ampak dovolj siva in zna zelo prepricljivo jamrati – je slo na lazji nacin.
Jaz pa vsak teden narocam preko obrazca. Način mi je postal všeč, upam da ostane tudi po odprtju.

Tako sem se veselila, da bom lahko sama šla v knjižnico, izbrala. Ja, saj je jasno, da to ne gre.
Bom poskušala kot tvoja tašča. Tudi jaz nisem računalniško nepismena. Bom videla, če bom dovolj prepričljiva .?

Kakšen obrazec je to? Kje ga dobiš? Do sedaj sem brala knjige, ki so bile pri sestri, mami (približno po mojem okusu), par sem jih tudi kupila. Sedaj bi pa vzela iz knjižnice.

Včeraj so se odprle knjižnice. Res odprle? Se da vstopiti, izbrati knjige? Ali je mogoče še vedno naročanje preko spleta in osebni prevzem?

New Report

Close